Magyar nevek az Amsterdam Dance Eventen

2022/10/19  ·   Fesztivál   ·  Herbály Dorottya

Ma kezdődik a Buma kezdeményezésére létrejött Amsterdam Dance Event (ADE), a világ egyik legnagyobb és legbefolyásosabb elektronikus zenei fesztiválja és konferenciája.

Fotó: Feryne/FB

Az október 19-23. között megrendezésre kerülő rendezvénysorozat már 1996 óta vonzza a látogatókat Amszterdamba. Idén 200 helyszínen, 2500 előadóval, 150 országból érkező vendégsereggel, konferenciákkal, széleskörű művészeti és kulturális programokkal és persze rengeteg zenével pezsdíti fel a multikulti város életét.

 

5+1 kihagyhatalan buli az Amsterdam Dance Eventen

 

Mint mindenhol, egy ilyen nagyszabású fesztiválon is találunk magyar előadókat. Így ha valakinek egy kis hazaira vágyik a szíve, őket kell keresnie:

Earth n Days

A funkyhouse-ban utazó DJ páros, Magonyi László és Vízi László 2017 óta zenélnek együtt. Rögtön a kezdetektől számos a Beatport top 10-es listájába bekerültek számaikkal. Saját kiadójuk a (HouseU Records) mellett együtt dolgoznak a  Hotfingers Records és a Milk & Sugar Recordings lemezkiadóval.

2022. október 20-ána ClubNL-ben, a TABOO-ban és a Bar Twenty Two-ban is elkaphatjuk a srácokat.

DJ Feryne (képünkön)

Volosinovszki 'Feryne' Nóra egy igazi zeneőrült, aki 2005 óta foglalkozik elektronikus zenével... Korábban a Selection Sorted TechnoPodcast társszerkesztője volt, emellett több rádióműsor és podcast vendége, játszott számos magyarországi klubban és fesztiválon (Kontra, wndrlnd, Corvintető, Müszi, Kuplung, R33, Egál, S.U.N fesztivál, Ozora). Jelenleg Nijmegenben él, a nijmegeni Open Source Radio rezidens dj-je.

Az ADE-ről, akkor sem fogsz lemaradni, ha nem volt lehetődésed kiutazni most Amszterdamba. Az AMW  online rádióállomás végig közvetíti neked a NDSM underground stúdiójában zajló setteket az esemény mind az 5 napján.

facebook.commixcloud.comamsterdamsmostwanted.nl/

 

Hogyan szerezz munkát a zeneiparban, avagy 10 program, amit ki nem hagynánk az Amsterdam Dance Eventen

 








 

Amsterdam Dance Event, Hollandia, fesztivál, elektronikus szcéna, Earth n Days, DJ Feryne

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek