Jön, jön, jön a második Denagyvilág fesztivál Szigetmonostoron

2024/05/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A fesztivál az első és rendkívül sikeres „próbaszezon” után idén már rendes üzemmódban 2024. július 5-7. között várja a közönséget Szigetmonostoron. A Denagyvilágon számos zenei műfaj lel otthonra a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával.

Jön, jön, jön a második Denagyvilág fesztivál Szigetmonostoron

A Denagyvilág összművészeti, hiszen a különböző zenei stílusok jeles képviselői mellett találkozhatunk számos helyi-, szigeti- és a Dunakanyarban alkotó képző- és iparművésszel, gyermekprogramokkal, irodalmi előadásokkal. A település 6 különböző pontján kialakított helyszínek teszik lehetővé a változatos irányzatok megjelenését.

A Nagyszínpadon a legnevesebb világzenei bandák adják egymásnak a stafétát. Pénteken a Hét Hat Club kezdi az estét, majd Szabó Balázs és Bandája folytatja, hogy végül a Gypo Circus-szal táncolhatjuk át magunkat az éjszakába. Vasárnap a Zűrös Banda indít, majd az idei Fonogram-díjas bét hallhatjuk a színpadon, végül az este egy elképesztő bulival, vérbő roma ritmusokkal zárul a Parno Graszttal.

A Régi-módi Jazz udvarban olyan világklasszikusokat hallhatuk, mint a világot járó és többek között a New Yorki-i Filharmonikusokkal is rendszeresen fellé Lisztes Jenőt és Cimbalom Projektjét, a zenei kreativitásával mindig elképesztő Szirtes Edina Mókust és kvartettjét, vagy a két fúvós-fenomént, Dresch Mihályt és Borbély Mihályt együtt, kvartettben, és velünk lesz Mr. Moodburn, Nagy Ádám triója a Zsiványjazz és Németh Juci és G. Szabó Hunor is. Vasárnap pedig a Mosaeic valamint Horváth Sára Nina kiváló énekesnő Ninshar projektje varázsol majd el bennünket.

Szirtes Edina Mókus nemcsak mint előadó érkezik a Denagyvilágra, hanem saját udvara is lesz, a Mókuskert, ahol válogatott zenés és irodalmi programok várják az érdeklődőket. Rohmann Ditta (cselló) és Mókus közös duója nyitja meg a kertet, hogy utána olyan előadók lakják be e csodálatos helyet, mint a Ruach duo, a Fejnélküli lovas,ó vagy a Szélműves, de érkezik a kiváló Times New Román, a remek Cimbaliband és a Bokros Trió Kertész Ákossal, valamint a 30 Fok Árnyékban. Késő esténként Csillagfényes estek lesznek Lázár Ervin novellái Kakasy Dóra színművésszel, majd a Musicolore Énekegyüttessel. A vasárnapi – rövidebb – program Virágszámláló Felolvasó Színházában Papadimitriu Athina áll színpadra Szirtes Edina Mókussal és a nap folyamán még hallhatjuk a Four Bones Harsona Kvartettet és a Balkan Popupot is.

A tavalyi nagy sikerű Panoráma Színház idén Dunakanyar Udvar néven várja a közönséget Lőrinczy György, a Szentendrei Teátrum igazgatójának portáján. A csodás fekvésű udvarban olyan művészekkel - színészekkel, zenészekkel, irodalmárokkal, képzőművészekkel - találkozhat a közönség, akik a Dunakanyarban találtak otthonra. Lesznek beszélgetések, irodalmi estek, koncertek és film is. A Gyerekliget Kerekítő és Ringató foglalkozásokkal, kézműves és sportos játékokkal, a Grimm-busz Színház gyerekelőadásával és a Molnár Réka-Csürrentő együttes moldvai családi táncházával várja a családokat.

Aki pedig hajnalig szeret mulatni, azok számára igen vonzó lesz a Toporgó Folkkocsma, ahol pénteken a Szászcsávási zenekar, szombaton pedig a Sárarany húzza a talpalávalót.

  • A Puszta Monostori Birkás és Sajtszalon ingyenesen látogató a fesztivál ideje alatt és állatsimogatással, sajtkóstolóval készülnek, de lesz arcmasszázs jurtában és bakelithegyek is.
  • A falu elején található a Szigetmonostori Levendula Major, ahol lehet majd fotózkodni, gyűjtögetni, palántát venni, kóstolni és levendulás termékeket vásárolni.
  • Szigetmonostor bicikliúttal és számos kijelölt turistaútvonallal teszi könnyeddé a látogatóknak, hogy feltérképezzék nem csak a háromezer lelkes falut, de akár az egész Szentendrei-szigetet is.
  • A településnek Horányban kijelölt dunai strandja van, amit a fesztiválozók is birtokba vehetnek. 

Jegyek a képre kattinva!

Denagyvilág fesztivál, Szigetmonostor

 

 

Szólj hozzá!


Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok utazókiállítás a Zene Házában

Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok...

A Zene Házában május 18-tól egész nyáron látogatható tárlaton Rihanna, Björk, Billie Eilish, Tina Turner, Cher, Marilyn Monroe, Beyoncé, Sade,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Hamarosan eldől, ki lesz a Tankcsapda előzenekara a Budapest Open Road Days-en

Összesen 196 zenekar nevezett a Budapest Open Road Days fesztivál „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázatára.

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.
Új koncertek