Menopauza 1170x180

KANDELA: új zenei és fényművészeti fesztivált rendeznek a Skanzenben

2024/04/04  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Egyedi fényalkotásokkal, koncertekkel, táncházakkal, konferenciaprogrammal és különleges gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket május 30-tól június 1-ig a szentendrei Skanzen – a Fonó, a PajtaKult és független fényművészek együttműködésével.

Fotó: Skanzen/FB

A PajtaKult csapata a "kultúra újragondolva, a régi az új" elvét követve lakja be a pajtákat, tereket. A fesztivál nulladik napján napközben szakmai programokat szerveznek, amelyeken betekintést engednek a PajtaKult által eddig elért eredményekbe és az összefogás jövőjébe.

A szentendrei szabadtéri múzeumot ritkán látni este. Mi vagy fél órán keresztül kerestünk egy olyan fotót, amely ebben a napszakban ábrázolja, de nem leltünk: a kivételes alkalmaktól eltekintve délután ötkor bezár. A fényfestéshetz azonban sötét szükségeltetik, tehát a Kandela - Skanzen más fényben fesztivál igazán különleges pillanat lesz a múzeum életében.

A hétvége során a közönség olyan világszinten ismert hazai fényművészek alkotásaival találkozhat, akik a hagyományok tisztelete mellett arra vállalkoznak majd, hogy a múzeum több száz éves épületeit újszerű fényművészeti szempontból is "megvilágítsák".

A program zenei házigazdája, a Fonó olyan művészeket visz Szentendrére, akik a hagyományos népzenét a modern muzsikával ötvözik. A Kandela nyitónapján Szabó Balázs Bandája ad koncertet, június 1-jén szombaton az idén 50 éves Vujicsics együttes lép a Skanzen amfiteátrumi színpadára.

Késő este a Skanzen erdélyi főterén világzenei csemegék várják az érdeklődőket: május 31-én az iráni származású, Berlinben élő világhírű ütőhangszeres, Mohammad Reza Mortazavi tombakjátéka, másnap a lengyel Motion Trió műfaji határokat feszegető harmonikakoncertje.

Emellett számos egyéb zenei különlegességgel és táncházi programmal találkozhat a közönség a múzeum kisebb helyszínein. Bemutatja műsorát a Keck Mária által vezetett Ex Auro flamenco duó, a gyimesi népzenei ihletésű számokat játszó Móser Ádám duó, az Ígjen a falu! csapata pedig táncházi programot tart.

Zságer Balázs produceri közreműködésével elektronikus zenei helyszín is lesz a nádtetők között, a késő esti bulit a Radio Cafe dj-i irányítják.

Imádkozzunk, hogy jó idő legyen!!! :)

Fotó: Skanzen

Skanzen, Szentendre, KANDELA, fényfestés

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek