Mamma Mia!

Kerekdomb fesztivál: leköltözik Tállyára a Fővárosi Rapcirkusz

2020/04/16  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Rángatja az élet a fesztivált: tavaly pénzhiány miatt az utolsó pillanatban le kellett mondani, most meg... hiszen tudjuk.

Kerekdomb

Tállya büszkesége, a Kerekdomb Fesztivál 2016-ban indult útjára, de a 2019-es szezont sajnos ki kellett hagyniuk anyagi okok miatt. Azonban a Művészetek Völgyét is igazgató csapat idén újabb kísérletet tesz a megrendezésre – a szeptember 17-20. közti időszakra talán még a járvány is elcsendesedik.

Tállya község a méltán híres Tokaj-hegyalja borvidéken fekszik, így nem csak a természetközeli helyszín, hanem a minőségi italválaszték is adott. A négynapos fesztivál alatt természetesen látogatható lesz jó pár pincészet, az 1720 körül épült Mailloth-kastély, az evangélikus templom, no meg lesznek értékes zenei csemegék is.

A nyitónapon például a már korábban sikeresnek bizonyuló Rapcirkusz társulata lép színpadra, ahol olyan zenekarok képviselői jelennek meg, mint az Irie Maffia, a Hősök, a Sör és Fű, az Animal Cannibals vagy maga a nagy megmondó Dopeman.

Pénteken tiszteletét teszi a The Biebers, a Mongooz And The Magnet és Barabás Lőrinc is, quartet formában. Szombaton délután A percek aratója: Ady és a 30Y címmel Beck Zoli és Vecsei H. Miklós verses-zenés produkciója lesz látható, majd később a Mörk és a teljes 30Y is koncertet ad. Vasárnap Szalóki Ági nyitja, majd a Klasszik Lasszó csapata zárja a fesztivált zenei szempontból, de biztosra vesszük, hogy a pincészetek még jó ideig rendelkezésre állnak a szomjas vendégek fogadásának céljából. ;)

Kerekdomb Fesztivál, 2020, Tállya, koncert, Rapcirkusz, Irie Maffia, Hősök, Sör és Fű, Dopeman, Animal Cannibals, Beck Zoltán, Vecsei H. Miklós, Mörk, Klasszik Lasszó, 30Y, Mongooz And The Magnet, Barabás Lőrinc Quartet, Szalóki Ági, The Biebers

 

 

Szólj hozzá!


Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma

Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb...

Megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli Michael Jackson (1958-2009) legendás albuma. Ebből az alkalomból a Sony Music az Estate of Michael Jackson...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Mit szólnál egy arénás Presser-nagykoncerthez?

A Fb oldalán közzétett bejegyzése szerint a legendás zenésznek nagyjából ugyanezt a kérdést tették fel... Vajon mit válaszolt? :)

A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

"Kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a seggemet riszálom..." – sztár a mai napig morog amiatt, hogy táncolásra "kényszerítették" a filmben, amely nélkül 20 éve nincs karácsony.
Új koncertek