Hányszor elmúlt már, de újra vár a balatoni nyár!

2015/05/18  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Az idei nyáron harmadszor indul útjára a Nagyon Balaton programsorozat: idén májustól szeptember végéig immáron 25 esemény várja mindazokat a hazai és külföldi turistákat, akik a nyári hónapokban a magyar tengert választják úticélként.

Hányszor elmúlt már, de újra vár a balatoni nyár!

25  Nagyon Balaton esemény

Futással és bringázással indul a szezon. Az Ultrabalaton hazánk egyik legnépszerűbb tömegsport eseménye, egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye, melyen a táv „csupán“ egy kör, de az a teljes Balaton körül. A MOL Nagyon Balaton Zamárdiban egy zenés lounge váltóponttal várja a futókat, bicajosokat, vagy éppen a szurkoló családokat és barátokat.

Bringázd körbe a Balatont! címmel az egész szezont érinti a MOL Nagyon Balaton felhívása, amelyhez egy telefonos applikáció is készül. Ennek segítségével mindazok, akik vállalkoznak arra, hogy egy teljes kört, vagy akár csak pár kilométert bringáznak, büszkén oszthatják meg a megtett távolságot és selfiejüket, vagy a kirándulás legjobb fotóját a Facebook oldalukon. A bicajosokat 20 bringaponton szervízcsomagok, hűsítők is várják.

A balatonföldvári KultKikötő immáron tizedik éve a Balaton Régió leghosszabb és legtartalmasabb kulturális programsorozata. Az idei jubileumi évben saját bemutatóval és három új helyszínnel várják a kultúrára éhes közönséget.

A tavalyi, sikeres kompkoncert után a MOL Nagyon Balaton és a Balatoni Hajózási Zrt. idén már két alkalommal rendezi meg ezt az egyedi hangulatú koncertet. A Balaton közepén „összekapaszkodó” kompok színpadán ezúttal a nyár elején a hetvenedik születésnapját ünneplő Hoboval, a nyár végén pedig a Vad Fruttikkal és a Nagy-Szín-Pad! verseny döntőseivel találkozhat a közönség.

2015 elejének filmes és egyben zenei szenzációja volt a Balaton Method zenés film bemutatása, amelynek a MOL Nagyon Balaton kiemelt partnere. A sikeres alkotás a Balaton Sound és a STRAND Fesztiválok ideje alatt és több különleges balatoni helyszínen, Tihanyban, Fövenyesen vagy a Művészetek völgyében is látható lesz.

A siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpad ezúttal három alkalommal kínál változatos Nagyon Balaton-programokat. Kálmán Imre „operettkirály” 100 éve írta meg legismertebb és legtöbbet játszott darabját, a Csárdáskirálynőt. A művet az Operettszínház adja elő Kálmán Imre szülővárosában. KERO rendezése friss, mai darab, a 2002-es bemutató óta töretlen siker.

Július végén az Incognito zenekar látogat el Siófokra, augusztusban pedig egy igazán rangos folkprogram keretében Lajkó Félix, a Muzsikás és a Kaláka lép színpadra.

A déli part „fesztiválfővárosa” vitathatatlanul  Zamárdi, amely az idei évtől Magyarország legsikeresebb fesztiváljai közül háromnak is otthont ad.

A MasterCard Balaton Sound, a Balaton legnépszerűbb eseménye minden eddiginél komfortosabb, látványosabb és tartalmasabb programot ígér. A 2015-ben 5 napossá bővült fesztiválra Zamárdiba látogatnak az elektronikus zene olyan sztárjai, mint a jubileumi turnéval visszatérő Faithless, Tiesto, a DJ Mag szavazásán a világ jelenlegi legjobb DJ-jének megválasztott Hardwell, a Grammy-díjas Zedd és Nicky Romero, vagy a hip-hop, r’n’b műfajok nagyágyúi, mint Jason Derulo és Ludacris. A Nagyon Balaton Terasz pedig a legjobb balatoni borokat, pezsgőket, ételeket és szuveníreket kínálja majd.

Két ével ezelőtt, a Nagyon Balaton indulásakor startolt a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös nagy eseménye, a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál, amely tavaly már 72.000 vendéget vonzott Zamárdiba. Idén a Petőfi legnépszerűbb hazai zenekarai mellett többek között Steve Aoki, a Simple Plan, az All Time Low és a House of Pain is fellép a fesztiválon.

Az indulás évében, 2013-ban máris Európa legjobb új fesztiváljának választották a B.my.Lake-et. Az „elektronikus zene Mekkájaként” is aposztrofált butikfesztivál az idei évtől a STRAND Nagyon zene Fesztivál mellett és vele egyidőben, augusztus 19-22. között zajlik. A B.my.Lake vendége lesz idén – több száz DJ mellett - Fritz Kalkbrenner, a GusGus és Sven Vath is.

Természetesen az északi part MOL Nagyon Balaton-kínálata is rendkívül sok, izgalmas programot ígér 2015. nyarára.

A Kálibulin Köveskál, Mindszentkálla, Szentbékkálla a főszereplő. A népszerű köveskáli éttermek különleges menükkel készülnek, a gasztronómia mellé a Balaton-felvidék ismert borászai kínálják a boraikat. Napközben élőzene, kulturális és gyerekprogramok, este pedig a Budapest Bár koncertezik.

A Paloznaki Jazz Piknik, aHomola Pincészet által szervezett fesztivál a tavalyi nyár nagy meglepetése volt: két nap alatt közel ötezren látogattak el a festői kis faluba. Paloznak utcái megteltek élettel, illatokkal, zenével, andalgó emberekkel, és ez idén sem lesz másképp!

A hazai, fiatal kortárs kultúra legmenőbb intézményeit, produkcióit, alkotóit és előadóit kínálja a tihanyi ARTplacc kortárs művészeti és design fesztivál, július 22-től július 26-ig, a Balaton partján, a tihanyi révnél.

25 éves a Művészetek Völgye! Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja idén több ezer programmal és fellépővel ünnepel a Balaton-felvidéken július 24-től augusztus 2-ig.

Balatonfüred 1932 óta megrendezett hagyományos borfesztiválja a Füredi Borhetek, ahol nem csak számtalan környékbeli borász kínálja az italait a hangulatos Tagore sétányon, de folyamatosan koncerteznek a magyar könnyűzene, a pop és a folk ismert szereplői, a MOL Nagyon Balaton szervezésében.

A Kékszalag tókerülő vitorlásversennyel egyidőben borral teli pohárral szurkolhatunk a versenyzőknek a parton, de akár hajóról is. A balatonfüredi VinCE Balaton fesztivál különlegessége ugyanis, hogy boros „élménykurzusokat” tartanak yachtok fedélzetén.

A Festetics kastélytól a város főterén át a Balaton-partig a koncertektől a borokig különféle programok, látni- és kóstolnivalók várják a KeszthelyFest közönségét.

Kivilágított hajók és a vízen spontán létrehozott kikötő: a Yacht Balaton a Balaton egészen új arcát mutatja be egy egyedi party-sorozatottal, melynek fő helyszíne a víz.

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek