Lepadlózhat a popzenei fesztiválok több mint fele

2021/03/25  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Tönkremehet a zenei fesztiválok 60 százaléka. Ezt Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke mondta az ATV-n, amit a 24.hu szemlézett – mi meg őket idézzük.

Fotó: MFSZ

Márta István azt is mondta, hogy ha nincs oltás és ennek következtében enyhítés, a VOLT és Balaton Sound mellett a többi nagy hazai popzenei fesztivál is elmaradhat idén nyáron, a kisebb zenei fesztiválokat az időpontok csúsztatásával, a programok átszervezésével esetleg meg lehet rendezni (ezt mondta egyébként Kádár Tamás is ma reggel).

Az ellehetetlenülés számos rendezvény esetében a csődöt fogja jelenteni – vélekedett a Fesztivál Szövetség elnöke.

(via 24.hu)

A szövetségnek lennének javaslatai, mit lehetne tenni ebben a helyzetben... A fölmerült javaslatok bármelyike is csak töredéke lenne annak, amivel a bőkeblűbb kormányzatok támogatják a bajba jutott ágazatok szereplőit. 

 

 

 

Márta István, Fesztivál Szövetség, fesztiválok, csőd

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek