Grammy-díjas együttes a 11. Fool Moon Nemzetközi Acappella fesztiválon

2015. szeptember 24.  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Október 2-án és 3-án már a tizedik születésnapját ünnepli a Magyarországon egyedülálló, színvonalas könnyűzenei fesztivál, amelynek ötletgazdája és házigazdája a Fool Moon formáció. Az idei legnagyobb szenzációja az, hogy magyar közönség elé lép a stílus koronázatlan csapata, az ötszörös Grammy-díjas angol The Swingles.

Grammy-díjas együttes a 11. Fool Moon Nemzetközi Acappella fesztiválon

A sikeres vokálegyüttes alapította meg 2005-ben a Fool Moon Nemzetközi Acappella fesztivált, amelyre évről évre egyre nevesebb együttesek fogadják el a meghívást.

Számtalan külföldi verseny és fellépés tapasztalatait hasznosítva 2005-ben hozta létre hazánk legismertebb acappella együttese a Fool Moon Nemzetközi Acappella Fesztivált. Mára az egyik legrangosabb könnyűzenei fesztivállá nőtte ki magát, jellegét tekintve pedig az egyetlen ilyen a hazai kínálatban. Évről évre olyan klasszikus és könnyűzenei stílust képviselő vokálegyüttesek kápráztatták el a magyar közönséget, amelyek a világ legelismertebb színpadain csillogtatták meg eddig tehetségüket. Az idei azonban nemcsak a 10. évforduló kapcsán fontos a Fool Moon számára.

"Büszkék vagyunk rá, hogy az idei szegedi fesztivál egyik fellépője a The Swingles lesz, amely több mint ötven éve feszegeti a vokális zene határait. Bár az angol együttes ma már hét fiatalból áll, ők ugyanazt a szellemiséget képviselik, mint amely elődeiket is jellemezte a hatvanas években. A Fool Moon egyik példaképe a The Swingles, ezért is várjuk egészséges izgalommal a koncertet." – mondta Németh Miklós, a Fool Moon együttes vezetője.

A The Swingles (The Swingle Singers) 1962-ben alakult Ward Swingle elképzelései alapján és elsőként Bach billentyűs hangszerekre írt zenéjét szólaltatták meg énekhangokon. A siker átütő volt. Az elmúlt évtizedekben a legkülönbözőbb zenei stílusokban bizonyított a formáció. Az együttes 50 felvételnél, öt Grammy-díjnál tart, több mozi-, illetve TV-film zenéjében közreműködött. Olyan sztárokkal együtt léptek fel, mint Charles Aznavour, Edith Piaf, Christiane Legrand, Jamie Cullum. A műfaj koronázatlan csapatának tartják őket.

A fesztiválon ugyancsak fellép a házigazda Fool Moon együttesen kívül a magyar WindSingers és az ugyancsak magyar MusiColore énekegyüttes.


Jegyinformációk:

2015. október 2., 20:00, IH Rendezvényközpont (Szeged, Felső-Tisza part 2.):

MusiColore énekegyüttes (HU), WindSingers (HU)

800 Ft.- elővételben, 1000 Ft.- a koncert napján

2015. október 3., 20:00, IH Rendezvényközpont (Szeged, Felső-Tisza part 2.):
Fool Moon (HU), The Swingles (The Swingle Singers) (UK)
4990 Ft.- elővételben, 5490 Ft.- a koncert napján

Támogatói jegy: 9990 Ft.-: kiemelt helyre szóló jegy, ajándék Fool Moon-CD

Jegyek vásárolhatók a helyszínen, valamint az alábbi helyeken elővételben:

IH Rendezvényközpont (Szeged, Felső-Tisza part 2.)

Belvárosi Mozi (Szeged, Vaszy Viktor tér 3.) 

 

Szólj hozzá!


Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Fesztiválos körutunk következő állomása Velencére vezetett, ahol az EFOTT utolsó napjának programjai között válogattunk. Kiemelt figyelmet...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Rúzsa Magdinak elege lett – a Facebook-on reagált az őt ért vádakra

"Most lett nagyon elegem! ITT AZ ÁLLJ!" – kezdődik a posztja, és végigolvasva csak sejtéseink voltak, mi történt, de aztán beírtuk a nevét a legjobb barátunk keresőjébe...

El lehet tolni a (sör)biciklit Óbudáról is

Mint arról júniusban beszámoltunk, tilos a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard, a sörbike és a riksa használata az V. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek