KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

2023/06/15  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál.

 KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

KOVACS (NL) neve lehet, hogy magyarosan csenghet, ám a német-holland származású 32 éves énekesnő valójában csak nevelőapja nevét vette fel egészen kicsi korában. Magyarországon is csak ekkoriban, valamint a Sziget Fesztiválos fellépése során járt.

“Mindig nagyon kellemesen érzem magam Magyarországon, elképesztően kedvesek az emberek. Tudom, hogy a Kovács nagyon elterjedt vezetéknév, sokszor összenevetek más Kovácsokkal, hogy biztosan távoli rokonok lehetünk” – nyilatkozta az énekesnő.

Zenei műfaját leginkább a soul stílusba szereti sorolni, különösen, mert minden dala szívből-és lélekből szólal meg. Legnagyobb inspirációi Etta James, Nina Simone és Amy Winehouse, de David Bowie klasszikusait is szívesen énekli a zuhany alatt. A ’Shades of Black’ című debütáló albumára az egész világ felfigyelt. Child Of Sin című, legújabb és eddigi legőszintébb albumával érkezik, amelyhez egy dal erejéig még a Rammstein énekesét, Till Lindemannt is sikerült elcsábítania, az album címadó dalában énekelnek duettet.

Kovacs június 22-én, csütörtökön lép színőadra, akik ezt a napot választják ki, azok többek Carson Comát aZorkát, Bércesi Robit és Frenket, Kristoafot és a Cataflamingót is láthatják.

Ugyanezen a napon lép színpadra a Kill The Dandies! (CZ). A cseh zenekar egyenesen Prágából érkezik. A David Lynch filmek világa, a The Velvet Underground nyersessége, valamint Lee Hazlewood balladái inspirálta formáció ötvözi a pszichedeliát, a soult, a 70-es évek diszkóját és a poszt-punkot. A banda a legjobb filmzenéért járó cseh Oroszlán díjat is bezsebelte az Occupation című filmhez írt, How To Hold A Gun című szerzeményükkel.

Szintén a nyitónap line up-ját gazdagítja a Cari Cari (AT). Az osztrák duót Stephanie Louise Widmer és Alexander Köck alkotja. A párost Barcelonában, a Primavera Sound Festivalon fedezték fel, szürreális koncertjükkel még a The Rolling Stones Magazin munkatársait is levették a lábukról, úgy is jellemzik őket, mint a "The Kills és The XX szerelemgyerekét", egy "csipetnyi Moricconeval” és a “Cat Power nyers erejével” megfűszerezve. Elsősorban indie-rockot játszanak, de szabadon merítenek a különböző zenei stílusok közül, saját érzéseiket, vágyaikat, gondolataikat transzformálják át dallamokká. A 'Welcome To Kookoo Island' címet viselő új albumuk több mint egy egyszerű zenei album, egy vízió, utópia arról, hogy milyennek is kellene lennie a világnak.

A Cari Carihoz hasonlóan a lengyel énekesnő, Ina West (PL) is bátran kísérletezik a különböző zenei stílusokkal. Transz-, absztrakt-, és dance popot játszik a modern lengyel folk és a jazz elemeivel keverve. A Moderat minimalista hűvösségét ötvözi a Die Antword koncerteleganciájával. Koncertjein klasszikus hangszereket – dobokat, szintetizátorokat, hegedűt, basszusgitárt – kombinál táncos bitekkel és nyers vokális harmóniákkal. Június 23-án a nagymarosi éjszakában fogja táncba repíteni a közönséget.

A V4-es zenekarok sorát a Kristin Lash és Jakob Grey alkotta formáció, a Lash & Grey (SK) zárja. A jazz-t és soul-t ötvöző duó viharos gyorsasággal hódította meg a legnevesebb nemzetközi színpadokat. A közönség szeretete mellett számos díjat is bezsebeltek, Szlovákia mellett Csehországban is elnyerték a legjobb debütáló albumnak, a legjobb kislemeznek, valamint a legjobb albumnak járó elismerést. A fesztivál szombati napján a vadregényes Duna-parton, dunai hullámzással és naplementével kísérve adnak koncertet. Ők egyébként május 13-án a a BMC-ben is fellépnek.

Ahogy leszáll az éj és felgyúlnak a csillagok az elektronikus zene és a keményebb ütemek veszik át a stafétát, június 24-én a techno szcéna egyik legizgalmasabb figurája, a berlini és londoni klubokat is megjárt jordán dj, Badaro érkezik a VéNégy-Partra egy ütős techno party erejéig.

 

A jubileumi VéNégy Fesztivál első körös fellépői

VéNégy Fesztivál, Dunakanyar, KOVACS

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek