Jövőre is nálunk fesztiválozik a Bastille! - Újabb fellépők a Szigeten

2015/12/22  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Karácsonyi csomaggal készültek a fa alá a Sziget szervezői, benne ott van a Bastille, a Bloc Party, a CHVRCHES, Nicky Romero és a Sum41. Egy alkotói pályázatot is kiírtak “feltűnő és megkerülhetetlen” installációk tervezésére a 2016-os Szigetre. És jó hír, hogy december 31-ig még a legnagyobb kedvezménnyel lehet jegyet venni. Boldog Ünnepeket!

Jövőre is nálunk fesztiválozik a Bastille! - Újabb fellépők a Szigeten

Az ifjú brit sztárzenekar, a Bastille legújabb dalaival érkezik újra a Szigetre, a Nagyszínpad kora esti sávjába. Megnyerő és intelligens indie- és szintipop zenéjükért jó pár millió fiatal rajong szerte a világban, több mint 8 millió lemezt adtak el Nagy-Britanniában és Amerikában, jelölték őket a legrangosabb zenei díjakra. A londoni kvartett már régóta dolgozik az új lemezen is, 2016 augusztusában – az olyan klasszikusok mellett, mint a Pompeii vagy az Of the Night - már biztos, hogy a Sziget közönsége is ismerni fogja az új dalokat.

Tíz éve, a 2000-es években elindult nagy indie-hullám egyik legkarakteresebb zenekaraként robbant be a köztudatba a brit Bloc Party, akik zseniális debütáló lemezük után is megőrizték egyéni hangzásvilágukat és a közönség szeretetét. 2016-ban új felállásban és új lemezzel térnek vissza a Szigetre, az A38 sátorba.

2012-ben megjelent első dalai óta a skót szintipop trió, a CHVRCHES az egyik legizgalmasabb produkció, amivel a kortárs popzenei színtéren találkozni lehet: a debütáló The Bones Of What You Believe lemez egyszerre volt friss, izgalmas és emlékezetes. A 27 éves Lauren Mayberry és két zenésztársa már körbeturnézták Európát és az Egyesült Államokat, a hatalmas várakozást követően 2015 szeptemberében jelent meg második nagylemezük, karrierjük csúcsán érkeznek első alkalommal Magyarországra, szintén a Sziget A38 helyszínére.

Az Arénában lép fel Nicky Romero, a kivételes tehetségű, ambiciózus holland house-electro house DJ és producer. Bombasztikus trackjeiről, formabontó remixeiről ismert, eddigi rövid, de annál tartalmasabb pályafutása során fellépett a világ legrangosabb szórakozóhelyein és leglátogatottabb elektronikus zenei fesztiváljain. Jelenleg a világ húsz legjobb DJ-je közé tartozik a DJ Magazine rangsorolása alapján. Legfrissebb kislemeze, a magyar Stadiumx-szel közös Harmony december 21-én jelent meg.

Deryck Whibley Sum 41-ja punkzenékre fogékony rajongók nagy kedvence. Avril Lavigne ex-férje Steve Jocz dobossal 1996-ban alapította meg a kanadai Ajaxban a mára kultikussá váló együttest, amely a kétezres évek elején a Blink 182-val együtt az új punk korosztály példaképévé vált. Olyan generációs himnuszokat köszönhetünk nekik, mint az In Too Deep vagy a Still Waiting, koncertjeiken garantált a pogó és a tombolás. A banda a Nagyszínpad koraesti előadója lesz.

A friss fellépők bejelentése mellett szabadtéri szobrok, izgalmas installációk, meghökkentő műalkotások terveit is várja a Sziget Fesztiválköztársaság „művészeti minisztériuma”. A pályázatra 2016. február 15-ig lehet jelentkezni, a legjobb,-szebb,-izgalmasabb,-látványosabb alkotások a jövő évi Sziget fő tereit fogják díszíteni.

“Az egyedi látványvilág segítségével szeretnénk megerősíteni a látogatókban azt a tudatot, hogy a Sziget nem csak egy fesztivál a sok közül, hanem ezt az élményt csak itt kaphatják meg” – mondja a főszervező, Gerendai Károly. “Ráadásul ez egy olyan elevenen formálódó közösségi tér, melynek meghatározó szereplői a kreatív polgárai. Ezért is kérjük őket: alakítsák kedvük szerint, tegyék minél egyedibbé és szerethetőbbé."  

A pályázat részletei elérhetők a http://sziget.hu/artoffreedom oldalon.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek