London után hazai pályán is elbúcsúzik a Kispál és a Borz

2016. június 07.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Elrugózhatunk még azon, hogy búcsúzni egyszer illik, aztán törődjön bele mindenki a döntésbe, de nyilvánvalóan senki fülét és lelkét nem bántotta túlságosan a zenekar újra- és újratöltött visszavonulása. Orfűn egyébként is hazai pályán vannak, a saját házibulijukban azt csinálnak, amit akarnak...

London után hazai pályán is elbúcsúzik a Kispál és a Borz

Alig több, mint két hét múlva startol a nyár legbarátságosabb fesztiválja, a Fishing on Orfű. A Kispál és a Borz tematikus, 3 évre tagolt visszatérése idén lezárul, csakúgy, mint Londonban, de számos más programmal és különlegességgel is készülnek a szervezők. Már csak párszáz napijegy és 3 napos bérlet várja gazdáját az idei Fishing on Orfűre. Aki ott szeretne lenni a nyár legbarátságosabb fesziválján, érdemes mihamarább megváltani jegyét, bérletét.

Idén is a publikumra bízták a nagyszínpad névválasztását: a közönség elhunyt zenei legendákat javasolhatott a színpad névadójának, így a legtöbb szavazatot kapó - kissé csavaros - ötlet után a fesztivál legnagyobb koncerthelyszíne 2016-ban a Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad lesz! A dobogó második fokán Kurt Cobain végzett, a harmadik legtöbb szavazatot Cseh Tamás kapta.

Gőzerővel zajlik a munka a Fishing helyszínéül szolgáló Panoráma Campingben, ahol soha nem történt még annyi fejlesztés, mint az elmúlt egy évben. A legfőbb újdonságokra a fejlesztések építésvezetője hívja fel a figyelmet az alábbi videóban, de szövegesen is összefoglaljuk:

Minden vizesblokkot felújítottunk, kivül-belül. A bejárathoz tartozó épületegyüttest felújítottuk. Mozit építettünk. Az áram- és vízhálózatot felújítottuk. Építettünk 10 minikabint. A PMFC színpad és a Borfalu helyszínéhez külön nézői pódiumot építettünk. Területrendezéssel extra sátorhelyeket alakítottunk ki. Idén 10%-kal több zuhanyzó, valamint 40%-kal több wc áll majd a látogatók rendelkezésére, mint tavaly.

Erről van videó is, ezek után szinte felesleges megnézni, de megy vele az idő:

A fesztivál szervezői örömmel jelentik be, hogy a 2016-os Fishing díszdoktorává avatják Horváth Gergelyt, a Petőfi Rádió idén távozó szerkesztő-műsorvezetőjét. Gergely fogja ünnepélyesen megnyitni, majd a végén lezárni az idei fesztivált, kora délutánonként pedig pódiumbeszélgetéseket folytat majd az aktuális könnyűzenei élet számos izgalmas figurájával, valamint a fesztiválon fellépő zenészekkel.

Immáron végleges a Víziszínpad programja, mely összeállításában a közönség segítségét kérték. Felkeresték azt a 15 zenekart, akit a fesztiválra látogatók legszívesebben látnának a Víziszínpadon, így idén olyan zenekarok mini-akusztikus koncertjeire csápolhat a nagyérdemű matracokról, mint a Ricsárdgír zenekar, a Tudósok, a Bagossy Brothers Company, a Szabó Benedek és a Galaxisok, az Elefánt vagy az Esti Kornél. 

Megindult a jelentkezés a fesztivál szabadidőprogramjaira is. Évek óta a Hosszúlépés Fröccs(kul)túra a legnépszerűbb off-programunk, ahol a látogató neves zenészek és írók társaságában kóstolhatja végig a környék legfinomagbb fröccseit. Beck Zoli és Háy János, valamint Varga Livius túrája már teltházas, de Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs csoportjában még akad pár hely. Csak úgy, mint Kispál András és Dióssy Ákos, a Blahalouisiana, vagy a Mary Popkids és Supernem zenekarok sörtúráin. Ezen kívül a Fishing idén is számos további szabadidőprogrammal kedveskedik a látogatóknak. Barlangtúra? Sommelier on Orfű? Szekszárd Gourmet? Bringatúra? Sárkánytúra? Rekeszépítés? Sportprogramok? Horgászverseny? Zsonglőr játszóház? FesztiVáltó? A programokara itt lehet jelentkezni

Idén is lesz új helyszín a Fishingen, a Mozi. A fesztivál bejáratához közeli barátságos szabadtéri helyszínen sötétedés után némafilmeket, valamint zenei témájú filmeket lehet majd megtekinteni. A némafilmek szisztematikus napi programját Horváth György, a Titanic filmfesztivál igazgatója állította össze; lesz itt rengeteg burleszk, Keaton és Chaplin, valamint számos fontos animációs alkotás. Minden este (vagyis inkább hajnalban) egy zenei tematikájú hangosfilm is terítékre kerül majd a Moziban. Részletes program nemsokára.

FOO,  ez elég jól hangzik...


Képtár

  • London után hazai pályán is elbúcsúzik a Kispál és a Borz kép 51074
  • London után hazai pályán is elbúcsúzik a Kispál és a Borz kép 51075
  • London után hazai pályán is elbúcsúzik a Kispál és a Borz kép 51076
  • London után hazai pályán is elbúcsúzik a Kispál és a Borz kép 51077
 

 

Szólj hozzá!


Paul McCartney egy filmklasszikusból írt musicalt

Paul McCartney egy filmklasszikusból írt musicalt

Paul McCartney musicalt ír Az élet csodaszép (It's A Wonderful Life) című 1946-os Frank Capra filmklasszikusból – adta hírül a BBC News.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Még egyszer a szigetes pénzfeltöltésről: így használjátok a FestiPayt!

A héten számoltunk be arról, hogy a Sziget-körbe tartozó fesztiválok után tavaly több mint 100 millió (!!!) forint maradt a kasszában, mely összeget a fesztiválozók NEM igényeltek vissza a kártyafeltöltéseikből.

Fenyő Miklós és a Nazareth is fellép a Váci Vigalomban

Július 19-én kezdődik a 27. Váci Világi Vigalom, a város és a Dunakanyar egyik legrangosabb kulturális eseménye; az ingyenes fesztiválon külföldi és magyar előadók is fellépnek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek