Magyar fellépő az EXIT-en!

2022/06/14  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Július 7. és 11. között a lélegzetelállító újvidéki Péterváradi erődben köszöntik majd a világ legnagyobb zenei előadóit. Az EXIT világhírű fellépőinek sorához most a magyar előadó, Saya Noé is csatlakozott.

Magyar fellépő az EXIT-en: Saya Noé

A Fran Palermo tavalyi sikeres fellépését követően az EXIT szervezői ismét bizalmat szavaztak egy igényes magyar produkciónak, így Saya Noé is helyett kapott az EXIT Fusion színpadának pénteki fellépői között: július 8-án találkozhatunk vele a Péterváradi erőd kultikus falai között.

Saya Noé (Kőrösi Mimi), a már fiatalon a zene világába került énekes-dalszerző klasszikus zenei gyökereit a kortárs zenébe ültette át, amikor hegedűről gitárra váltott, és 14 évesen kezdett dalszövegírással foglalkozni, mellette pedig fuvolán is játszott. Egy Barcelonában óvónőként végigdolgozott év után tért haza Budapestre, hogy elkezdje az imPro School zenei producer kurzusát és elindítsa zenei karrierjét. Saya Noé a Grammy-díjas producerrel és keverővel, Matt Lawrence-szel (Egyesült Királyság) dolgozott együtt, és a NKA Magyarországi Zenei Támogatási Programja őt választotta (2020) első teljes albumának elkészítéséhez. A „Museum of Sins" debütáló albuma, amelyen zenész családjának több tagjával is együttműködött, 2022-ben a Magyar Zenei Awards Év Modern Pop-Rock Albuma (Fonogram) jelölést kapott. Saya Noé jelenleg a legsikeresebb magyar zenész a Twitch-en, ahol hetente többször is élőben közvetíti zenéit multinacionális közönségének.

Szólóprojektjét hivatalosan 2019-ben indították útjára debütáló EP-jével, a „Taboo"-val. Első albuma, a „Muesum of Sins" pedig 2020-ban jelent meg. Nemrég jelentkezett új singeljével a Calamity-vel mely már több, mint 28000 meghallgatásnál jár Spotifyon.  A melankolikus elektropop hangzásvilágot egy csipetnyi hiphoppal és trappel fűszerező dalairól ismert énekesnő a Fusian Stage színpadán varázsolja majd el a közönséget július 8-án.



"Amikor alig több mint két évvel ezelőtt először színpadra léptem a saját dalaimmal és a zenekarommal, egy távoli álomnak tűnt, hogy egyszer majd játszhatunk egy igazi nagy, európai major fesztiválon, az ország határain túl. Ez az álom sokkal hamarabb beteljesült, mint gondoltam volna, úgyhogy hatalmas izgalommal várom az újvidéki koncertet. Ráadásul szinte hihetetlen, de pont egy Balkán-roadtripre készültem júliusban, amikor megkaptuk a meghívást - így most az EXIT Fesztiválról fogunk indulni" – tette hozzá boldogan az énekesnő, akit itthon – idén másodszor –  a Budapest Park színpadán láthatunk csütörtökön (06.09.), azahriah előtt, ahol ígérete szerint egy új dal premierjére is sor kerül majd.

 

Nick Cave, Calvin Harris, James Arthur: hatalmas buli Budapesttől 300 kilométerre

 

Szepesi Mátyás, Dé:Nash, Saya Noé, Carson Coma: átadták az Artisjus-díjakat

 

Exit, Szerbia, Saya Noé, NKA

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek