Ismét a Kazinczy utcába költözik Magyarország legnagyobb közösségi fesztiválja

2015. május 15.  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Az elmúlt évben közel 10 ezer látogatót vonzó Judafest Utcafesztivál idén június 7-én várja a látogatókat, koncertekkel, gyerek- és gasztronómiai és kulturális programokkal. Az egész napos forgatagot este közösségi vacsora zárja, melynek egy fogását a lengyel és az izraeli nagykövet a helyszínen, együttesen készíti el. Az ingyenes fesztivál idei díszvendége Lengyelország, a rendezvény alcíme Lengyel zsidók – zsidó lengyelek.

Ismét a Kazinczy utcába költözik Magyarország legnagyobb közösségi fesztiválja

VIII. Judafest Utcafesztivál

Magyarország legnagyobb közösségi fesztiválja

Időpont: június 7., vasárnap, 10.00-20.00 óra

Helyszín: VII. kerület, Kazinczy utca

Budapest belvárosának talán legizgalmasabb, legsokszínűbb része a régi zsidónegyed, melynek élettel teli tengelye, a Kazinczy utca erre a napra szinte teljes hosszában szabadtéri színpadoknak, kirakodó- és tudásvásárnak és a zsidó kultúrához kapcsolódó, izgalmas programoknak ad helyet.

Idén a fesztivál díszvendége Lengyelország, így a látogatók lengyel koncertekre, így többek közt a Rzeszow Klezmer Band (PL) fellépésére ülhetnek be és megkóstolhatják a lengyel konyha néhány különleges ízét. A Kőleves Gasztroszínpadon többek között a lengyel sztárséf, Malka Kafka és Mautner Zsófia közös főzőshow-ja, a Rosenstein étterem szakácskönyvének bemutatója, kóstolók és interaktív kalácssütés is várja az érdeklődőket.

Tavaly a Judafest Utcafesztivál különleges eseménye volt a közösségi vacsora, melyen a szervezők VII. kerületi nagycsaládosokat láttak vendégül a Kazinczy utcában elhelyezett ötven méter hosszú asztal körül. Idén a lengyel nagykövetség jóvoltából este hasonló vacsora zárja a napot.

Néhány program és helyszín:

 • Városi séták a zsidó negyedben, elrejtett helyek felkutatása
 • Mozisátor
 • Mautner Zsófi és Malka Kafka közös főzőshow-ja
 • Gubás Gabi: Biomese
 • Instant nyelvtanfolyamok
 • Csodák Népe kalandjáték gyerekeknek
 • KIBIC Civil Utca
 • Egész napos kirakodóvásár
 • Zsidó ételek kóstolója
 • Kalligráfia
 • Chill-out Zóna

A Judafest Utcafesztivál valamennyi programjára a belépés ingyenes.

A fesztivál részletes programja megtalálható a Judafest oldalán.


 

 

Szólj hozzá!


Palkonyának már van saját hangja!

Palkonyának már van saját hangja!

Az Irie Maffia vezetője, Élő Márton, a Zing Burger alapítója, Susánszky Ádám és a palkonyai borász, Haraszti Ferenc összeálltak, hogy egy, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lementünk hídba: a Szabihíd zenés programjai

A Szabadság hidat a mostani hétvége urán 21-22-én, 28-29-én és augusztus 4-5-én zárják le, ahol ezeken a napokon a kulturális programokat tartanak. Itt a programlista!

A csupaszív amerikai és a megszeppent skót világsztár is elégedetten távozott Veszprémből

Két igazán szerethető énekes, két tökéletes koncert, és végre esőmentes fesztivál-élmény a csütörtöki napunk története, ahol még egy rögtönzött táncverseny, és egy elfelejtett dalszöveg részlet is belefért a produkcióba.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek