Korrupció a Bánkitó Fesztiválon

2017/05/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A brit és izraeli zenekarok mellett a magyar zene legfontosabb együttesei, több mint 140 civil és kulturális program, valamint független színházi szemle és képzőművészeti kiállítás is várja az érdeklődőket a július 12. és 15. között zajló Bánkitó Fesztiválon.

Korrupció a Bánkitó Fesztiválon

Fellép többek között a brit Slaves és a német The Picturebooks, a magyar Middlemist Red , valamint ismét jön a Zságer-Genser-páros Changing Grey-re keresztelt elektronikus live-actje. Koncertet ad a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Csaknekedkislány és a Ricsárdgír is. Az észt Argo Vals legújabb kislemezét, a KEXP címűt mutatja majd be Bánkitó Fesztiválon. Csehországot a DIV I DED zenekar képviseli. Fellép a magyar Bohemian Betyars, az Anima Sound System az új albumukkal, a Zagar és a Panel Surfers is.

Az idei Bánkitó legmeglepőbb zenekara az izraeli A-WA lesz; három jemeni felmenőkkel rendelkező zsidó nővér, akik Habib Galbi című slágerükkel végigsöpörtek a Közel-Keleten.

Déli Színpadon a legjobb pesti és vidéki buliszervező csapatok képviseltetik majd magukat a Deepfieldstől a Technokunston át a LavaLava-ig. A fesztivált a minden évben visszatérő Bernáthy Zsiga zárja majd.

A Bánkitó színházi fesztiválján lesznek kifejezetten a fesztiválra készülő produkciók. Hajdu Szabolcs a Látókép Ensemble-lal a számos díjat nyert Ernelláék farkaséknál című film színdarabváltozatát és a következő részt, a Kálmán napot is bemutatja. Mellettük ott lesz még a Tünet Együttes, a Táp Színház, a Dollár Papa Gyermekei, a Mentőcsónak Egység és a Stereo Akt is, Papp Réka Kinga és Darvas Kristóf pedig stand-uppal készül.

A négynapos eseménysorozat kiemelt társadalmi témája a korrupció lesz. A 140 program közt a legfontosabb civil szereplők képviseltetik majd magukat. 

Idén először a Bánkitó képzőművészeti fesztiválja önálló címet is kapott: Einstand. A tavalyihoz hasonlóan az idei képzőművészeti rész is három szekcióból áll össze. A meghívott művészek szekciójában ott lesz Gróf Ferenc, Kisspál Szabolcs és Monory Ráhel is. A Fiatal Írók Szövetsége egy nyílt irodalmi pályázatot hirdetett korrupció témakörben, a hat nyertes pályaművet a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület hat tagja jeleníti majd meg szekciójukban különböző médiumokon keresztül. Idén is meghirdették az Open Call szekció pályázatát, amelynek győztesei is kiállítanak majd a fesztiválon.


 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek