Kerekdomb fesztivál: leköltözik Tállyára a Fővárosi Rapcirkusz

2020/04/16  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Rángatja az élet a fesztivált: tavaly pénzhiány miatt az utolsó pillanatban le kellett mondani, most meg... hiszen tudjuk.

Kerekdomb

Tállya büszkesége, a Kerekdomb Fesztivál 2016-ban indult útjára, de a 2019-es szezont sajnos ki kellett hagyniuk anyagi okok miatt. Azonban a Művészetek Völgyét is igazgató csapat idén újabb kísérletet tesz a megrendezésre – a szeptember 17-20. közti időszakra talán még a járvány is elcsendesedik.

Tállya község a méltán híres Tokaj-hegyalja borvidéken fekszik, így nem csak a természetközeli helyszín, hanem a minőségi italválaszték is adott. A négynapos fesztivál alatt természetesen látogatható lesz jó pár pincészet, az 1720 körül épült Mailloth-kastély, az evangélikus templom, no meg lesznek értékes zenei csemegék is.

A nyitónapon például a már korábban sikeresnek bizonyuló Rapcirkusz társulata lép színpadra, ahol olyan zenekarok képviselői jelennek meg, mint az Irie Maffia, a Hősök, a Sör és Fű, az Animal Cannibals vagy maga a nagy megmondó Dopeman.

Pénteken tiszteletét teszi a The Biebers, a Mongooz And The Magnet és Barabás Lőrinc is, quartet formában. Szombaton délután A percek aratója: Ady és a 30Y címmel Beck Zoli és Vecsei H. Miklós verses-zenés produkciója lesz látható, majd később a Mörk és a teljes 30Y is koncertet ad. Vasárnap Szalóki Ági nyitja, majd a Klasszik Lasszó csapata zárja a fesztivált zenei szempontból, de biztosra vesszük, hogy a pincészetek még jó ideig rendelkezésre állnak a szomjas vendégek fogadásának céljából. ;)

Kerekdomb Fesztivál, 2020, Tállya, koncert, Rapcirkusz, Irie Maffia, Hősök, Sör és Fű, Dopeman, Animal Cannibals, Beck Zoltán, Vecsei H. Miklós, Mörk, Klasszik Lasszó, 30Y, Mongooz And The Magnet, Barabás Lőrinc Quartet, Szalóki Ági, The Biebers

 

 

Szólj hozzá!


Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a Budapesti Őszi Fesztivál

Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a...

2021. szeptember 26. és október 10. között több mint 100 programmal hív a főváros, ahol számtalan helyszínen színesíti a budapesti őszt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött a Higher Power című dal, tergnap pedig debütált az album – vélhetően – legnagyobb durranásának szánt single-je, a My Universe, amely körülbelül hét óra alatt 80 országban lett...

Another Day - Időutazás az idén 25 éves colorStarral

A colorStar negyedszázados jubileuma kapcsán minden héten felidéz egy évet saját, zenekari történelméből, az időgép pedig 2004-hez ért, az Another Day maxi megjelenéséhez, mely a CD-korszak után most válik először online is elérhetővé. Az időutazás pörög tovább, november 20-án az A38 Hajón lesz a kilövés a zenekar...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek