Év koncertje - szavazás

Honeybeast, ByeAlex: Rozé Fesztivál Villányban

2016. június 29.  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Ha a könnyed, illatos, friss, szomjoltó borokra és igazi rózsaszín karneváli hangulatra vágyunk, akkor július 15-16-án a villányi Rozé Fesztiválon a helyünk. A 2011. óta a villányi önkormányzat szervezésében és 22 borászat részvételével megrendezésre kerülő ingyenes fesztivál a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat kínál a nyár derekán a bor városába érkezőknek.

Honeybeast, ByeAlex: Rozé Fesztivál Villányban

A fesztivál helyszínéül a 2012-ben épült, közel 12 ezer főt befogadni tudó Villányi Rendezvénytér és Fogadóépület szolgál, ahol a minőségi koncerteken kívül a látványos RozéMaraton futóverseny is fokozza a karneváli hangulatot. A már jól ismert jelmezes verseny július 16-án, szombaton 16.30 órakor rajtol a megszokott 3 km-es távon, ahol kongás, zenés felvonulás kíséretében mérhetik össze gyorsaságukat az indulók. Itt nemcsak a sportteljesítménnyel lehet nyerni: a rózsaszín jelmezben induló versenyzőkre a futást követően Rozé szépségverseny is vár, ahol a legeredetibb, legrozésabb jelmezeket viselők között értékes nyereményeket és villányi rozéválogatást sorsolnak ki. Az útvonal teljesítése természetesen idén sem elegendő feltétele a díjazásnak, az futóknak 3 kijelölt ponton rozéfröccs vagy (a kisebbeknek) málnaszörp frissítőket is el kell fogyasztaniuk ahhoz, hogy versenyben maradjanak.

2016 a „Gasztroélmények Éve” Magyarországon. A név nem csupán szóösszetétel, immár védjegy és minőségi garancia is egyben. A „Gasztroélmények Éve” logó garanciát jelent arra, hogy a logót kiérdemlő események biztosan minőségi ételekkel, programokkal és szolgáltatásokkal várják a közönséget.  Idén pedig nem más, mint Villányi Rozé Fesztivál büszkélkedhet ezzel a címmel.

 

 

A Rozé Fesztivál főbb eseményei:

22 borászat – a legfrissebb rozé borok – gasztronómiai élmények – karneváli hangulat – gyerekprogramok – vetélkedők – sportprogramok

Július 15. (péntek)

19.00 Funktomas

Pécs 2012-es évjáratú funky-zenekara, amely eredetileg a városi zenészek régi motorosaiból alakult –ám azóta már több tagváltáson is átesett, így jelenleg a fiatalabb generáció is képviselteti magát benne. A repertoárban a következő zenekarok, előadók dalait idézik meg: Jamiroquai, Gio Bacio, The Doobie Brothers, Wild Cherry, The Brand New Heavies, Lenny Kravitz, a Black Crowes, Red Hot Chilli Peppers, Electro Deluxe és Stevie Wonder – amíg a közönség minden tagját teljesen át nem járja a funky életérzés.

21.00 Honeybeast

Érzelmes extrémitás, kiszakadó lélek és józan racionalitás, akár egy szál gitáron is előadható dalok és végsőkig kidolgozott hangszerelés; tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, vonósnégyes és kifacsart elektronika, finom irónia, metsző szarkazmus és mély emberi drámák a szövegekben – ez a Honeybeast.

 

23.00 Intermezzo Latin Club

Lüktető ritmusok, vérpezsdítő dallamok, LATIN FIESTA! A zenekar a latin zene utazó nagykövete. Stílusukban a latin pop, latin rock és ska zenét ötvözik. Koncertjükön lüktető ritmusokon, vérpezsdítő dallamokon keresztül élheti át a közönség azt a bizonyos latinos életérzést.

 

Július 16. (szombat)

10.00-18.00 Népi játszóház

Vesszőkosaras körhinta, fajátékok, csigafuttatás, lépegetők és gólyalábazás mellett logikai és ügyességi játékok, sőt igazi lovagi torna is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

16:00 RozéMaraton Bemelegítés 

A futóverseny előtti közös bemelegítés Csuka-Maul Anikóval, az Xfight Team edzőjével, a hangulatfelelősök pedig SolymiConga és DJ Duly.  

16.30 RozéMaraton 1000 hosszúlépés Villányban

A rózsaszín futóverseny során a 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés, kongás felvezetéssel, igazi karneváli hangulatban futhatják végig a távot.

(Részletek a versenyfelhívásban.).

 

17.00 Rozé Szépségverseny

A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek színpadi zsűrizése.

A nyilvános jelmezmustra 15.30-kor kezdődik.

 

20.00 ByeAlex és a Slepp

A ByeAlex és a Slepp együttes frontembere Márta Alex hírnevét annak köszönheti, hogy 2013-ban részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekes 10. helyezést ért el a „Kedvesem” című dalával, ezzel elnyerte 2013-ban „Az év hazai felfedezettje” díjat. A fiatal tehetség ezt követően együttest alapított "ByeAlex és a Slepp" néven.

 

22.00 Intim Torna Illegál

Hat éve legálisan cirkuszolnak ezek a tornacipős hipnötizőr királyok, akik egy egész országot tanítottak meg arra, mi mindenért kell lyukat vágni a kádba. Akik örökké őrzik az emlékeket a mennyország kapujában, mert mindenkinek igaza van. Örömzenéjük határozottan rak fészket a köztudatba, jellegzetes hangzásuk, befogadhatóan mély üzeneteik, közvetlen stílusuk hazánk egyik legkedveltebb zenekarává tette őket.

 

23.30 DJ Creenshaw

 

– VERSENYFELHÍVÁS –

1000 Hosszúlépés Villányban

JELMEZES FUTÓVERSENY

Július 16-án, a Rozé Fesztivál második napján kerül megrendezésre a Villányi RozéMaraton címet viselő jelmezes futóverseny. A vetélkedőn a résztvevők karneváli hangulatban, rozé fröccs és málnaszörp frissítők kíséretében futhatják végig a távot. A versenyen nem csak a gyorsaságot, hanem a kreativitást is díjazzák a szervezők, ugyanis a legötletesebb jelmezek viselői értékes nyereményekkel és villányi rozéválogatással lehetnek gazdagabbak.

Időpont: 2016. július 16. szombat

Helyszín: Villányi Rendezvénytér

Nevezés:

Online:július 15. 10.00 óráig (http://www.villanyiborfesztival.hu/roze/rozemaraton/)

A helyszínen: július 16-án a Villányi Rendezvénytéren, a RozéMaraton regisztrációs pavilonjában 10.00 – 16.00 óra között

Közös bemelegítés: 16:00

Rajt: 16.30

Táv: 3 km

Kategóriák: női, férfi, gyermek

A részvétel feltétele: minimum 1db rózsaszín ruhadarab vagy kiegészítő viselése.

 

Díjak:

A leggyorsabb futó női és férfi kategóriában

  1. helyezett – 2 fő részére borkóstolóval egybekötött vendégéjszaka a Diófa Panzióban – Gere Tamás & Zsolt Pincészete jóvoltából, 12 palack villányi rozéválogatás, 2 fő részére belépő a Vörösbor Fesztiválra.
  2. helyezett – 2 fő részére borkóstoló a Gere Attila Pincészete (női 2. hely) illetve Bock Pince (férfi 2. hely) jóvoltából, 6 palack villányi rozéválogatás, 2 fő részére belépő a Vörösbor Fesztiválra.
  3. helyezett – 3 palack villányi rozéválogatás, 2 fő részére belépő a Vörösbor Fesztiválra.

 

Különdíj

Annak a Legrozébb” egyéni indulónak jár, aki a legmókásabb jelmezt és a legtöbb rózsaszín ruhadarabot és kiegészítőt viseli – Egy különleges villányi borkóstoló 2 fő részére Günzer Tamás pincészetében, 3 palack villányi rozéválogatás, 2 fő részére belépő a Vörösbor Fesztiválra.

14 év alatti gyermek kategóriában

  1. helyezett – családi belépő a bikali Élménybirtokra, 2 fő részére belépő a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terráriumba, 1 db nagyméretű pizza a villányi Vitényi Pizzériában.
  2. helyezett – családi belépő a Siklósi termálfürdőbe, 1 db nagyméretű pizza a villányi Vitényi Pizzériában, ajándékcsomag.
  3. helyezett – 2 fő részére belépő a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terráriumba, ajándékcsomag.

 

 

Szólj hozzá!


Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával kapcsolatban

Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával...

Újabb fordulatot vett A Dal című műsorból hétfőn plágium vád miatt kizárt Petruska András ügye. A kettes számú szakértői vélemény szerint...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Vasárnapig lehet még szavazni az év koncertjére, fesztiváljára, klubjára!

Vasárnap éjfélig tart a Koncert.hu által meghirdetett szavazás, amely azt kívánja kideríteni, a közönség véleménye alapján melyik volt 2018 legemlékezetesebb koncertje, fesztiválja, s melyik zenei klubot kedvelték leginkább a látogatók.

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek