Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye

2013. június 10.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A múlt hétvégén mintegy húszezren buliztak a Harley-Davidson Open Road Fest-en, Alsóörsön. Sőt, a húsz továbbra varázsos szám marad: az elmaradhatatlan szombati felvonuláshoz rengeteg motoros csatlakozott, akik egy közel húsz kilométer hosszú konvojban vonultak végig a környező településeken.

Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye

Mára már az utolsó motoros is elhagyta az alsóörsi kempinget, a 14. Harley-Davidson Open Road Fest területét. 

Az országot sújtó árvízi helyzet és a kezdeti esős idő ellenére közel húszezren vettek részt a legrégebbi Balaton-parti fesztiválon. Szerdától szombatig külföldi és hazai rocklegendák léptek fel a nagyszínpadon és a Rock Arénában, többek között Woodstock legendás zenekara, a Ten Years After, a hetvenes évek egyik legjelentősebb hardrock-bandája, a Uriah Heep, a Tankcsapda, az Edda Művek, a Hooligans, Ganxsta Zolee és a Kartel, Deák Bill Gyula, a Firkin, Anna and the Barbies, a Maxisun valamint a Magna Cum Laude.

A kapunyitás a Class FM mozgó stúdiójának bevonulásával együtt zajlott a nulladik napon, amelynek estéjén egy igazi történelmi pillanatra került sor. Vándorfi László rendezésében a Pannon Várszínház társulata bemutatta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, amely idén ünnepelte 40 éves évfordulóját. Az előadást Ganxsta Zolee zenekara követte, akik méltóképpen alapozták meg a rendezvény zenei programját.

A legtöbben a szombati Uriah Heep koncertjén és Dévényi Tibi bácsi retrópartiján buliztak a négynapos fesztivál alatt.

A legnépszerűbb program a szombati motoros felvonulás volt, amelyen több mint tízezren vettek részt. A konvoj 50 kilométer hosszú útvonalon, Alsóörs, Csopak Balatonfüred, Tihany, Aszófő, Lovas, Felsőörs, Balatonalmádi településeken vonult végig. Az út mentén több ezren integettek a szelíd motorosoknak.

A szervezők idén sem feledkeztek meg a biztonságos közlekedéséért folytatott kampányról. Az ORF-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Intézet és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei elméleti és gyakorlati bemutatókat tartottak a fesztivál ideje alatt.

A be- és kiléptetés, valamint a készpénzmentes fizetés hibátlanul működött az újonnan debütált okos karszalag segítségével. A rendezvényre kifejlesztett rendszer nagyban megkönnyítette mind a biztonságért, mind a vendéglátásért felelős dolgozók munkáját.

A látogatók nagy része az okos karszalagon visszamaradt összeget felajánlotta a Bátor Tábor Alapítvány részére, amelyet daganatos és krónikusan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítanak.

A hazai fesztiválok történetének talán legértékesebb nyereményét tudhatja magáénak az a fesztiválozó, aki hosszú évek óta visszatérő vendége a Harley-Davidson Open Road Fest-nek. A szerencsés látogatót közjegyző jelenlétével sorsolta ki szombat este Dobai Attila, aki egy 1200 köbcentis Seventy-Two Harley-Davidson-nal lett gazdagabb.A motorsorsolás után igazi legendák léptek a nagyszínpadra: hatalmas tömeg előtt adott koncertet a brit Uriah Heep

Mick Box, a zenekar gitárosa éppen születésnapját ünnepelte, így a szervezők meglepték őt egy tortával, a közönség pedig magyarul elénekelte neki a „Boldog születésnapot” című dalt. A nagyszínpad programját látványos tűzijáték zárta.

De ezzel még nem ért véget a buli. A Rock Arénában hajnalhasadtáig zenélt a Kiss Forever Band, majd a Madarak. Másnap délelőtt a sátorbontás után lassan kiürült a kemping, és a motorosok egy évre elbúcsúztak kedvenc fesztiváljuktól. Ez a négy nap a szabadságról, a jó zenéről és az összetartozásról szólt.


Képtár

 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14010
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14011
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14012
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14014
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14015
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14016
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14017
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14018
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14019
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14020
 • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14021
 

 

Szólj hozzá!


Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a Velencei-tónál!

Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a...

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bezár a Dürer kert

Legalábbis erősen ez a sejtésünk a reggeli lapok átolvasása után: egy hosszadalmas felszámolási folyamat végén Garancsi István érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan, amelyben a Dürer Kert üzemel is – írja a 24.hu.

Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a városhatártól egy ugrásra

A Gold Record berkeibe tartozó Dj-k összefogtak azért, hogy hétköznap is meglegyen a nyaralás-feeling... Mindehhez még útlevélre sincs szükség, csak Budakalászig kell eljutni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek