Készüljél fel a kapcsolódásra: STEREO MC's és BELGA a Malomfeszten

2024/04/03  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Szerbiában – nem messze a magyar határtól – található oromi szélmalom tövében rendezett fesztivállal kapcsolatban ismét be kell jelentenünk az elfogultságunkat: egyszerűen imádjuk, és idén is kisebb szabadcsapattal szálljuk meg az Öreg Rocker Tanyáját.

Készüljél fel a kapcsolódásra: STEREO MC's és BELGA a Malomfeszten

Minden, amit tudni lehet és kell a Malomfesztiválról, már leírtuk többször – ha nem szeretnél kattintgatni, pár jelző: barátságos, imádnivaló, sodró, katartikus, természetközeli (kukoricás), igényes, látványos, csilles, pörgős, emlékezetes. Részletesen kifejtve mindez a linkek alatt, szerintünk, ha hiányzik neked a régi Sziget, vagy egyáltalán az a fajta fesztivál, ahol nem az arctalan tömeg tombol tök mindegy mire estéről estére, akkor mégis érdemes rákattintani.

Amiért idén (is) bitang jó volt a Malom fesztivál

 

Három napon át éjjel-nappal buliztak a kukorica gyermekei a Malomfesztiválon

 

Ahogy a szervezők elmesélték, a legelső fesztiválon közel 700 főből állt a nagyérdemű, a szépítők meg mindösszesen hárman voltak, s a dekoráció főleg napraforgókból állt. Két helyszínen két napig összesen 8 koncert – de már akkor is rengeteg jókedv volt. (A fényfestőre pedig rálépett a ló.) Évről évre növekedett a fesztivál, és az efféle rendezvények életében már nagykorúnak számító tizedik évre már sokkal összetettebb képet mutat – de a feeling végig ugyanaz maradt, s aki évtizedek óta fesztiválozik, az tudja, ez nem kis érdem.

A kukorica gyermekei (vagyis mi), már szilveszterkor arról beszélgettek, hogy milyen jó lesz nyáron az Malomfeszten, és bár AKÁRKI is felléphetne (nyilván ez bizonyos határok között igaz), mi akkor is boldogan töltenénk ott azt a pár napot. Persze, úgy még jobb, ha a fellépőkhöz is fűződnek érzelmeink.

Így bombaként robbant be közénk a hír, hogy jön a jubileumi (10.) Oromra a STEREO MC'S. Emlékeimbe örökre bevésődött az a vidéki disznóvágás, amelynek az előestéjén, a YT-diszkóban előkerült a STEP IT UP, éjjel egykor ott bokáztunk rá, ezek után nagyon durva volt az 5.30-as ébresztő. A napokban huszonévesek társaságában újságoltuk el a hírt, s mivel semmiféle reakciót nem láttunk az arcokon, először eldúdoltuk az örökzöldet, de mivel az eléggé szánalmasra sikerült, lejátszottuk nekik – de nem ismerték. Oromon a mi generációnk ezen az estén hatalmasat fog bulizni, ami kissé megnehezíti majd a hazajutást bringával (aszfalt, murva, vasúti átjáró, földút), de majd sisakot húzunk. És annak is örülünk, hogy a nagy számban jelen lévő ifjabb generáció is kapcsolatba kerülhet majd ezzel az élménnyel.

Az oromi örömöt tovább fokozza majd a Bëlga koncertje, a Vajdaságban szerintünk különösen jó akusztikája lesz a Nemzeti Hiphopnak. A Bohemian Betyars két éve hatalmas bulit csapot, szerintünk ez a Malomfeszten sem lesz másképp az idén 26. szülinapját ünneplő magyar zenekarral. Jednota ugyan Oromon nincs, de a fesztiválon belül minden (is) a rendelkezésünkre áll a felkészüléshez. További magyar fellépőt egyelőre egyet jelentettek be a szervezők, az Anima Sound Systemet – nekik is felettébb örültünk.

 

A Malomfesztivál arra is remek lehetőséget nyújt, hogy bepillantást nyerjünk a térség zenei életébe, és ami jó, hogy a műfajok sokaságát képviselik a helyi és a környező országokból érkező zenekarok.

Érkezik Oromra a hazai terepen jól ismert, idén 30 éves Eyesburn. A szerb banda a hardcore punkot és a crossover thrasht ötvözi a reggae zenével, 7 albumot és 2 kislemezt tudnak a hátuk mögött – és a következő 10 évre is terveznek. Kimeríthetetlen energiájuk, egyedi stílusuk és monumentális hangzásuk mindannyiunkat fel fog rázni.
A Toot Ensemble már fellépett nálunk, pl. a napokban emlegetett Freakin’ Disco társaságában az A38-on. A prágai banda tulajdonképpen egy fúvószenekar: a kilenctagú legénység instrumentális tánczenét játszik – szerintünk ezzel mindent elmondtunk.
Még közel sem teljes a line-up, de egészen biztosak lehetünk abban, hogy minden estére jut majd valami különleges élmény, mert a Malomfesztiválon egyszerűen nem tudod nem jól érezni magad, ez az a hely például, ahol a népzenei sátorban akkora bulik vannak, hogy az asztalon táncolnak a népek. Gyerekekkel és kutyákkal is bátran lehet jönni, bár még mindig nem tudjuk, hogy tavalyi kedvencünk, Scooby megkerült-e... :(
Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk nektek, és találkozunk veletek augusztus 8. és 11. között Szerbiában – az a csapat ötvenes biciklis sisakban mi leszünk :) Medence van, fürdőruhát hozzatok, további hasznos infókkal és az újabb fellépők hírével még jövünk.
S ha a szöveg nem volt meggyőző, jöjjenek a (mozgó)képek:

 

 

 

Malomfesztivál, Orom, Szerbia, Stereo MC's, Belga

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek