Menopauza 1170x180

Láttál-e már karón szirti sast? Novruz tavaszünnep a Várkert Bazárban különleges koncertekkel

2017/03/20  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Új, zenei (és egyéb) ínyencségekkel teli fesztivált hívott életre a budapesti WOMEX-et és több kurrens zenei fesztivált is jegyző Hangvető a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. Az április 1-2-án, a Várkert Bazárban létrejövő PONT Fesztivál pont olyan zenéket hoz el, melyektől garantáltan tátva marad a szánk.

Láttál-e már karón szirti sast? Novruz tavaszünnep a Várkert Bazárban különleges koncertekkel

Első alkalommal a türk- és a Novruz tavaszünnepet tartó népek kulturális, zenei kincsei kerülnek fókuszba, így érkezik a színpadra maga a „csoda", a hagyományos tuvai torokének stílus - mely során egy énekes egyszerre két-három hangot is megszólaltat –  legismertebb képviselője, a Huun-Huur-Tu együttes. Fellép továbbá a tradicionális mugam zene nemzetközi nagykövete, a világ legismertebb tarjátékosa, az ősi népi hangszer, a tar professzora, Malik Mansurov.

 

Vizeli Balázs és zenekara, Navratil Andrea és Demeter László közreműködésével új műsort hoz a Várkert Bazár színpadára. A Kodály-gyűjtések és csuvas dalok című koncert alapját a magyar népzene régi stílusa és a bolgár-csuvas, illetve a finnugor nyelvcsaládba tartozó mari népzene közötti kapcsolatok, dallam-párhuzamok adják. Itt lesz a 9 nyelven éneklő énekes és zenekara a Guessous Mesi Trió, autentikus török és magyar dallamokkal.

A koncertek előtt családi programok  lesznek. Amíg a gyerekek fejdíszt, lovacskát, nemezlabdát, Ebru-festményt készítenek vagy mesét hallgatnak a nemezsátorban, a felnőttek sem unatkoznak. A tárgykiállításokon - kirgiz, kazak, török és kurd szőnyegek, kalpagok, fotók, takarók, nyergek, szőttesek és viseletek - kívül megkóstolhatják a Novruz tavaszünnep ízeit, de akár az egész család kipróbálhatja, milyen a ritmusérzéke, mennyire megy a türk szőnyegcsomózás, illetve megnézheti a sólymok repülését és rácsodálkozhat arra, hogy milyen hatalmas élőben egy szirti sas.

Részletes program itt


 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek