Év koncertje - szavazás

Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye

2013. június 10.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A múlt hétvégén mintegy húszezren buliztak a Harley-Davidson Open Road Fest-en, Alsóörsön. Sőt, a húsz továbbra varázsos szám marad: az elmaradhatatlan szombati felvonuláshoz rengeteg motoros csatlakozott, akik egy közel húsz kilométer hosszú konvojban vonultak végig a környező településeken.

Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye

Mára már az utolsó motoros is elhagyta az alsóörsi kempinget, a 14. Harley-Davidson Open Road Fest területét. 

Az országot sújtó árvízi helyzet és a kezdeti esős idő ellenére közel húszezren vettek részt a legrégebbi Balaton-parti fesztiválon. Szerdától szombatig külföldi és hazai rocklegendák léptek fel a nagyszínpadon és a Rock Arénában, többek között Woodstock legendás zenekara, a Ten Years After, a hetvenes évek egyik legjelentősebb hardrock-bandája, a Uriah Heep, a Tankcsapda, az Edda Művek, a Hooligans, Ganxsta Zolee és a Kartel, Deák Bill Gyula, a Firkin, Anna and the Barbies, a Maxisun valamint a Magna Cum Laude.

A kapunyitás a Class FM mozgó stúdiójának bevonulásával együtt zajlott a nulladik napon, amelynek estéjén egy igazi történelmi pillanatra került sor. Vándorfi László rendezésében a Pannon Várszínház társulata bemutatta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, amely idén ünnepelte 40 éves évfordulóját. Az előadást Ganxsta Zolee zenekara követte, akik méltóképpen alapozták meg a rendezvény zenei programját.

A legtöbben a szombati Uriah Heep koncertjén és Dévényi Tibi bácsi retrópartiján buliztak a négynapos fesztivál alatt.

A legnépszerűbb program a szombati motoros felvonulás volt, amelyen több mint tízezren vettek részt. A konvoj 50 kilométer hosszú útvonalon, Alsóörs, Csopak Balatonfüred, Tihany, Aszófő, Lovas, Felsőörs, Balatonalmádi településeken vonult végig. Az út mentén több ezren integettek a szelíd motorosoknak.

A szervezők idén sem feledkeztek meg a biztonságos közlekedéséért folytatott kampányról. Az ORF-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Intézet és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei elméleti és gyakorlati bemutatókat tartottak a fesztivál ideje alatt.

A be- és kiléptetés, valamint a készpénzmentes fizetés hibátlanul működött az újonnan debütált okos karszalag segítségével. A rendezvényre kifejlesztett rendszer nagyban megkönnyítette mind a biztonságért, mind a vendéglátásért felelős dolgozók munkáját.

A látogatók nagy része az okos karszalagon visszamaradt összeget felajánlotta a Bátor Tábor Alapítvány részére, amelyet daganatos és krónikusan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítanak.

A hazai fesztiválok történetének talán legértékesebb nyereményét tudhatja magáénak az a fesztiválozó, aki hosszú évek óta visszatérő vendége a Harley-Davidson Open Road Fest-nek. A szerencsés látogatót közjegyző jelenlétével sorsolta ki szombat este Dobai Attila, aki egy 1200 köbcentis Seventy-Two Harley-Davidson-nal lett gazdagabb.A motorsorsolás után igazi legendák léptek a nagyszínpadra: hatalmas tömeg előtt adott koncertet a brit Uriah Heep

Mick Box, a zenekar gitárosa éppen születésnapját ünnepelte, így a szervezők meglepték őt egy tortával, a közönség pedig magyarul elénekelte neki a „Boldog születésnapot” című dalt. A nagyszínpad programját látványos tűzijáték zárta.

De ezzel még nem ért véget a buli. A Rock Arénában hajnalhasadtáig zenélt a Kiss Forever Band, majd a Madarak. Másnap délelőtt a sátorbontás után lassan kiürült a kemping, és a motorosok egy évre elbúcsúztak kedvenc fesztiváljuktól. Ez a négy nap a szabadságról, a jó zenéről és az összetartozásról szólt.


Képtár

 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14010
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14011
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14012
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14014
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14015
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14016
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14017
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14018
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14019
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14020
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14021
 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek