Hibrid fesztiválra készül a Womex

2020/09/07  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A minden évben más városban megrendezett WOMEX második alkalommal jön Budapestre: a világzene legnagyobb showcase-fesztiválja 2020. október 21. és 25. között lesz. Így szólt a legelső hírünk június elején az eseményről, akkor még azt hittük, őszre elfelejtjük ezt az egészet...

Hibrid fesztiválra készül a Womex

WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetők lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek, s keresik annak a formáit, hogy Budapest milyen formában jelenhet meg az online közvetítés központi helyszíneként és mely elemei tudnak élőben Budapesten történni – különös tekintettel az idén a WOMEX-re beválogatott magyar előadókra, mint a Dalinda, vagy a régiós színpadra a zsűri által kiválasztott BabraÖtödik évszak és a Magos illetve az esemény további magyarországi szereplői.

A szervezők olyan megoldásokban gondolkodnak, amelyek úgy digitálisan, mint a helyi közönség számára az akkori körülmények között a legtöbbet tudják majd nyújtani. 
 
A döntést a magyar kormány szeptember 1-jén bejelentett beutazási szigorításainak és a járványügyi helyzet aggasztó trendjeinek fényében hozták meg, amely óhatatlan egy olyan rendezvény esetében, amelyre normális körülmények között közel 100 országból érkeznek vendégek. 
 

Az új, virtuális WOMEX véglegesített programjával hamarosan jelentkezik majd a Hangvető és stratégiai partnere, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. Hamarosan bejelentik azt is, hogy idén ki kapja a WOMEX nagy presztízsű előadói életműdíjat és a szakmai díjat. A szervezők a digitális program részleteit a hónap végéig dolgozzák ki.

WOMEX20, világzene

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek