Így kell/érdemes idén nyáron fesztivált szervezni

2021/04/20  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Lángoló szúrta ki, hogy több brit szakmai szervezet közös projektjeként elkészült egy olyan útmutató, ami segíthet eligazodni a fesztiválszervezőknek abban a mindenkit gyötrő kérdésben, hogy miként lehet biztonságosan rendezvényt szervezni idén nyáron.

Fotó: Pixabay

Az innen is letölthető ajánlás egészen az esemény helyszínének építésétől veszi végig, hogyan lehet biztonságossá tenni az eseményeket a közönség, a zenekarok és a személyzet számára.

Gondoltad volna valaha, hogy kínzó kérdés lesz, hogy miként veheted át mondjuk a karszalagodat, miként tudsz bemenni a fesztiválra, hogy vizsgálják át a táskádat – mert idén, ugye, nem ajánlatos tömörülni –, a zenekarokat hogyan kell védeni a backstage-ben és a színpadon, mármint egészségileg,  mi legyen a maszkviseléssel, hogyan mozogjon a tömeg, mi legyen a kempingezéssel és még kismilló fontosabbnál fontosabb kérdés, ami egészen egy évvel ezelőttig még csak nem is szerepelt a rendezvényszervezők nagy könyvében.

Idén a nagyobb sátrakat sem javasolják, és a zenekarokat is arra kérik, a jól ismert küzdőtéri koreográfiákra se nagyon biztassák a közönséget...

A Lángoló kivonatát átolvasva az emberben felmerül két kérdés:

1. ha ezek csak idézetek, mi lehet még az eredeti ajánlásban,

2. ki az, aki mindezt képes megszervezni és finanszírozni (azzal a zárójeles megjegyzéssel, hogy a legkörültekintőbb szervezés mellett is elég magas a parafaktor).

Nem riogatni szeretnénk, csak az, hogy egy alaposan átgondolt és véghezvitt járványkezelési stratégiával bíró, immáron félig-meddig kinyitott országban sem állnak meg ott a fesztiválszervezők, hogy most akkor kell-e a maszk vagy sem... Ennél sokkal, de sokkal összetettebb ez a kérdés.  Belegondolni sem akarunk, mennyire.

 

 

Nagy-Britannia, fesztiválok, ajánlás, járványkezelés, rendezvényszervezők

 

 

Szólj hozzá!


Összeállt a Party a Szigeten

Összeállt a Party a Szigeten

Újabb előadók nevei kerültek napvilágra a Sziget idei felhozatalából, ezúttal a Ticketswap Party Aréna fellépőiből válogatva. Azt már...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Szeláví! fesztivál: fényfestés a pilisi egri vár romjain

A tavaly útnak indult, általunk is nagyon megszeretett kisfesztivál ezúttal az egyik legnépszerűbb kiránduló helynél, az egri vár másolatának környékén rendezkedik be, hogy az élet apró örömeinek élvezetére invitáljon mindenkit, aki szeretne egy gondtalan hétvégét tölteni távol a város zajától május 27. és 29. között.

HVG: Visszaesett Steven Tyler, csúszik az Aerosmith turnéja

A lap az együttes közleményére hivatkozik, mely szerint Tyler hosszú ideje dolgozott a józansága megőrzésén, de egy műtét után a fájdalom (illetve annak csillapítása) miatt visszaesett, és önként bevonul egy rehabilitációs intézménybe.
Új koncertek