Kicsi a sziget, DENAGYVILÁG – pénteken elrajtol az összművészeti fesztivál Szigetmonostoron

2023/07/03  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Szentendrei-sziget legdélibb települése a 3000 lelket számláló Szigetmonostor. Néhány bátor helyi fiatal anyagi javak nélkül, összefogásból, közösségi alapon most megálmodta – és meg is valósítja a Denagyvilág Fesztivált.

Kicsi a sziget, DENAGYVILÁG – Szigetmonostoron összművészeti fesztivál indul közösségi összefogásból
Szigetmonostor bicikliúttal és számos kijelölt turistaútvonallal teszi könnyebbé a látogatóknak, hogy feltérképezzék a falut és az egész Szentendrei-szigetet. A településnek Horányban kijelölt dunaparti strandja van, amely szabadon látogatható.

A település már felrajzolta magát a magyar fesztiváltérképre: a faluban rendezik meg évről évre a PirosLábos fesztivált, ami sajnálatos módon – "a helyi költségvetés szorult helyzete és a technikai lebonyolítás költségeinek megemelkedése miatt" – 2022-ben elmaradt, az ideiről még nincsen konkrét hír, csak ígéret.

A Denagyvilág fesztivál létrehozásában kiemelkedő szerepet játszott az itt élő, számos ismert formációban játszó zenész, Varga Kornél, aki zenészek, technikusok, színpadmesterek, grafikusok, fotósok és több más önkéntes közreműködésével hívta életre a rendezvényt. A tervek szerint a következő években a sziget többi települése is csatlakozna a rendezvényhez, amely idővel a Dunakanyar kiemelkedő összművészeti fesztiváljává válna.

A nagyszínpadon fellép Szabó Balázs Bandája, a Góbé Zenekar, a Babcsán Projekt, a Cimbaliband, a Zajnal és a Times New Roman. A Régi-módi Jazz udvarban Szirtes Edina Mókus és Nagy János, Várallyay Petra és Bolyki Sára, a Borbély Műhely, a Kodály Spicy Jazz, Kovács Linda és Szesztay Dávid játszik, a Panoráma Színházban pedig stand-up és irodalmi műsorok, felolvasóestek várják az érdeklődőket Lackfi János, Mészáros András, Lakos Fanni és Kakasy Dóra részvételével.

A Gyerekliget a Madárbarát Parkban délelőttönként ringató foglalkozásokkal, bibliaórával, kincskereséssel, kézműves és sportos foglalkozásokkal várja a kisebbeket, délután ugyanitt koncertet ad a Klárisok és a Kiskalász, ezt moldvai családi táncház követi a Csürrentő zenekarral.

A református templomban barokk áriák és Palestrina zenéje várja az elmélyülésre, elvonulásra vágyókat, a Toporgó Folkkocsmában pedig népzenekarok húzzák a talpalávalót.

A Denagyvilágon számos helyi, szigeti és a Dunakanyarban alkotó képző- és iparművész lesz jelen. A helyszíneket Szigetmonostor öt különböző pontján alakítják ki, a látogatókat helyi főzőcsapatok látják vendégül.
  
Néhány helyszín belépőjegy vásárlásával látogatható – ilyen a nagyszínpad, a Régi-Módi Jazz udvar és a Panoráma Irodalmi színpad –, a többi program ingyenes.

 

A fesztivál 2023. július 7– 19. között várja a látogatóit a közelből és távolabbról egyaránt, a jegyárusítás hamarosan indul.

A részletes program és jegyek itt.

Denagyvilág Fesztivál, összművészet, Szigetmonostor

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek