Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye

2013/06/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A múlt hétvégén mintegy húszezren buliztak a Harley-Davidson Open Road Fest-en, Alsóörsön. Sőt, a húsz továbbra varázsos szám marad: az elmaradhatatlan szombati felvonuláshoz rengeteg motoros csatlakozott, akik egy közel húsz kilométer hosszú konvojban vonultak végig a környező településeken.

Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye

Mára már az utolsó motoros is elhagyta az alsóörsi kempinget, a 14. Harley-Davidson Open Road Fest területét. 

Az országot sújtó árvízi helyzet és a kezdeti esős idő ellenére közel húszezren vettek részt a legrégebbi Balaton-parti fesztiválon. Szerdától szombatig külföldi és hazai rocklegendák léptek fel a nagyszínpadon és a Rock Arénában, többek között Woodstock legendás zenekara, a Ten Years After, a hetvenes évek egyik legjelentősebb hardrock-bandája, a Uriah Heep, a Tankcsapda, az Edda Művek, a Hooligans, Ganxsta Zolee és a Kartel, Deák Bill Gyula, a Firkin, Anna and the Barbies, a Maxisun valamint a Magna Cum Laude.

A kapunyitás a Class FM mozgó stúdiójának bevonulásával együtt zajlott a nulladik napon, amelynek estéjén egy igazi történelmi pillanatra került sor. Vándorfi László rendezésében a Pannon Várszínház társulata bemutatta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, amely idén ünnepelte 40 éves évfordulóját. Az előadást Ganxsta Zolee zenekara követte, akik méltóképpen alapozták meg a rendezvény zenei programját.

A legtöbben a szombati Uriah Heep koncertjén és Dévényi Tibi bácsi retrópartiján buliztak a négynapos fesztivál alatt.

A legnépszerűbb program a szombati motoros felvonulás volt, amelyen több mint tízezren vettek részt. A konvoj 50 kilométer hosszú útvonalon, Alsóörs, Csopak Balatonfüred, Tihany, Aszófő, Lovas, Felsőörs, Balatonalmádi településeken vonult végig. Az út mentén több ezren integettek a szelíd motorosoknak.

A szervezők idén sem feledkeztek meg a biztonságos közlekedéséért folytatott kampányról. Az ORF-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Intézet és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei elméleti és gyakorlati bemutatókat tartottak a fesztivál ideje alatt.

A be- és kiléptetés, valamint a készpénzmentes fizetés hibátlanul működött az újonnan debütált okos karszalag segítségével. A rendezvényre kifejlesztett rendszer nagyban megkönnyítette mind a biztonságért, mind a vendéglátásért felelős dolgozók munkáját.

A látogatók nagy része az okos karszalagon visszamaradt összeget felajánlotta a Bátor Tábor Alapítvány részére, amelyet daganatos és krónikusan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítanak.

A hazai fesztiválok történetének talán legértékesebb nyereményét tudhatja magáénak az a fesztiválozó, aki hosszú évek óta visszatérő vendége a Harley-Davidson Open Road Fest-nek. A szerencsés látogatót közjegyző jelenlétével sorsolta ki szombat este Dobai Attila, aki egy 1200 köbcentis Seventy-Two Harley-Davidson-nal lett gazdagabb.A motorsorsolás után igazi legendák léptek a nagyszínpadra: hatalmas tömeg előtt adott koncertet a brit Uriah Heep

Mick Box, a zenekar gitárosa éppen születésnapját ünnepelte, így a szervezők meglepték őt egy tortával, a közönség pedig magyarul elénekelte neki a „Boldog születésnapot” című dalt. A nagyszínpad programját látványos tűzijáték zárta.

De ezzel még nem ért véget a buli. A Rock Arénában hajnalhasadtáig zenélt a Kiss Forever Band, majd a Madarak. Másnap délelőtt a sátorbontás után lassan kiürült a kemping, és a motorosok egy évre elbúcsúztak kedvenc fesztiváljuktól. Ez a négy nap a szabadságról, a jó zenéről és az összetartozásról szólt.


Képtár

  • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14010
  • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14011
  • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14012
  • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14014
  • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14015
  • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14016
  • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14017
  • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14018
  • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14019
  • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14020
  • Gazdára talált minden idők legnagyobb hazai fesztiválnyereménye kép 14021
 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek