Menopauza 1170x180

Így jut ki Giorgio, Lil Frakk és a The Anahit a The Great Escape fesztiválra

2023/02/23  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Pontosabban: Giorgio (Carson Coma), Co Lee, Lil Frakk, a The Anahit, kristoaf, Mehringer, BÖBE és OIEE jutnak ki idén az egyik legrangosabb brit eseménysorozatra, a The Great Escape fesztiválra. De hogyan is?

A WMMD

A WMMusicDistribution az elmúlt tizenöt évben szinte a semmiből küzdötte fel magát a hazai zeneterjesztés piacvezetőjévé, most már Budapest mellett Londonban és New Yorkban is van irodájuk. Munkájuk talán a laikusok számára elsőre megfoghatatlannak tűnhet, de ha jobban belegondolunk, valójában a hazai zenekedvelő közönség mindennapi életének részei, ugyanis a legnépszerűbb előadók munkásságát támogatják a háttérből, ráadásul különleges eszközökkel.

A WMMD fő profilja, hogy előadókat segítsen abban, hogy dalaik elérhetővé váljanak minden ismert digitális zenei szolgáltatás (pl. Spotify, YouTube) felületén, ezzel pedig minél több emberhez eljuthassanak vele. Ezen kívül számos plusz szolgáltatást vezettek be - ennek az előremutató, kísérleti programnak a neve a WMMD Lab, és lényege, hogy megkönnyítsék a partnereik érvényesülését a digitális zene világában. Ennek keretében például segítenek egy-egy új megjelenés kapcsán az online marketingben - ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a különböző felületeken (pl. Facebook, Instagram, YouTube, TikTok vagy Spotify) az előadó közreműködésével, de saját költségvetésükből futtatnak kampányokat. De tavaly például elkészítették az első hazai Dolby Atmos mixet (Böbe), amelynek lényege, hogy a felvétel hihetetlenül élőnek hangzik: olyan, mintha moziban vagy koncerten hallgatnánk azt, illetve az ő támogatásukkal készült el 6363 videoklipje is.

Most pedig úgy gondolták, egy WMMD-s küldöttséget szerveznek a The Great Escape showcase fesztiválra. A május 10-13. között megrendezésre kerülő esemény programjában évente körülbelül 500 előadó mutatkozik be, több mint 30 helyszínen. A koncertek mellett a konferencián panelbeszélgetéseket és előadásokat szerveznek az iparágat aktuálisan foglalkoztató tematikák mentén. Ez pedig egy kiváló lehetőség mindenki számára, hogy rálátást szerezzenek az aktuális zeneipari trendekre, illetve megtegyék az első lépéseket ahhoz, hogy később aktívan is bekapcsolódhasson a nemzetközi vérkeringésbe.

Hajrá!

P.S. A WMMD Facebook oldalán a zenekarok/előadók számára rendszeresen osztanak meg hasznos infókat.

The Great Escape, WMMusicDistribution, Giorgio, Lil Frakk, The Anahit

 

 

Szólj hozzá!


Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders András-Slashkovic-Fehér Holló trió

Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders...

Sokan várták a folytatást Kállay Saunders András, a holland-iráni származású Slashkovic és a producer, Fehér Holló alkotta The Middletonztól,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.

Minden koncertről ki kellene tiltani a telefonokat

Hogy elkerüljék a tavalyi botrányt, a szervező már jó előre szólt – mi is csatlakoztunk az infóátadáshoz –, hogy a TOOL koncertje alatt mindenki tegye el a telefonját, mert ki fogják rakni a helyéről azt, aki előveszi.
Új koncertek