Grammy-díjas együttes a 11. Fool Moon Nemzetközi Acappella fesztiválon

2015. szeptember 24.  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Október 2-án és 3-án már a tizedik születésnapját ünnepli a Magyarországon egyedülálló, színvonalas könnyűzenei fesztivál, amelynek ötletgazdája és házigazdája a Fool Moon formáció. Az idei legnagyobb szenzációja az, hogy magyar közönség elé lép a stílus koronázatlan csapata, az ötszörös Grammy-díjas angol The Swingles.

Grammy-díjas együttes a 11. Fool Moon Nemzetközi Acappella fesztiválon

A sikeres vokálegyüttes alapította meg 2005-ben a Fool Moon Nemzetközi Acappella fesztivált, amelyre évről évre egyre nevesebb együttesek fogadják el a meghívást.

Számtalan külföldi verseny és fellépés tapasztalatait hasznosítva 2005-ben hozta létre hazánk legismertebb acappella együttese a Fool Moon Nemzetközi Acappella Fesztivált. Mára az egyik legrangosabb könnyűzenei fesztivállá nőtte ki magát, jellegét tekintve pedig az egyetlen ilyen a hazai kínálatban. Évről évre olyan klasszikus és könnyűzenei stílust képviselő vokálegyüttesek kápráztatták el a magyar közönséget, amelyek a világ legelismertebb színpadain csillogtatták meg eddig tehetségüket. Az idei azonban nemcsak a 10. évforduló kapcsán fontos a Fool Moon számára.

"Büszkék vagyunk rá, hogy az idei szegedi fesztivál egyik fellépője a The Swingles lesz, amely több mint ötven éve feszegeti a vokális zene határait. Bár az angol együttes ma már hét fiatalból áll, ők ugyanazt a szellemiséget képviselik, mint amely elődeiket is jellemezte a hatvanas években. A Fool Moon egyik példaképe a The Swingles, ezért is várjuk egészséges izgalommal a koncertet." – mondta Németh Miklós, a Fool Moon együttes vezetője.

A The Swingles (The Swingle Singers) 1962-ben alakult Ward Swingle elképzelései alapján és elsőként Bach billentyűs hangszerekre írt zenéjét szólaltatták meg énekhangokon. A siker átütő volt. Az elmúlt évtizedekben a legkülönbözőbb zenei stílusokban bizonyított a formáció. Az együttes 50 felvételnél, öt Grammy-díjnál tart, több mozi-, illetve TV-film zenéjében közreműködött. Olyan sztárokkal együtt léptek fel, mint Charles Aznavour, Edith Piaf, Christiane Legrand, Jamie Cullum. A műfaj koronázatlan csapatának tartják őket.

A fesztiválon ugyancsak fellép a házigazda Fool Moon együttesen kívül a magyar WindSingers és az ugyancsak magyar MusiColore énekegyüttes.


Jegyinformációk:

2015. október 2., 20:00, IH Rendezvényközpont (Szeged, Felső-Tisza part 2.):

MusiColore énekegyüttes (HU), WindSingers (HU)

800 Ft.- elővételben, 1000 Ft.- a koncert napján

2015. október 3., 20:00, IH Rendezvényközpont (Szeged, Felső-Tisza part 2.):
Fool Moon (HU), The Swingles (The Swingle Singers) (UK)
4990 Ft.- elővételben, 5490 Ft.- a koncert napján

Támogatói jegy: 9990 Ft.-: kiemelt helyre szóló jegy, ajándék Fool Moon-CD

Jegyek vásárolhatók a helyszínen, valamint az alábbi helyeken elővételben:

IH Rendezvényközpont (Szeged, Felső-Tisza part 2.)

Belvárosi Mozi (Szeged, Vaszy Viktor tér 3.) 

 

Szólj hozzá!


A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a visszaélésekre

A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a...

Már mi is jeleztük, hogy egyre több áldozata van az átverős jegyárusító oldalaknak. Most a zeneakadméa adott ki egy közleményt ezzel kapcsolatban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Elárverezik Frank Sinatra hagyatékának egy részét

Elárverezik a két évtizede elhunyt Frank Sinatra és tavaly eltávozott felesége, Barbara hagyatékának egy részét, köztük filmes forgatókönyveket és ékszereket a jövő hónapban New Yorkban – tudtuk meg a Hirado.hu-tól.

1968-2018: Elvis-ünnep lesz Budapesten

Azt mindjárt leírjuk bővebben, mi történt 1968-ban, 2018-ban, közelebbről: november 17-én bazinagy Elvis-buli lesz este héttől a Liget Clubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek