Menopauza 1170x180

Készüljél fel a kapcsolódásra: STEREO MC's és BELGA a Malomfeszten

2024/04/03  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Szerbiában – nem messze a magyar határtól – található oromi szélmalom tövében rendezett fesztivállal kapcsolatban ismét be kell jelentenünk az elfogultságunkat: egyszerűen imádjuk, és idén is kisebb szabadcsapattal szálljuk meg az Öreg Rocker Tanyáját.

Készüljél fel a kapcsolódásra: STEREO MC's és BELGA a Malomfeszten

Minden, amit tudni lehet és kell a Malomfesztiválról, már leírtuk többször – ha nem szeretnél kattintgatni, pár jelző: barátságos, imádnivaló, sodró, katartikus, természetközeli (kukoricás), igényes, látványos, csilles, pörgős, emlékezetes. Részletesen kifejtve mindez a linkek alatt, szerintünk, ha hiányzik neked a régi Sziget, vagy egyáltalán az a fajta fesztivál, ahol nem az arctalan tömeg tombol tök mindegy mire estéről estére, akkor mégis érdemes rákattintani.

Amiért idén (is) bitang jó volt a Malom fesztivál

 

Három napon át éjjel-nappal buliztak a kukorica gyermekei a Malomfesztiválon

 

Ahogy a szervezők elmesélték, a legelső fesztiválon közel 700 főből állt a nagyérdemű, a szépítők meg mindösszesen hárman voltak, s a dekoráció főleg napraforgókból állt. Két helyszínen két napig összesen 8 koncert – de már akkor is rengeteg jókedv volt. (A fényfestőre pedig rálépett a ló.) Évről évre növekedett a fesztivál, és az efféle rendezvények életében már nagykorúnak számító tizedik évre már sokkal összetettebb képet mutat – de a feeling végig ugyanaz maradt, s aki évtizedek óta fesztiválozik, az tudja, ez nem kis érdem.

A kukorica gyermekei (vagyis mi), már szilveszterkor arról beszélgettek, hogy milyen jó lesz nyáron az Malomfeszten, és bár AKÁRKI is felléphetne (nyilván ez bizonyos határok között igaz), mi akkor is boldogan töltenénk ott azt a pár napot. Persze, úgy még jobb, ha a fellépőkhöz is fűződnek érzelmeink.

Így bombaként robbant be közénk a hír, hogy jön a jubileumi (10.) Oromra a STEREO MC'S. Emlékeimbe örökre bevésődött az a vidéki disznóvágás, amelynek az előestéjén, a YT-diszkóban előkerült a STEP IT UP, éjjel egykor ott bokáztunk rá, ezek után nagyon durva volt az 5.30-as ébresztő. A napokban huszonévesek társaságában újságoltuk el a hírt, s mivel semmiféle reakciót nem láttunk az arcokon, először eldúdoltuk az örökzöldet, de mivel az eléggé szánalmasra sikerült, lejátszottuk nekik – de nem ismerték. Oromon a mi generációnk ezen az estén hatalmasat fog bulizni, ami kissé megnehezíti majd a hazajutást bringával (aszfalt, murva, vasúti átjáró, földút), de majd sisakot húzunk. És annak is örülünk, hogy a nagy számban jelen lévő ifjabb generáció is kapcsolatba kerülhet majd ezzel az élménnyel.

Az oromi örömöt tovább fokozza majd a Bëlga koncertje, a Vajdaságban szerintünk különösen jó akusztikája lesz a Nemzeti Hiphopnak. A Bohemian Betyars két éve hatalmas bulit csapot, szerintünk ez a Malomfeszten sem lesz másképp az idén 26. szülinapját ünneplő magyar zenekarral. Jednota ugyan Oromon nincs, de a fesztiválon belül minden (is) a rendelkezésünkre áll a felkészüléshez. További magyar fellépőt egyelőre egyet jelentettek be a szervezők, az Anima Sound Systemet – nekik is felettébb örültünk.

 

A Malomfesztivál arra is remek lehetőséget nyújt, hogy bepillantást nyerjünk a térség zenei életébe, és ami jó, hogy a műfajok sokaságát képviselik a helyi és a környező országokból érkező zenekarok.

Érkezik Oromra a hazai terepen jól ismert, idén 30 éves Eyesburn. A szerb banda a hardcore punkot és a crossover thrasht ötvözi a reggae zenével, 7 albumot és 2 kislemezt tudnak a hátuk mögött – és a következő 10 évre is terveznek. Kimeríthetetlen energiájuk, egyedi stílusuk és monumentális hangzásuk mindannyiunkat fel fog rázni.
A Toot Ensemble már fellépett nálunk, pl. a napokban emlegetett Freakin’ Disco társaságában az A38-on. A prágai banda tulajdonképpen egy fúvószenekar: a kilenctagú legénység instrumentális tánczenét játszik – szerintünk ezzel mindent elmondtunk.
Még közel sem teljes a line-up, de egészen biztosak lehetünk abban, hogy minden estére jut majd valami különleges élmény, mert a Malomfesztiválon egyszerűen nem tudod nem jól érezni magad, ez az a hely például, ahol a népzenei sátorban akkora bulik vannak, hogy az asztalon táncolnak a népek. Gyerekekkel és kutyákkal is bátran lehet jönni, bár még mindig nem tudjuk, hogy tavalyi kedvencünk, Scooby megkerült-e... :(
Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk nektek, és találkozunk veletek augusztus 8. és 11. között Szerbiában – az a csapat ötvenes biciklis sisakban mi leszünk :) Medence van, fürdőruhát hozzatok, további hasznos infókkal és az újabb fellépők hírével még jövünk.
S ha a szöveg nem volt meggyőző, jöjjenek a (mozgó)képek:

 

 

 

Malomfesztivál, Orom, Szerbia, Stereo MC's, Belga

 

 

Szólj hozzá!


Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia Zenekar a Nemzeti Galériába?

Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia...

Zenei-képzőművészeti sorozat indult a Zene ünnepén a Magyar Nemzeti Galériában a Danubia Zenekar közreműködésével, melynek keretén belül...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.
Új koncertek