Ingyenes jazz és funk zeneünnep a királyok városában: Alba Regia Feszt

2018/07/19  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Hazánk legjobb jazz, funk és blues zenészei koncerteznek Székesfehérvár belvárosában július 30-tól augusztus 1-ig. A Syrius Legacy, Váczi Eszter, a Malafede Trio By Federico Malaman, az Alessio Menconi Trio valamint Little G. Weevil is fellépnek idén az Alba Regia Feszten.

A Vintage Dolls

A fesztivál első napján a nagyszínpadot Little G Weevil a magyar származású, az Egyesült Államokban élő blues gitáros, énekes, zeneszerző, producer, Nemzetközi Blues Kihívás (International Blues Challenge) győztese nyitja meg.

Váczi Eszter az egykori Jazz+Az és a Váczi Eszter Quartet dívája, Gátos Istvánnal kezdi a sort a Szent István Múzem kertjének színpadán. Ezt követően a Muddy Shoes (Fekete Jenő, Nagy Szabolcs,Pengő Csaba, Mezőfi István) ad koncertet. A magyar blues formáció olyan blues nagyságokat is kísért, mint Louisiana Red, vagy a Grammy-díjas Sugar Blue.

Másnap az olasz MALAFEDE formáció Federico Malaman triója és a Liszt Ferenc-díjas Dresch Mihály várja a nagyérdeműt.

A Nagyszínpadon szerda este a Syrius Legacy, majd az Alessio Menconi Trio zárja a fesztivált. A Syrius Legacy tagjai zseniálisan csomagolják a zenei anyagot olyan finoman jazzes produkcióba, hogy ezt a muzsikát azok számára is közel hozza, akik annak idején nem ismerték a legendás Syriust. Ezt követően 22 órától egy óriási bulira készülhetünk az Alessio Menconi Trioval. A genovai származású Menconi számos olasz és franciazenei elismeréssel a háta mögött áll a színpadra gitárjával és az olasz trióval.

Mindeközben a Múzeum Kertben felállított kisszínpadon, kedden a Vintage Dollst, szerdán pedig a Horváth Cintia Quintet és a Sárik Péter Trio zenekarokat hallhatjuk.

A jazz és könnyűzenei utánpótlásról Székesfehérváron manapság a bodajki székhelyű Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium, valamint a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszéke gondoskodik. A két intézmény összefogásának eredménye az Alba Regia Feszt.

A nagyszínpad koncertjei az idei évben is ingyenesen látogathatók!

Alba Regia Feszt, Székesfehérvár, jazz, funk

 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek