Ki kicsoda: a PAFE külföldi sztárfellépői

2013/05/07  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Május 16-án külföldi sztárfellépők közreműködésével elstartol a nyári fesztiválszezon. A Pannónia Fesztivál színpadain több mint 150 zenekar lép fel, köztük olyanok is érkeznek Szántódpusztára, akik nyilván még életükben nem jártak a Balatonnál – így május 17-én megismerkedhet a vidékkel a Rudimental, 18-án a Foreign Beggars és az utolsó napon, 19-én a Dub Pistols!

Ki kicsoda: a PAFE külföldi sztárfellépői

Bár mindössze 2011 óta léteznek, profizmusért a  Rudimentalnak sem kell a szomszédba menni: a londoni underground drum’n’bass kvartett magabiztosan foglalta el a brit toplisták csúcsát legújabb albumok beharangozó dalával. Az immáron elérhető Home-mal érkeznek majd Szántódpusztára, és péntek este bizonyára eljátsszák a három legnagyobb slágert is – a „Feel The Love”, a „Not Giving In” és a „Waiting All Night”.  A Rudimental ifjú tagjai - Piers, Kesi, Amir és Leon - kihasználják, hogy eltérő zenei világokat képviselnek, és így az élő hangszerek digitális elemekkel való felturbózásából kialakuló összkép gyakorlatilag nem tehető be egyetlen műfaji skatulyába sem.

 

A hip-hop és a dubstep szerelmeseinek nem probléma az adakozás, ha a Foreign Beggars nevét hallják: akárhol is lépnek fel, ott kő kövön, szem szárazon nem marad! A banda 2002-ben alakult, és azóta is ontják magukból az új lemezeket. Orifice Vulgatron, Metropolis, DJ Nonames és Dag Nabbit 2003-ban jelentkeztek első albumukkal: az Asylum Speakers jubileumát idén februárban kétnapos bulival ünnepelték Londonban. A második stúdióalbum, a Stray Point Agenda 2006-ban került a boltokba, a következő, a United Colours of Beggattron pedig 2009-ben. Ez utóbbin szerepel a Contact című szám, amihez Tony ’Truand’ Datis közreműködésével klipet is forgattak – ezt eddig több mint 8 millióan látták a YouTube-on. Ráadásul 2012-ben The Uprising címmel ismét új anyaggal álltak elő, a lemezbemutató turné pedig csak most indult be igazán.

 

 

A 7. Pannónia Fesztivál utolsó napján az 1996-ban hat fővel alakult, mára hét fősre bővült banda, a Dub Pistols dübörög majd este 10-től a Nagyszínpadon. A srácok 3 stúdiólemezzel, több filmzenével (pl. Penge 2) és videojátékokhoz készített számokkal büszkélkedhetnek. A fesztiválon fellépő honfitársaikhoz hasonlóan még legutóbbi albumuk népszerűsítésével foglalkoznak: a 2012-es Worshipping the Dollar a frontember, Barry Ashworth szerint a régi stílusukhoz tér vissza. Zenéjükben egyesítik a ska, a hip-hop, a dub, az elektronikus zene és a punk jegyeit, ennek köszönhetően fennállásuk immár 17 éve alatt kiterjedt rajongótáborra tettek szert világszerte. magyarországi koncertjén – óriási bulinak ígérkezik, szét fogják szedni a színpadot!

 

 

 


Képtár

  • Ki kicsoda: a PAFE külföldi sztárfellépői kép 12273
  • Ki kicsoda: a PAFE külföldi sztárfellépői kép 12274
  • Ki kicsoda: a PAFE külföldi sztárfellépői kép 12275
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek