Hogyan szerezz munkát a zeneiparban, avagy 10 program, amit ki nem hagynánk az Amsterdam Dance Eventen

2022/09/29  ·   Fesztivál   ·  Herbály Dorottya

Ha október, akkor Amsterdam Dance Event: jön, jön, jön az elektronikus zenei szcéna egyik legnagyobb fesztiválja és üzleti konferenciája. Az 5 napos rendezvény alatt egész Amszterdam elektronikus zenei lázban ég, hogy a legjobb bulik mellett, kulturális és szakmai előadások sora töltse meg a város legjobb helyszíneit.

Hogyan szerezz munkát a zeneiparban, avagy 10 program, amit ki nem hagynánk az Amsterdam Dance Eventen

Az idei rendezvénynek négy iránya lesz. Az első maga a fesztivál szekció, hiszen október 19. és 23. között Amszterdam legjobb szórakozó helyein lépnek a szcéna legnagyobbjai Carl Coxtól kezdve Diplóig.

 

A második "A művészet és kultúra találkozása" címet viseli, és az elektronikus zene és művészet kollabjáról szól. A harmadik blokk az ADE Lab, ami egy elektronikai zenei mesterkurzus, ahol a különböző workshopok segítségével minden érdeklődő betekinthet a különböző technikai eszközök használatába, akár például Joahim Pastor előadásán. Emellett lehetőség lesz kipróbálni az ADE Lab kreatív játszóterét, ami olyan márkákkal találkozhatunk, mint az Ableton, Alter Audio, AIMI, Pioneer DJ, Roland és Universal Audio.

A negyedik szekció pedig az ADE Pro, amely a globális elektronikus zenei ipar legjobban várt üzleti és inspirációs fóruma. Idén 3 téma köré csoportosulnak az előadások: az üzlet, mely az iparág üzleti részével foglalkozik, a jövő, ahol a legújabb technológia trendekről, fejlesztésekrő és innovációkról és a start up szcénáról kaphatunk információkat. A harmadik témakör a világ, amibe beletartozhatnak a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdések, a társadalmi változások hatásai, a különböző országok zeneiparának sajátosságai és akár a mentális egészség kérdésköre, sok egyéb más mellett.

A fesztivál kapcsán összegyűjtöttük a 10 legjobban várt programot, ha esetleg arra járnátok.

Az ADE Lab 5 legjobban várt programja:

1. Workshop KINK-kel - Roland
2022. október 20, 11:45–12:30

Lehetetlen beszélni a bolgár varázslóról, KiNK-ről anélkül, hogy ne beszélnénk az irreális élő show-járól. Ennek a show-nak - és az otthoni stúdiófelszerelésének - alapvető része a Roland eszközei, amit a experimentális house és techno művész használ, a megbízható TR-909-től kezdve a TR-8S-ig. A workshopon szó lesz a gépeihez fűződő kapcsolatáról, beszél a Roland történetéről és arról, hogy miért olyan aktuális még mindig

2. Hogyan szervezzünk sikeres rendezvényt
2022. október 19, 14:00-15:30
TOBACCO Theater

Ezen a workshopon a Het Klassiek rendezvényügynökség megvizsgálja, mitől lesz sikeres egy fesztivál, és tanácsokat ad a sikeres rendezvények lebonyolításához. Sorra veszik a feladatokat a színpadmester szerepétől kezdve a vendéglátáson át a marketingmenedzserig. Tanácsokat adnak a fesztiválszervezés pénzügyi hátterével kapcsolatban – de a művészek kezelésé hez si lesz pár szavuk... Interaktív feladatok segítségével mutatják majd be, mire van szükség egy sikeres fesztivál elindításához. 

3. Hogyan szerezz munkát a zeneiparban
2022. október 19. 12:45-13:30
TOBACCO Theater

Hiánypótló kurzus a zeneipari szakemberek következő generációjának. A workshopon rengeteg trükköt és tippet hallhatnak az érdeklődők, hogy kreativitásukra, tehetségükre és kitartásukra építve, hogy tudják könnyebben megszerezni álmaik munkáját.


4. Hogyan boldogulj az Egyesült Államokban
2022. október 12:45-13:30
TOBACCO Theater

A karriercéljaid között szerepel Amerika – de hol kezdd el? Miben más a  kultúra, és hogyan kell létrehozni egy saját vállalkozást, milyen jogi ügyekkel kell foglalkozni? Hogy érd el, hogy a dalaid játsszák a rádiók, és hogyan tudod végigturnézni az egész országot? Micsoda aknamező! A CTM kreatív igazgatója és számos sikeres szakember osztja meg tudását, tapasztalatait az észak-amerikai piacról ezen a kerekasztal beszélgetésen.

5. Gyors útmutató: Spotify előadóknak mesterkurzus
2022. október 21,15:00–15:45
Brakke Grond

A Spotify a világ legnépszerűbb audio streaming előfizetési szolgáltatása, több mint 433 millió felhasználóval, köztük több mint 188 millió előfizetővel, 183 piacon. Ezen a Spotify előadóknak szóló mesterkurzuson a cég munkatársai személyesen kalauzolnak végig a kreatív eszközökön, funkciókon és erőforrásokon, amelyeket azért hoznak létre, hogy segítsenek az előadóknak megtalálni a közönséget és kapcsolatot teremteni velük a platformon és azon kívül is. A világszerte jelenlévő elektronikus zene folyamatosan növekszik, és a Spotify-on keresztül a hallgatók újabb és újabb generációját éri el. Halljon elsőként a Spotify legújabb fejlesztéseiről ezen a téren, és értse meg, hogyan segítik a művészeket új és innovatív módon elérni a közönséget!

Az ADE Pro 5 legjobban várt programja:


1. A YouTube-bevételszerzés rejtélyeinek tisztázása

2022, október 19., 11:30-12:15
Felix Meritis 

A Youtube-csatornák bevételszerzésének hatalmas vakfolt a kiadók és az előadók számára egyaránt. Mi az? Hogyan juthatunk hozzá? A kerekasztal beszélgetésen trendeket vitatnak meg és tanácsokat adnak a résztvevőknek, hogy aknázzák ki legjobban a YouTube kínálta lehetőségeket.


2. Kreativitás és mentális egészség kapcsolata a zeneiparban
2022. október 20, 14:00-14:30
Felix Meritis

Nem titok, hogy a zeneipar mekkora hatással van a mentális egészségre. Az állandó éjszakázás és/vagy a drog- és az alkohol és/vagy a fokozott stressz eredménye, hogy a zeneiparban dolgozók körében a mentális betegség elég sűrű vendég... Hol van az egészséges határ a munka és magánélet között? Hogy lehet kilépni a mókuskerékből, anélkül, hogy kényszerpihenőre menjen a zeneiipari szakember?Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tárgyal a workshop, ahol még a meditáció fontosságáról is szó lesz.

3. Mi történik a kínai zenei piacon?
2022. október 19, 15:00-15:30
Felix Meritis

Kínában hogyan fonódik össze a zene és a politika? Ezen belül mi az elektronikus zenei szcéna státusza? Mi a helyzet a streaming piac jelenlegi helyzetével? Ilyen és hasonló kérdésekkel foglalkozik a workshop, ahol tényekkel alátámasztva törik meg a kínai zene iparral kapcsolatos tévhiteket.

4. Ukrajna: Hogyan segíthetünk?
2022. október 21,11:00–11:45
Felix Meritis 

A Nastiával folytatott beszélgetés érinti, hogy az invázió milyen hatással volt rá, mind a család, mind a munka szempontjából. Hogyan gyűjt pénzt Ukrajnának a koncertjein keresztül, és hogyan hoz nehéz döntéseket a fellépések lemondásával kapcsolatban a bűnrészesség észlelése miatt. Emellett a beszélgetés érinti azt is, hogy kívülállóként mi tehetünk és miként segíthetünk Ukrajnának.


5. 20 kérdés Set Troxlerhez
2022. október 21, 13:30-14:15
Felix Meritis

Troxler éppolyan közismert szokatlan szellemességéről, ételszeretetéről, legendás konyhai tehetéségről, mint bámulatos, sámánszerű DJ-szettjeiről és időtlen remixeiről. Ezen az élénk és bensőséges beszélgetésen válaszol az ADE honlapján korábban megküldött kérdésekre.

A fesztivál oldala

A fotók a tavalyi rendezvény galériájából valók.

 

Amsterdam Dance Event, Hollandia, fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Elindult a szezon a Zene Háza szabadtéri koncerthelyszínén

Elindult a szezon a Zene Háza szabadtéri...

Ha nyár – sőt, ha május és jó idő –, akkor jórészt ingyenes programokat kínál a Szabadtéri színpad a Zene Házában, egészen szeptember...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több kérdést is felvet, de le sem tudtam tenni. S ez sokat jelent :)

Partra magyar! – bejövős fesztivál Ráckevén

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a nagy népszerűségnek örvendő ráckevei Duna-part Feszt 2024. július 4-6 között.
Új koncertek
Alpárfeszt
Alpárfeszt
Kiskunfélegyháza 
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...