Még nincs vége a fesztiválszezonnak: hétvégén Kerekdomb Tállyán!

2017/09/04  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Szeptemberben sem kell búcsút inteni a fesztiválszezonnak: a tokaji hegyvidék ékszerdoboza, Tállya idén második alkalommal nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A hónap második hétvégéjén könnyű-és komolyzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, gyerekprogramokkal, borpiknikkel és futóversennyel készülnek a Kerekdomb Fesztivál szervezői.

Még nincs vége a fesztiválszezonnak: hétvégén Kerekdomb Tállyán!

A Vincellér Ház udvarán felállított Nagyszínpadon a hazai könnyűzenei színtér olyan népszerű zenekarai koncerteznek, mint a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya vacsorája és a Zűrös Banda.

Tóth Vera először jár majd Tállyán a Random Trip zenekarral.

„Örültem a felkérésnek, mert a hangos nyári koncerteket követően az ország egyik legszebb vidékén, szőlőtőkék és borospincék szomszédságában egészen más hangulatú zenélésre számítok – mesélte Tóth Vera, aki a minden alkalommal más felállásban zenélő Random Trip zenekar zenészeivel, ezúttal Barabás Lőrinccel, Herby Shaw-val (Soul Surge), Delov Jávorral és DJ QCe-vel érkezik a Kerekdombra.

A sűrű fesztiválszezont követően a 30Y tagjai számára is tartogat még újdonságot Tállya.

„Természetesen idén is ott voltunk a legnagyobb nyári fesztiválokon, de szeptemberben még nem pihenünk. A Kerekdomb Fesztiválon mi adjuk a záró koncertet: szeptember 10-én, vasárnap lépünk fel a zenekarral. Habár nyáron szinte az egész országot bejártuk, Tállya egyelőre számunkra is tartogat meglepetést” – mondta el Beck Zoli, a zenekar énekese.

A gyerekprogramok helyszíne a Maillot-kastély lesz, ahol minden nap Ringató várja a kicsiket. Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar énekese akusztikus koncertjük mellett ezúttal gyerekprodukcióját, a Czutorborsók formációt is elhozza Tállyára. A zenész nem először jár a településen: a tavalyi Kerekdomb Fesztiválon is fellépett már mindkét együttesével.

„A Kerekdomb számomra is más, mint a többi fesztivál: ötgyermekes apaként tudom, hogy kevés az olyan esemény, ahol, amíg a szülők koncerteznek vagy boros pincéket látogatnak, addig a gyerekek számára is találnak értelmes elfoglaltságot. A Czutorborsókkal most elsősorban a legfrissebb gyereklemezünk dalaival készülünk, és az egészen kicsiktől a kisiskolásokig mindenkit szeretettel várunk” – mondta el Czutor Zoltán.

Akik a komolyzene miatt érkeznek a Kerekdombra, a Maillot-kastély kupolás termében találnak értékes programokat. Többek között itt ad akusztikus koncertet kvintettjével Szirtes Edina Mókus hegedűművész is.

„A mi koncertünk ezúttal érzékenyebb, visszafogottabb lesz. Zenésztársaimmal elcsendesedésre, együtt figyelésre hívjuk a látogatókat. A műsoron észt kortárs zeneszerzők művei, valamint magyar költők megzenésített versei szerepelnek, a klasszikus zene és a világzene fúziójából, melyet improvizációk szőnek át” – mesélte Szirtes Edina Mókus, aki maga hangszerelte és komponálta a darabokat.

A könnyű- és komolyzenei koncertek mellett a fesztivál irodalmi programokkal, színházi előadásokkal, borpiknikkel és sportprogramokkal (félmaratonnal és 7 kilométeres Mád-Tállya futással) várja a látogatókat. Szeptemberben két különleges alkotás is várja a Tállyára érkezőket, ugyanis júliusban a Hello Wood a Tokaji borvidéken rendezte meg Építész Mustra ‘17 elnevezésű oktatási programját, amelynek keretében Tállyán is felépült két projekt.

Koncertmenü itt

 


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek