Ingyenes programokkal vár az AlbaRegia fesztivál

2016/08/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Augusztus 9-11-ig ismét eluralkodik a zeneőrület Székesfehérvár belvárosában! A világhírű német Mo’Blow mellett a hazai jazz-funk szcéna krémje vonul fel a színpadokon. Többek között Szakcsi Lakatos Béla, a Garami Funky Staff, a Varga János Project, az Oláh Krisztián Trió, a Kéknyúl Hammond Band, KosziJanka és az Irie Maffia énekesnő, Sena koncertjeit élvezhetjük idén.

Ingyenes programokkal vár az AlbaRegia fesztivál

Újjászületése óta idén harmadik alkalommal lesz Alba Regia Feszt a királyok városában. A három napos fesztivál ez alatt a röpke pár év alatt máris hazánk egyik legjelentősebb zenei eseményévé nőtte ki magát. Az idei évben két helyszínen várják a jazz, a funk és általában véve a jó muzsikák szerelmeseit Székesfehérvárra.

A berlini Mo’Blow az egyik legizgalmasabb jazz-funk csapat a nemzetközi palettán, koncertjük garantáltan felrázza majd kedélyeket. Vidám, energikus zenéjükkel még egyszer utoljára megörvendeztetik a közönséget. 2016. augusztus 10-én a Hotel Magyar Király előtti téren búcsú turnéjuk keretében látogatnak el Magyarországra.

A fesztivál első napján Szakcsi Lakatos Béla illetve a Varga János Poject koncertjét hallhatjuk ugyanitt, másnap a Mo’Blow előtt a Garami Funky Staff muzsikál, de a záró nap is ígéretes: a nagyszínpadon KosziJanka, a Kék Nyúl Hammond Band és az Irie Maffia frontasszonya, Sena lesznek.

Az idei Alba Regia Feszt a dívák fesztiválja, tehetséges és gyönyörű énekesnők csokra várja a lágyságra és finom muzsikára éhezőket; Munkácsy Esztert és – a 2015-ös Fehérvár Hangja nyertes - Zabos Reginát is láthatjuk a nagyszínpadon.

A Múzeum Udvar meghitt légkörében pedig többek között Vörös Janka, az Oláh Krisztián Trió és a Várallyay Petra Trio nyújtanak majd felejthetetlen élényt.

A nagy történelmi és kulturális múlttal rendelkező város 1967-től csaknem húsz éven át otthont adott az Alba Regia Jazz Fesztiválnak. A fesztivál két főszervezője, Mits Gergő, előadóművész, a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének vezetője, többek között a United zenekar basszusgitárosa és Vörös Tamás, előadóművész, a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola művészeti igazgatója. Céljuk egy hosszútávú zenei projekt kialakítása, nemcsak a nyári fesztivál keretein belül, hanem egész évre kiterjesztve.

A fesztivál küldetése az ifjú tehetségek támogatása is. Idén ezt jól tükrözi a Bartók Béla téren felállított színpad, melyen Fehérvár Hangja 2016 verseny döntősei lépnek fel.

Az augusztus 9-11-ig tartó Alba Regia Feszt nagyszínpados koncertjei Székesfehérvár város támogatásának köszönhetően ingyenesen látogathatóak. A Múzeum Udvar eseményeihez a belépő 500 Ft!

 

Alba Regia Feszt

2015. augusztus 9-11.

Székesfehérvár belváros

Helyszínek: NAGYSZÍNPAD Hotel Magyar Király előtti tér; Múzeum Udvar; Bartók Béla tér

A NAGYSZÍNPAD és a Bartók Béla tér koncertjei ingyenesek!

A Múzeum Udvar koncertjein a jegyár 500 Ft.

www.albaregiafeszt.hu

PROGRAM

Augusztus 9.
(kedd)

Nagyszínpad: (Hotel Magyar Király előtti tér)

18:00 Munkácsy Eszter
20:00 Szakcsi Lakatos Béla, Kőszegi Imre, Orbán György
22:00 Varga János Project

 

Múzeum Udvar:
19:00 Santa Diver
21:00 Vörös Janka

 

Augusztus 10.
(szerda)

Nagyszínpad: (Hotel Magyar Király előtti tér)

18:00 Zabos Regina
20:00 Garami Funky Staff
22:00 Mo’Blow (D)

 

Múzeum Udvar:
19:00 Little Wings
21:00 Oláh Krisztián Trio

 

 

Bartók Béla tér: (Fehérvár Hangja döntősei)

17:00 -18:00

Dömök Réka
Berecz Dorka
Barcsik Boglárka
Kalinics Bianka 
Arany Tímea

 

 

Augusztus 11.
(csütörtök)

Nagyszínpad: (Hotel Magyar Király előtti tér)

18:00 KosziJanka
20:00 Kéknyúl Hammond Band
22:00 Sena

Múzeum Udvar:
19:00 Varga Bendegúz Quintet
21:00 Várallyay Petra Trio

 

Bartók Béla tér: (Fehérvár Hangja döntősei)
17:00 -18:00

Göcsei Gergely
Ruff Nikolett
Bachstedter Regina
Németh Patrícia
Lakner Roberta

 


Képtár

  • Ingyenes programokkal vár az AlbaRegia fesztivál kép 52187
  • Ingyenes programokkal vár az AlbaRegia fesztivál kép 52189
 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek