KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

2023/06/15  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál.

 KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

KOVACS (NL) neve lehet, hogy magyarosan csenghet, ám a német-holland származású 32 éves énekesnő valójában csak nevelőapja nevét vette fel egészen kicsi korában. Magyarországon is csak ekkoriban, valamint a Sziget Fesztiválos fellépése során járt.

“Mindig nagyon kellemesen érzem magam Magyarországon, elképesztően kedvesek az emberek. Tudom, hogy a Kovács nagyon elterjedt vezetéknév, sokszor összenevetek más Kovácsokkal, hogy biztosan távoli rokonok lehetünk” – nyilatkozta az énekesnő.

Zenei műfaját leginkább a soul stílusba szereti sorolni, különösen, mert minden dala szívből-és lélekből szólal meg. Legnagyobb inspirációi Etta James, Nina Simone és Amy Winehouse, de David Bowie klasszikusait is szívesen énekli a zuhany alatt. A ’Shades of Black’ című debütáló albumára az egész világ felfigyelt. Child Of Sin című, legújabb és eddigi legőszintébb albumával érkezik, amelyhez egy dal erejéig még a Rammstein énekesét, Till Lindemannt is sikerült elcsábítania, az album címadó dalában énekelnek duettet.

Kovacs június 22-én, csütörtökön lép színőadra, akik ezt a napot választják ki, azok többek Carson Comát aZorkát, Bércesi Robit és Frenket, Kristoafot és a Cataflamingót is láthatják.

Ugyanezen a napon lép színpadra a Kill The Dandies! (CZ). A cseh zenekar egyenesen Prágából érkezik. A David Lynch filmek világa, a The Velvet Underground nyersessége, valamint Lee Hazlewood balladái inspirálta formáció ötvözi a pszichedeliát, a soult, a 70-es évek diszkóját és a poszt-punkot. A banda a legjobb filmzenéért járó cseh Oroszlán díjat is bezsebelte az Occupation című filmhez írt, How To Hold A Gun című szerzeményükkel.

Szintén a nyitónap line up-ját gazdagítja a Cari Cari (AT). Az osztrák duót Stephanie Louise Widmer és Alexander Köck alkotja. A párost Barcelonában, a Primavera Sound Festivalon fedezték fel, szürreális koncertjükkel még a The Rolling Stones Magazin munkatársait is levették a lábukról, úgy is jellemzik őket, mint a "The Kills és The XX szerelemgyerekét", egy "csipetnyi Moricconeval” és a “Cat Power nyers erejével” megfűszerezve. Elsősorban indie-rockot játszanak, de szabadon merítenek a különböző zenei stílusok közül, saját érzéseiket, vágyaikat, gondolataikat transzformálják át dallamokká. A 'Welcome To Kookoo Island' címet viselő új albumuk több mint egy egyszerű zenei album, egy vízió, utópia arról, hogy milyennek is kellene lennie a világnak.

A Cari Carihoz hasonlóan a lengyel énekesnő, Ina West (PL) is bátran kísérletezik a különböző zenei stílusokkal. Transz-, absztrakt-, és dance popot játszik a modern lengyel folk és a jazz elemeivel keverve. A Moderat minimalista hűvösségét ötvözi a Die Antword koncerteleganciájával. Koncertjein klasszikus hangszereket – dobokat, szintetizátorokat, hegedűt, basszusgitárt – kombinál táncos bitekkel és nyers vokális harmóniákkal. Június 23-án a nagymarosi éjszakában fogja táncba repíteni a közönséget.

A V4-es zenekarok sorát a Kristin Lash és Jakob Grey alkotta formáció, a Lash & Grey (SK) zárja. A jazz-t és soul-t ötvöző duó viharos gyorsasággal hódította meg a legnevesebb nemzetközi színpadokat. A közönség szeretete mellett számos díjat is bezsebeltek, Szlovákia mellett Csehországban is elnyerték a legjobb debütáló albumnak, a legjobb kislemeznek, valamint a legjobb albumnak járó elismerést. A fesztivál szombati napján a vadregényes Duna-parton, dunai hullámzással és naplementével kísérve adnak koncertet. Ők egyébként május 13-án a a BMC-ben is fellépnek.

Ahogy leszáll az éj és felgyúlnak a csillagok az elektronikus zene és a keményebb ütemek veszik át a stafétát, június 24-én a techno szcéna egyik legizgalmasabb figurája, a berlini és londoni klubokat is megjárt jordán dj, Badaro érkezik a VéNégy-Partra egy ütős techno party erejéig.

 

A jubileumi VéNégy Fesztivál első körös fellépői

VéNégy Fesztivál, Dunakanyar, KOVACS

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek