Még a covid előtt bukott el a fesztivál – lezárult a Woodstock 50 pere

2021/02/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ahogy azt 2019 nyarán megírtuk: a legelejétől fogva követtük a fesztivál sorsát – nem volt egy sikersztori.

Amikor lehett volna sem lett fesztivál – lezárult a Woodstock 50 pere

A Woodstock 50 fesztivált a New York állambeli Watkins Glen International autóversenypályán akarták megrendezni, és az 50 évvel ezelőtti poptörténeti jelentőségű fesztiválra emlékező eseményre több mint 80 fellépő művészt hívtak meg, köztük olyanokat, mint Halsey, a The Killers, Chance The Rapper, a Dead & Company és Carlos Santana.

A jubileum fesztivál kimenetele 2019 áprilisában kérdőjeleződött meg, amikor egyik fő szponzoruk kivonult az eseményről arra hivatkozva, hogy az előkészületek megakadtak és a szervezők nem tudják garantálni a közönség és a fellépők egészségét és biztonságát. Ez után a fellépők sorra vonták vissza az ígéretüket, a fesztivált végül törölték.

De már a Dentsu kilépése előtt is fenyegetett a bukta, mert az eredeti helyszín kapacitása – ami megegyezett az ikonikus fesztivál helyszínével – mélyen az alatt volt, amivel még nyereséget érhetett volna el a fesztivál, de a szervezők akkor még nem adták fel, és átköltöztették máshova, így azonban csúszott a jegyértékesítés startja. A Woodstock 50 állítása szerint Dentsu kivonulása volt az igazi végzetes csapás, mert a döntés olyan hatalmas negatív kampányt idézett elő, ami miatt a fesztivál nem tudta biztosítani a különböző támogatókat és a kormány engedélyétől is elesett.

A fesztivál producerei tavaly indítottak pert a Dentsuval szemben. A Variety most arról számolt be, hogy megegyezés született a két fél között: a Dentsu vállalta egy olyan összeg kifizetését, amely fedezi ugyan a károkat, de nem számol a feltételezett nyereséggel. A pontos összeget nem árulták el.

A perben azt állították, hogy a Dentsu és leányvállalata megállapodtak a fesztivál finanszírozásában, de aztán ürügyet szolgáltattak arra, hogy megszegjék megállapodásukat, ezáltal több millió bevételtől fosztották meg a szervezőket.

A Woodstock 50 nem túl fényes sorsa így részben rendeződni látszik, a dolog jelentőségét a covid azonban bőven felülírta. Szintén a Variety írta meg, hogy törölték az áprilisi Coachella fesztivált és társrendezvényét, a Stagecoach country zenei fesztivál.

Bármely nagyobb zenei fesztivál valószínűsége 2021-ben megkérdőjelezhetőnek tűnik – fogalmaz a portál. A múlt héten a Glastonbury Fesztivált, Anglia legnagyobb zenei összejövetelét – immáron az egymást követő második évben – törölték a járványhelyzet miatt, ami kérdésessé teszi a hagyományosan jövedelmező európai koncertfesztivál-szezont.

 

 

 

Woodstock 50, per, Dentsu, Coachella

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek