Mégis lesz Bábel Sound - méghozzá ingyenesen!

2013/07/12  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Pedig már azt hittük, idén elmarad, nem is került fel a fesztiváltréképünkre. nagyon sajnáltuk, mert a Bábelt egy igen sajátos arculattal rendelkező kisfesztiválnak tartjuk, amelyre igen szükség van a palettán, mert a Babel Sound azoknak szól, akik a nagy fesztiválok, a gyorsuló élettempó világában egy otthonosabb, környezettudatos és emberközeli szórakozási formát részesítenek előnyben.

Mégis lesz Bábel Sound - méghozzá ingyenesen!

Idén ingyenes programokkal várja látogatóit a Babel Sound Fesztivál, melyre július 19-21. között kerül sor a balatonlellei Rendezvényparkban. A fesztivál most is a világzene, a jazz, a tánc és a gasztronómia világába invitálja a közönséget, s nevéhez méltóan számos országból érkeznek majd a fellépők: a magyar, spanyol, cseh, holland és szlovák vendégek mellett több határokon átívelő, nemzetközi zenei projekt is bemutatkozik.

Grill, terasz, zene – e hármas jegyében várja augusztus végéig látogatóit Balatonlellén a Babel Kert. Az elnevezés az elmúlt években a Babel Sound Fesztivál kapcsán vált ismertté, amely friss és izgalmas programok kínálatával, illetve a szardíniaszerű tömeg és a vad fesztiválőrület elhagyásával tűnt ki a szabadidős kínálatból.

Az elmúlt hetekben vált biztossá, hogy a Babel Sound Fesztivál idén is megnyitja kapuit: július 19-21. között összesen 12 koncert, különböző táncokat bemutató workshopok, és minden délelőtt 3-4 ételt készítő főzőbemutató várja a látogatókat, méghozzá szintén Balatonlellén, a Rendezvénypark területén.

A zenei program a hagyományokhoz hűen ezúttal is rendkívül színesnek ígérkezik. A négy hazai fellépő (Fókatelep, Boggie, Presszó Tangó Libidó, Is... Real Project) koncertjei mellett a szlovákiai Balkansambel táncra perdítő zenéje, és a cseh Medicimbal által cimbalmon előadott világslágerei is elhangzanak majd. Spanyolországból érkezik a Julian Olivares Trió, valamint a magyar származású María Keck, aki a De Cobre zenekar élén a flamenco formavilágába helyezkedve adja elő dalait, melyekbe a magyar folklór és a kelet-európai roma kultúra ízeivel lehelnek életet.

A hollandiai BalkanBlues verseny győzteseként üdvözölhetjük majd az Amariszi zenekart. Három olyan fellépő is érkezik, melyeknek tagsága számos különböző ország szülötteiből állt össze: a Haninah Project a Balkántól Kelet-Törökországig húzódó zenei utazásra hívja a hallgatót, a Sanké hagyományos és ősi nyugat-afrikai ritmusokat játszik. Dely Dávid, a nemrég elhunyt kolumbiai-magyar zenész emlékét pedig egykori zenekara, a Tumba y Quema, valamint édesanyja, Leonor Dely közös szereplése idézi meg.

A korábbi évekkel ellentétben az idei programokat belépő nélkül, ingyenesen látogathatjuk, így biztosak lehetünk benne, hogy egy rendkívül hangulatos, családi programnak is kiválóan megfelelő zenés-táncos-főzős hétvégét tölthetünk majd július 19-21. között Balatonlellén.



NÉVJEGY:

Babel Sound Fesztivál
2013. július 19-21. péntek-vasárnap
Balatonlelle, Rendezvénypark (Móló sétány)
Program: Főzőbemutató minden nap 10 órától, workshopok 11 órától, koncertek 17 órától.
Részletes program: http://babelsound.hu/


Képtár

  • Mégis lesz Bábel Sound - méghozzá ingyenesen! kép 15400
  • Mégis lesz Bábel Sound - méghozzá ingyenesen! kép 15402
  • Mégis lesz Bábel Sound - méghozzá ingyenesen! kép 15403
  • Mégis lesz Bábel Sound - méghozzá ingyenesen! kép 15404
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek