Megtartják a Bőköz Fesztivált

2020/08/04  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Szeptember 3. és 6. között az előzetesen kiadott programmal Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávecsehiben, harminchét helyszínen száz programmal rendezik meg az ormánsági összművészeti fesztivált – a rendezvények megtartására vonatkozó előírásoknak megfelelően off course.

Fotó: Bőköz fesztivál/FB

A kulturális esemény jellege, infrastrukturális háttere, létszámbeli, időbeli, távolságbeli és helyszínbeli eloszlása segíti, biztosítja, hogy a fesztivál megfeleljen az érvényben lévő, rendezvények megtartására vonatkozó előírásoknak, a jogszabályi környezetrúől itt írtunk:

Schiffer András szerint a hatályos jogszabályokból nem vezethető le a totális fesztiváltilalom

 

A kémesi nagyszínpadon fellép a marosvásárhelyi Maros Művészegyüttes, Szabó Balázs és bandája, a Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes, a Cimbaliband, a Pannon Cigányzenekar.  A folk műfajon kívül érkeznek a rock nagyágyú, Kalapács József és Rudán Joe vezetésével az Atilla Fiai Társulat tagjai. Nagyszabású szvingshow-t tart a Local Vintage Company zenekar, és meghallgatható a soproni szimfonikusok Zenés mesék, mesés zenék című produkciója.

A szaporcai Bőköz, illetve Hétöles-tó színpadon mások mellett zenél a Kollmann Gábor Band kiegészülve Wolf Katival és Urbán Orsival. Jön a magyar dzsessz kiválósága, Binder Károly, aki Varga Gáborral zenél együtt. Nagy bulit csap a Blues Hangers, a Four Corners, utcabált tart a Flört együttes, világslágereket ad elő a Quartetto formáció, és a húzza a talpalávalót a Fajkusz Banda. A Maros Művészegyüttes táncjátékot hoz Szaporcára.

Tésenfán Pál Zsolti Jazz- és Kultúrkertjében Vastag Tamás szvingkoncertje látható, de fellép többek között a Grappa Jazz és a Varga Gábor Jazz Trió. Akusztik stand-uppal érkezik Váray László, s mindemellett a Mecsek és a Sopron Táncegyüttes is szerepel a programban.

Drávacsehiben a Levendulaszárító színpadon a Harka Táncegyüttes, a Figurás Banda, a Szénási Akusztik és a Sanzon Time is fellép. A felvidéki Gál Tamás színművész több produkcióját hozza el a fesztiválra, ebből is láthatnak ízelítőt a nézők.

Az V. Bőköz Fesztivál fővédnöke Nagy István agrárminiszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A védnökök: Hoppál Péter kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos és Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője

A rendezvény ingyenes.

 

 

Bőköz fesztivál, ormánság, összművészeti fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek