Még a covid előtt bukott el a fesztivál – lezárult a Woodstock 50 pere

2021/02/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ahogy azt 2019 nyarán megírtuk: a legelejétől fogva követtük a fesztivál sorsát – nem volt egy sikersztori.

Amikor lehett volna sem lett fesztivál – lezárult a Woodstock 50 pere

A Woodstock 50 fesztivált a New York állambeli Watkins Glen International autóversenypályán akarták megrendezni, és az 50 évvel ezelőtti poptörténeti jelentőségű fesztiválra emlékező eseményre több mint 80 fellépő művészt hívtak meg, köztük olyanokat, mint Halsey, a The Killers, Chance The Rapper, a Dead & Company és Carlos Santana.

A jubileum fesztivál kimenetele 2019 áprilisában kérdőjeleződött meg, amikor egyik fő szponzoruk kivonult az eseményről arra hivatkozva, hogy az előkészületek megakadtak és a szervezők nem tudják garantálni a közönség és a fellépők egészségét és biztonságát. Ez után a fellépők sorra vonták vissza az ígéretüket, a fesztivált végül törölték.

De már a Dentsu kilépése előtt is fenyegetett a bukta, mert az eredeti helyszín kapacitása – ami megegyezett az ikonikus fesztivál helyszínével – mélyen az alatt volt, amivel még nyereséget érhetett volna el a fesztivál, de a szervezők akkor még nem adták fel, és átköltöztették máshova, így azonban csúszott a jegyértékesítés startja. A Woodstock 50 állítása szerint Dentsu kivonulása volt az igazi végzetes csapás, mert a döntés olyan hatalmas negatív kampányt idézett elő, ami miatt a fesztivál nem tudta biztosítani a különböző támogatókat és a kormány engedélyétől is elesett.

A fesztivál producerei tavaly indítottak pert a Dentsuval szemben. A Variety most arról számolt be, hogy megegyezés született a két fél között: a Dentsu vállalta egy olyan összeg kifizetését, amely fedezi ugyan a károkat, de nem számol a feltételezett nyereséggel. A pontos összeget nem árulták el.

A perben azt állították, hogy a Dentsu és leányvállalata megállapodtak a fesztivál finanszírozásában, de aztán ürügyet szolgáltattak arra, hogy megszegjék megállapodásukat, ezáltal több millió bevételtől fosztották meg a szervezőket.

A Woodstock 50 nem túl fényes sorsa így részben rendeződni látszik, a dolog jelentőségét a covid azonban bőven felülírta. Szintén a Variety írta meg, hogy törölték az áprilisi Coachella fesztivált és társrendezvényét, a Stagecoach country zenei fesztivál.

Bármely nagyobb zenei fesztivál valószínűsége 2021-ben megkérdőjelezhetőnek tűnik – fogalmaz a portál. A múlt héten a Glastonbury Fesztivált, Anglia legnagyobb zenei összejövetelét – immáron az egymást követő második évben – törölték a járványhelyzet miatt, ami kérdésessé teszi a hagyományosan jövedelmező európai koncertfesztivál-szezont.

 

 

 

Woodstock 50, per, Dentsu, Coachella

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek