Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

2021/04/16  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Akkor, amikor sorra mondják le a fesztiválokat, óriási hír ez. Két évvel ezelőtt még nem volt mindennek akkorra jelentősége, mint most. Azt már közöltük, hogy a két megadott időpont közül az augusztusit választotta a fesztivál.

Fotó: Kolorádó fesztivál

A rendezvény helyszíne Nagykovácsi mellett, az adyligeti Sztrilich Pál Cserkészparkban lesz, az idei fesztivál a tervek szerint augusztus 11-től 14-ig tart.

A Kolorádó Fesztivál nagyszínpadának két húzóneve a dél-afrikai énekes-gitáros-dalszerző, Alice Phoebe Lou, valamint a londoni rockcsapat, a Black Midi lesz.

A 27 éves, funk és soul elemekkel dolgozó Alice Phoebe Berlinben él, és már kétszer járt Magyarországon: 2017-ben a Szigeten, 2018-ban az A38 hajón adott koncertet. Eddig három stúdióalbumot jelentetett meg: a 2016-os Orbit és a 2019-es Paper Castles után idén márciusban tette közzé Glow című anyagát, amelyet a Kolordón is be fog mutatni.

Szintén fellépett már Budapesten a kísérleti posztrockban utazó Black Midi, amely 2019-ben adott nagy sikerű műsort a Dürer Kertben. A négytagú csapatnak (Geordie Greep - ének, gitár; Matt Kwasniewski-Kelvin - ének, gitár; Cameron Picton - ének, basszusgitár, billentyűs hangszerek; Morgan Simpson - dob) abban az évben jelent meg első lemezük, a Schlagenheim, második albumuk pedig idén májusban jön ki Cavalcade címmel.

A Kolorádó hiphop-felhozatalában fog szerepelni a szintén brit Shygirl (Blane Muise), aki nemcsak rapper, dj, énekesnő, dalszerző, hanem a NUXXE lemezkiadó és kollektíva alapítója, egyik vezetője. Érdekes, hogy stúdióalbuma még nincs, viszont kiadott már két EP-t és tizenhárom kislemezt.

A fesztivál idei elektronikus felhozatalába tartozik a német újhullámos elektro előadó, dj-producer Helena Hauff,

szintén fellép a Berlinben élő dél-koreai house producer és dj, Hunee,

az agresszív zajtechnót szállító brit Giant Swan (Robin Stewart és Harry Wright duója),

és az ausztrál dj-producer, Roza Terenzi, aki a tört ütemekben gazdag bulijairól híres.

Magyar részről tiszteletét teszi a fesztiválon:

A további fellépőkről és a fesztiválról minden információ megtalálható a kolorado.hu weboldalon.

Kolorádó fesztivál, 2021 nyár

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek