Karthago, a rock zene Harley Davidsonja

2016/04/01  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Alagsori dohos pincéből a világot jelentő deszkákra, az ismertségből a világhír felé. Szigeti Ferenc a Karthago fontembere bepillantást engedett mindenapjaiba, és megosztotta miben rejlik a siker kulcsa, sőt! Azt is elárulta, hogy két új dal van készülőben, melyek elsőként az Open Road Fest színpadán debütálnak!

Karthago, a rock zene Harley Davidsonja

Az idei fellépés sok izgalmat és újdonságot tartogat! Először is „több olyan dal lesz, amit nem játszottunk soha még a koncerteken, és a fesztiválra különleges zenei repertoárral készülünk. Persze az örökzöldek adják majd a koncert gerincét, a Requiem, Barátok nélkül, Apáink útján biztos, hogy felcsendül, sőt!”- avat be minket a frontember. A Karthago három-négy vadi új dallal rukkol elő május végéig, amit a stúdió falain kívül először az Open Road Fest közönsége hallhat! Az évek óta várt dalok debütálása mellett a motoros közönség kedvenc számait is elhozza az együttes. A hosszú utazásról és az országút felfedezéséről szóló fülbemászó dallamok biztos, hogy megszólalnak a Karthago egyedi hangszerelésében.

A hazai és nemzetközi zenei életben is elismert Karthago, a koncertek jellegzetes és páratlan hangulatát az Open Road Fest színpadára is magukkal hozza. Gyere és bulizz több ezer zenerajongóval az igazi rock himnuszokra, énekeld hangosan a Senki Lányának fülbemászó sorait és hagyd megszűnni a világot körülötted, hagyd hogy beszippantson a rock.

Ráadásként a Karthago frontemberével a Tribute Rock Arénában is együtt bulizhatsz, mert az AC/DC és Deep Purple dalok nagy kedvelője, és a fesztivál oszlopos tagja. „Szinte minden évben lent voltam, motorral kétszer is. Noha nem vagyok egy vérbeli motoros, az Open Road Fest hangulatát szeretem. Le lehet lazulni, jókat lehet dumálni, és rengeteg mindent lehet látni. Van, hogy órákig el tudok nézelődni a vasparipák között”- meséli Szigeti Ferenc.

S ha már a régi szép időket idézi a zenekar frontembere, akkor ha valamit, hát egy dolgot nem lehet elfelejteni: a Karthago történelmet írt.

A 37 éve bombaként köztudatba robbant banda hónapok alatt elérte azt, amihez sokaknak egy élet is kevés: rock-történelmet írt. „A tett halála az okoskodás, bele kell vágni a dolgokba. Amikor elhatároztam, hogy megalapítom a Karthagót, fel sem merült bennem, hogy nem sikerülhet. Egyszerűen annyira hittem benne, hogy elfelejtettem kételkedni”- mesél az indulásról Szigeti Ferenc. „A kezdetekben volt, hogy hét-nyolc órát is gyakoroltunk egy vizes pincében, fáradtan, de nem számított, lelkesített minket, hogy hittünk a zenében marhára. Sőt akkoriban Gidóval jártuk az éjszakát és csirizzel ragasztgattunk Karthago koncertplakátokat a fővárosban aluljárók, házak falára. Noha időnként elkaptak a rendőrök és olykor be is vittek, de mi folytattuk”- meséli mosolyogva a frontember.

A rengeteg befektetett energia és az együttesbe vetett rendíthetetlen hit meghozta gyümölcsét, hiszen a Karthago 37 éve töretlenül a rock zene élvonalában hasít, és a kiemelkedő, több generáción átívelő zenei munkásság az egyik legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét is kiérdemelte, melyet tavaly március 15-én kapott meg Szigeti Ferenc.

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek