Még 30 név került fel a Balaton Sound fellépőlistájára

2024/02/13  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Erősödik az underground vonal a Soundon és újításokra számíthatunk az idei beach fesztiválon. Idén a a megszokottnál később – az érettségi és vizsgaidőszak után –, július 3-6. között rendezik meg a fesztivált a szokott helyen, Zamárdiban.

Fotó: Balaton Sound

A fesztiválon idén nyáron ugyanúgy helyet kap a mainstream elektronikus zenei élvonal, mint az underground elektronika legjobbjai, így a most bejelentett nevekkel jelentősen erősödik az egyre népszerűbb hard techno és hardstyle előadók sora is.

Érkezik például az egyik legaktuálisabb női DJ, a belga Amelie Lens.

"Amelie fellépése azért is öröm számunkra, mert még nem láthatta őt a Sound közönsége, és bár tavaly decemberben született meg első gyermeke, így is igent mondott a felkérésünkre” – mondta Filutás Anna, a fesztivál projektvezetője.

Fellép a Soundon Adam Beyer is, aki évtizedek óta kiemelkedő előadója a techno-szcénának, de itt lesz a zenetörténet legnagyobb globális streamingjét produkáló MEDUZA, valamint Maceo Plex, a TOP 100-ban helyet foglaló kubai-amerikai DJ, aki tavaly decemberben rukkolt elő nagy sikert aratott új albumával. Jön még az elektronika kultúrájával együtt lélegző és élő produkcióval érkezik Stephan Bodzin,

„A hard techno vonalat erősíti – a korábban bejelentett Nico Moreno mellé érkezve - az impozáns és megkerülhetetlen 999999999, az egyszerre rendkívül kreatív és kompromisszumok nélküli Sara Landry, vagy az újgenerációs francia DJ, Trym” – tette hozzá a projektvezető. 

 

 

Jön az elektronikus zenei színtér úttörőjévé vált Zomboy, a pimasz elektronikus ritmusok, agresszív basszusvonalak előadója, Borgore, a rövid idő alatt széleskörű hírnevet szerző szlovén Brina Knauss, a táncparkett-rengető élő szettjeivel érkező Reinier Zonneveld, és az olasz testvérpárból álló techno duó, a Mathame.

 

A Balaton Sound vendége lesz  a dán elektronikus tánczene reprezentánsa, Kölsch, valamint a kortárs német techno formáció, a FJAAK.  Zamárdiba jön az IDM, a house és techno stílusok gyökereiből táplálkozó Mind Against, az időtlen hardstyle zene tiszta energiája, a The Qreator, a holland hardstyle duó, a Sound Rush, a szintén hardstyle-ban utazó Ran-D, a holland „raw hardstyle jelenség”, azaz a Warface, hard dance színtér egyik leggyorsabban emelkedő előadója, Sefa Vlaarkamp és DV8 ,  akit joggal neveznek "a hardstyle hangjának". 

 

Szintén fellép a Soundon a leghíresebb színpadok és DJ-pultok kedvelt előadója, Juliet Fox, a legnagyobb techno fesztiválokon fellépő, egyedülálló román művésznő, Nusha. Space 92 a francia techno zene egyik legkelendőbb előadója, POPOF szintén az egyik legismertebb francia név a techno és house zene világában, kettejük produkciója a Space 92 x POPOF present: Turbulences most a Balaton-parton mutatkozik be.

 A most bejelentett listán szerepel Miss Monique, aki talán a legelismertebb női progresszív house DJ Európában, a Franciaországból származó feltörekvő DJ, a harddance és hardtrance között lavírozó Trym aka Sparkling Water Boy. Csatlakozott még a fellépők sorához Alison Wonderland , aki a trap, a future bass és más népszerű EDM műfajok elemeit ötvözi, miközben kísérletezik a rock, a pop és a klasszikus zene elemeivel, Sam Feldt, aki az elmúlt időszakban a világ egyik legkeresettebb elektronikus művészévé vált, az elismert kiadványok, kollaborációk, remixek és élő fellépések sorával, valamint a változatos stílusáról, elsősorban a house és a techno, de az electro és a tech house elemeivel is operáló Maceo Plex is.

A főszervező elmondta azt is, hogy több változás is várja majd a látogatókat. Új helyre kerül például a főbejárat és változik a nagyszínpad helyszíne, ezzel is kényelmesebb teret adva a várhatóan nagy számú közönségnek. Továbbra is a fesztivál része a rengeteg külföldi látogatót vonzó 1 km hosszú partszakasz, amely vízparti helyszínekkel, beach partikkal, valamint kényelmes lazulással, vízi játékokkal várja a látogatókat a fesztivál ideje alatt, éjjel-nappal.

„Az új helyre kerülő nagyszínpadon a programok immár hajnalba nyúlóan szórakoztatják a közönséget, az utolsó napon pedig egy hatalmas end show-val zárunk, az elektronikus tánczene keményebb stílusaiban kiemelkedő, visszatérő holland szervezőcsapat, a Q-dance prezentálásában” – árulta el Filutás Anna. 

 

Marshmello, Lost Frequencies, Timmy Trumpet és más világsztárok a 2024-es Balaton Soundon

 

Balaton Sound 2024, nyár, fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek