Hazánk leghangulatosabb koncerthelyszínén rock nappal startol a 26. Körös-Toroki Napok

2016/05/20  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Augusztus 4-e és 7-e közt, idén 26. alkalommal kerül megrendezésre Csongrádon a Körös-Toroki Napok. A festői környezetben évről évre megrendezett fesztivál ez idő alatt a környék egyik legjelentősebb zenei eseményévé nőtte ki magát, látogatók tömegeit vonzva az alföldi városba.

Hazánk leghangulatosabb koncerthelyszínén rock nappal startol a 26. Körös-Toroki Napok

A Körös-Torok Magyarország természeti kincse, amire sokszor hivatkoznak magyar tengerpartként, mivel az alacsony nyári vízállásnál lapos homokfövény fogadja a látogatókat. A strandot a fesztiválozók ingyen látogathatják.

A KTN hagyományosan több stílusnak is teret ad, azonban idén se maradhat el a rock nap, mely ebben az évben nyitja a rendezvényt, augusztus 4-én.

A nagyszínpad legimpozánsabb fellépője nem más lesz, mint hazánk vezető rockbandája, a Tankcsapda. Őket valószínűleg nem kell bemutatni senkinek sem. A Lukács Laci vezette csapat immáron 1989 óta nyomja töretlenül a rock’n’rollt. Legutóbb 8 évvel ezelőtt, 2008-ban léptek a Körös-Toroki Napok világot jelentő deszkáira, azóta igen csak sok minden történt velük, például nemrég megjelent a róluk szóló, „Három Rohadék Rockcsempész” című dokumentumfilm, amit Lévai Balázs rendezett. A csongrádi közönség először láthatja őket a Cseresznyét a gitárosi poszton felváltó Sidivel. Nemrég jött ki Lukácsék a helyszínhez épp altuális dala és az ahhoz tartozó vadiúj videóklipje, az "Alföldi gyerek".

Az est másik nagy neve a Depresszió. Fiatalos, pörgős muzsikájukkal lassan 16 éve tartják már mozgásban a közönséget. 2 éve jelent meg 7. nagylemezük „A folyamat zajlik” címmel, illetve ugyanabban az évben, 2014-ben eljutottak egészen a döntőig „A dal” című televíziós műsorban, melynek győztese lépett fel az azévi Eurovíziós Dalfesztiválon. A csapat lendülete fikarcnyit sem hagyott alább az évek alatt, rendre teltházas fellépéseik vannak.

Végül, de nem utolsó sorban színpadra áll az Angetea is. Az idén 20 éves nagymágocsi experimentális-grunge-metal csapatnak március 15-én jelent meg legújabb, „Snakes In Blossom” című lemeze, melyet világszerte terjeszt a finn Inverse Records. Eddigi albumaikon olyan hírességek vendégszerepeltek már, mint például a Faith No More bőgőse Billy Gould, Scott Reeder a Kyuss-ból, vagy Franz Stahl a Foo Fighters-ből/Scream-ből. Repertoárjuk igen változatos, a líraibb tételektől a durvább darabokig sok minden akad benne. Kísérletezős muzsikájukban a keményebb zenék kedvelői biztosan nem fognak csalódni.


Körös-Toroki Napok
2016. augusztus 4.
Csongrád - Körös-Torok Nagyszínpad

A program:
19.00-20.15 - Angertea
21.00-22.30 - Tankcsapda
23.00-00.30 - Depresszió


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek