Év koncertje - szavazás

Grammy-díjas együttes a 11. Fool Moon Nemzetközi Acappella fesztiválon

2015. szeptember 24.  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Október 2-án és 3-án már a tizedik születésnapját ünnepli a Magyarországon egyedülálló, színvonalas könnyűzenei fesztivál, amelynek ötletgazdája és házigazdája a Fool Moon formáció. Az idei legnagyobb szenzációja az, hogy magyar közönség elé lép a stílus koronázatlan csapata, az ötszörös Grammy-díjas angol The Swingles.

Grammy-díjas együttes a 11. Fool Moon Nemzetközi Acappella fesztiválon

A sikeres vokálegyüttes alapította meg 2005-ben a Fool Moon Nemzetközi Acappella fesztivált, amelyre évről évre egyre nevesebb együttesek fogadják el a meghívást.

Számtalan külföldi verseny és fellépés tapasztalatait hasznosítva 2005-ben hozta létre hazánk legismertebb acappella együttese a Fool Moon Nemzetközi Acappella Fesztivált. Mára az egyik legrangosabb könnyűzenei fesztivállá nőtte ki magát, jellegét tekintve pedig az egyetlen ilyen a hazai kínálatban. Évről évre olyan klasszikus és könnyűzenei stílust képviselő vokálegyüttesek kápráztatták el a magyar közönséget, amelyek a világ legelismertebb színpadain csillogtatták meg eddig tehetségüket. Az idei azonban nemcsak a 10. évforduló kapcsán fontos a Fool Moon számára.

"Büszkék vagyunk rá, hogy az idei szegedi fesztivál egyik fellépője a The Swingles lesz, amely több mint ötven éve feszegeti a vokális zene határait. Bár az angol együttes ma már hét fiatalból áll, ők ugyanazt a szellemiséget képviselik, mint amely elődeiket is jellemezte a hatvanas években. A Fool Moon egyik példaképe a The Swingles, ezért is várjuk egészséges izgalommal a koncertet." – mondta Németh Miklós, a Fool Moon együttes vezetője.

A The Swingles (The Swingle Singers) 1962-ben alakult Ward Swingle elképzelései alapján és elsőként Bach billentyűs hangszerekre írt zenéjét szólaltatták meg énekhangokon. A siker átütő volt. Az elmúlt évtizedekben a legkülönbözőbb zenei stílusokban bizonyított a formáció. Az együttes 50 felvételnél, öt Grammy-díjnál tart, több mozi-, illetve TV-film zenéjében közreműködött. Olyan sztárokkal együtt léptek fel, mint Charles Aznavour, Edith Piaf, Christiane Legrand, Jamie Cullum. A műfaj koronázatlan csapatának tartják őket.

A fesztiválon ugyancsak fellép a házigazda Fool Moon együttesen kívül a magyar WindSingers és az ugyancsak magyar MusiColore énekegyüttes.


Jegyinformációk:

2015. október 2., 20:00, IH Rendezvényközpont (Szeged, Felső-Tisza part 2.):

MusiColore énekegyüttes (HU), WindSingers (HU)

800 Ft.- elővételben, 1000 Ft.- a koncert napján

2015. október 3., 20:00, IH Rendezvényközpont (Szeged, Felső-Tisza part 2.):
Fool Moon (HU), The Swingles (The Swingle Singers) (UK)
4990 Ft.- elővételben, 5490 Ft.- a koncert napján

Támogatói jegy: 9990 Ft.-: kiemelt helyre szóló jegy, ajándék Fool Moon-CD

Jegyek vásárolhatók a helyszínen, valamint az alábbi helyeken elővételben:

IH Rendezvényközpont (Szeged, Felső-Tisza part 2.)

Belvárosi Mozi (Szeged, Vaszy Viktor tér 3.) 

 

Szólj hozzá!


Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a...

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában – írja a BBC hírportálja.

Pápai Joci győzelmével és plágiumgyanúval zárult A Dal második elődöntője

Szombat este A Dal című műsorban utoljára pontozott a tisztelt zsűri – megint adtak okot némi mérgelődésre nézői körökben. A legnagyobb port mégsem ez kavarta, hanem Freddie külön bejelentése a műsor végén, ami előre vetít egy újabb botrányos, plágiumvádakkal teli hetet a végjáték előtt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek