Life - Peace - Music! Jövő hét végén indul Life Festival Lengyelországban

2016/06/10  ·   Fesztivál   ·  Juhász Vali

Bevallom, még nem hallottam erről a fesztiválról még addig, míg ki nem derült, hogy az idén a Queen Adam Lamberttel lesznek a headlinerek.

Life - Peace - Music! Jövő hét végén indul Life Festival Lengyelországban

Pedig ez a rendezvény már többéves múltra tekint vissza, a megelőző években Sting, Eric Clapton, Peter Gabriel és a Soundgarden is felléptek itt.

Egy auschwitzi illetőségű zenei újságíró ötlete az volt, hogy megpróbálja a fesztivál segítségével "demisztifikálni" ezt a várost, hiszen sok ember fejében csak a náci haláltáborok és a múzeum jut eszébe Auschwitz-ról. Az ötlet egyedi, és nagyon izgalmas.

A fesztivál fő koncepciója a tolerancia, a kulturális és államhatárokon túlnövő kapcsolatok létrehozása, ahol nincs helye az antiszemitizmusnak, a rasszizmus semmilyen formájának, lerombolni a sztereotípiák lerombolása.

Jelszavai: Life - Peace - Music

Az idei fesztivál headlinerei: Che Sudaka, John Newman, Elton John, Queen + Adam Lambert

Mi is ott leszünk, beszámolók a fesztivál után!!!!


 

Life Festival Oswiecim is an idea of Darek Maciborek, a journalist of a broadcasting station - RMF FM, who was born, raised and has always lived in Oświęcim. Darek Maciborek intends to “break the spell” of his home town that is commonly associated solely with the Auschwitz-Birkenau Museum.

The main concept of the Festival is to build peaceful relations beyond cultural and state borders where there is no place for anti-Semitism, racism, and other forms of xenophobia. The message of a peace and tolerance comes from the town where during the Second World War (WWII) was the largest Nazi concentration and extermination camp - Auschwitz-Birkenau.

Life - Peace - Music

Headliners of this year: Che Sudaka, John Newman, Elton John, Queen + Adam Lambert

We will be there, you can read the reports after the festival.


Képtár

  • Life - Peace - Music! Jövő hét végén indul Life Festival Lengyelországban kép 51173
 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek