Kerekdomb fesztivál: leköltözik Tállyára a Fővárosi Rapcirkusz

2020/04/16  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Rángatja az élet a fesztivált: tavaly pénzhiány miatt az utolsó pillanatban le kellett mondani, most meg... hiszen tudjuk.

Kerekdomb

Tállya büszkesége, a Kerekdomb Fesztivál 2016-ban indult útjára, de a 2019-es szezont sajnos ki kellett hagyniuk anyagi okok miatt. Azonban a Művészetek Völgyét is igazgató csapat idén újabb kísérletet tesz a megrendezésre – a szeptember 17-20. közti időszakra talán még a járvány is elcsendesedik.

Tállya község a méltán híres Tokaj-hegyalja borvidéken fekszik, így nem csak a természetközeli helyszín, hanem a minőségi italválaszték is adott. A négynapos fesztivál alatt természetesen látogatható lesz jó pár pincészet, az 1720 körül épült Mailloth-kastély, az evangélikus templom, no meg lesznek értékes zenei csemegék is.

A nyitónapon például a már korábban sikeresnek bizonyuló Rapcirkusz társulata lép színpadra, ahol olyan zenekarok képviselői jelennek meg, mint az Irie Maffia, a Hősök, a Sör és Fű, az Animal Cannibals vagy maga a nagy megmondó Dopeman.

Pénteken tiszteletét teszi a The Biebers, a Mongooz And The Magnet és Barabás Lőrinc is, quartet formában. Szombaton délután A percek aratója: Ady és a 30Y címmel Beck Zoli és Vecsei H. Miklós verses-zenés produkciója lesz látható, majd később a Mörk és a teljes 30Y is koncertet ad. Vasárnap Szalóki Ági nyitja, majd a Klasszik Lasszó csapata zárja a fesztivált zenei szempontból, de biztosra vesszük, hogy a pincészetek még jó ideig rendelkezésre állnak a szomjas vendégek fogadásának céljából. ;)

Kerekdomb Fesztivál, 2020, Tállya, koncert, Rapcirkusz, Irie Maffia, Hősök, Sör és Fű, Dopeman, Animal Cannibals, Beck Zoltán, Vecsei H. Miklós, Mörk, Klasszik Lasszó, 30Y, Mongooz And The Magnet, Barabás Lőrinc Quartet, Szalóki Ági, The Biebers

 

 

Szólj hozzá!


Na, milyen volt Orfű az első napon?

Na, milyen volt Orfű az első napon?

Telt házzal és magasra tekert fűtéssel indult el az egy héttel későbbre tolt Fishing on Orfű fesztivál. Az első nap után még mindig áll...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Iron Maiden elhozza Budapestre a Legacy Of The Beast-showt

A Legacy Of The Beast elnevezésű turné indulása óta a zenekar közel kétmillió rajongónak játszott a világ 39 országában, beleértve a százezer fős Rock In Rio fesztiválfellépésüket is, Brazíliában. Most Magyarországra is elhozzák a show-t.

Nem csak fesztivál, hanem Bánki Nyár is lesz a tónál

Pénteken kezdődik és két hónapig tart a Bánki Nyár rendezvénysorozata színházi előadásokkal, koncertekkel, sporteseménnyel. A bánki tó víziszínpadán fellép többek között Charlie, Kovács Kati vagy a Tankcsapda, továbbá lesz dzsesszkívánságműsor és stand up is.

Jönnek a hollandok!

A következő három évben Budapest – Hollandia kiemelt kulturális partnereként – a korábbiaknál is több holland kulturális esemény befogadója lesz.
Új koncertek