Menopauza 1170x180

Még nincs vége a fesztiválszezonnak: hétvégén Kerekdomb Tállyán!

2017/09/04  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Szeptemberben sem kell búcsút inteni a fesztiválszezonnak: a tokaji hegyvidék ékszerdoboza, Tállya idén második alkalommal nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A hónap második hétvégéjén könnyű-és komolyzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, gyerekprogramokkal, borpiknikkel és futóversennyel készülnek a Kerekdomb Fesztivál szervezői.

Még nincs vége a fesztiválszezonnak: hétvégén Kerekdomb Tállyán!

A Vincellér Ház udvarán felállított Nagyszínpadon a hazai könnyűzenei színtér olyan népszerű zenekarai koncerteznek, mint a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya vacsorája és a Zűrös Banda.

Tóth Vera először jár majd Tállyán a Random Trip zenekarral.

„Örültem a felkérésnek, mert a hangos nyári koncerteket követően az ország egyik legszebb vidékén, szőlőtőkék és borospincék szomszédságában egészen más hangulatú zenélésre számítok – mesélte Tóth Vera, aki a minden alkalommal más felállásban zenélő Random Trip zenekar zenészeivel, ezúttal Barabás Lőrinccel, Herby Shaw-val (Soul Surge), Delov Jávorral és DJ QCe-vel érkezik a Kerekdombra.

A sűrű fesztiválszezont követően a 30Y tagjai számára is tartogat még újdonságot Tállya.

„Természetesen idén is ott voltunk a legnagyobb nyári fesztiválokon, de szeptemberben még nem pihenünk. A Kerekdomb Fesztiválon mi adjuk a záró koncertet: szeptember 10-én, vasárnap lépünk fel a zenekarral. Habár nyáron szinte az egész országot bejártuk, Tállya egyelőre számunkra is tartogat meglepetést” – mondta el Beck Zoli, a zenekar énekese.

A gyerekprogramok helyszíne a Maillot-kastély lesz, ahol minden nap Ringató várja a kicsiket. Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar énekese akusztikus koncertjük mellett ezúttal gyerekprodukcióját, a Czutorborsók formációt is elhozza Tállyára. A zenész nem először jár a településen: a tavalyi Kerekdomb Fesztiválon is fellépett már mindkét együttesével.

„A Kerekdomb számomra is más, mint a többi fesztivál: ötgyermekes apaként tudom, hogy kevés az olyan esemény, ahol, amíg a szülők koncerteznek vagy boros pincéket látogatnak, addig a gyerekek számára is találnak értelmes elfoglaltságot. A Czutorborsókkal most elsősorban a legfrissebb gyereklemezünk dalaival készülünk, és az egészen kicsiktől a kisiskolásokig mindenkit szeretettel várunk” – mondta el Czutor Zoltán.

Akik a komolyzene miatt érkeznek a Kerekdombra, a Maillot-kastély kupolás termében találnak értékes programokat. Többek között itt ad akusztikus koncertet kvintettjével Szirtes Edina Mókus hegedűművész is.

„A mi koncertünk ezúttal érzékenyebb, visszafogottabb lesz. Zenésztársaimmal elcsendesedésre, együtt figyelésre hívjuk a látogatókat. A műsoron észt kortárs zeneszerzők művei, valamint magyar költők megzenésített versei szerepelnek, a klasszikus zene és a világzene fúziójából, melyet improvizációk szőnek át” – mesélte Szirtes Edina Mókus, aki maga hangszerelte és komponálta a darabokat.

A könnyű- és komolyzenei koncertek mellett a fesztivál irodalmi programokkal, színházi előadásokkal, borpiknikkel és sportprogramokkal (félmaratonnal és 7 kilométeres Mád-Tállya futással) várja a látogatókat. Szeptemberben két különleges alkotás is várja a Tállyára érkezőket, ugyanis júliusban a Hello Wood a Tokaji borvidéken rendezte meg Építész Mustra ‘17 elnevezésű oktatási programját, amelynek keretében Tállyán is felépült két projekt.

Koncertmenü itt

 


 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek