Megteltek a koncertkompok – de NAGYON sok program van még a BALATONon!

2019/05/25  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Május 24-én a Zamárdi MOL Nagyon Balaton Teraszon José Padilla fellépésével és a Punnany Massif telt házas kompkoncertjével hivatalosan is elrajtolt a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat.

Megteltek a koncertkompok a Balatonon

A WOW Hungary Kompkoncertekre idén először az összes jegy már elővételben elkelt, így a Punnany Massif, a Quimby június 7-én, Rúzsa Magdi június 21-én és Majka szeptember 7-én teltházas kompokon ad majd koncertet a Balaton közepén. A BAHART kompjai Tihanyról és Szántódról indulnak, majd a tó közepén összekapcsolódnak, a közönség pedig a naplementét követően a csillagos ég alatt élvezheti a kompkoncert nyújtotta élményt. Ezeken a napokon a MOL Nagyon Balaton Teraszon Zamárdiban indul és zárul a buli, a koncertek előtt és után is DJ-k gondoskodnak majd a hangulatról.

Ne keseredj el, ha nem jutottál fel egyikre sem, lesz még program bőven:

A PLÁZS például június 8-tól újra nyitja kapuit. A MOL Nagyon Balaton keretében a itt lép majd színpadra július 13-án Ákos, de lesznek még további sztárfellépők is a strandon, erről itt írtunk, márciusban még nem tudtuk, hogy Demjén Ferenc kénytelen lesz lemondani a koncertjeit.

Budapest után Zamárdiba költözik a Red Bull Air Race  július 13-14-én. A sorozat történetében is rekordot jelentő 13. alkalommal érkezik majd Magyarországra világbajnokság: a világ legjobb pilótái a tó csodás panorámájával a háttérben repülnek majd.

A Balaton környékén ezen a nyáron sem lesz hiány borfesztiválokból: június 7-10. között a Balatoni Hal és Borünnep várja Balatonfüreden a bor és hal kedvelőket, június 14-16. között szintén Füreden pedig elindul a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál. Az Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok rendezvényén három napig váltják egymást az író-olvasó beszélgetések, a tárlatvezetéssel háziasított borkóstolók, a Blaha utca reformkori házainak árnyékában zendülő jazzkoncertek. Július 12-28. között Badacsonytomajon a régió szinte összes borászatával találkozhatunk a Badacsony Bor7-en, utána pedig augusztus 9-től a sok évtizedes hagyománnyal rendelkező Balatonfüredi Borhetek várják majd a finom borok kedvelőit. Emellett van egy jó javaslatunk novemberre is, hiszen 8-10. között ismét jelentkezik a Füred Gastro esemény, ahol a régió legjobb éttermeit és borászatait találhatjuk meg egy helyen, a füredi Vitorlás téren. A gasztronómiai különlegességeket keresőknek pedig az idén induló Zöldalmádi Vegán és Upcycling Fesztivált ajánljuk, június 9-én.

Idén is ellepik a Balatont és környékét a jobbnál jobb fesztiválok: Magyarország egyik legnagyobb önismereti és életmódfesztiválja, az Everness idén hetedik alkalommal június 19-24. között, Alsőörsön a #tudatosság, a #feltöltődés és a #közösség jelszavakkal várja az érdeklődőket.

A Kultkikötő a nyár egyik leghosszabb programsorozata, több mint 200 eseménnyel – zenés és prózai színházi előadásokkal, koncertekkel, családi programokkal, filmvetítésekkel, kiállításokkal és borkóstolókkal – várja egész nyáron át a kultúrára szomjazókat.

Európa legjobb vízparti fesztiválja, a Balaton Sound idén is elhozza az elektronikus zenei stílusok legjobbjait. Július 3-7. között világsztárok váltják egymást a Zamárdi szabadstrandján:  Armin Van Buuren, a The Chainsmokers, DJ Snake, J Balvin, a Future, G-Eazy, Marshmello, Sean Paul, Tiësto, Timmy Trumpet, Paul Kalkbrenner, Jess Glynne, Rudimental és a KSHMR.

Szintén ezen a hétvégén, július 5-én indul a nyugat-balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb eseménye, a KeszthelyFest. Idén is több színpadon számos koncerttel, valamint egyre több borházzal és változatos gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat.

2019-ben július 10. és 13. között rendezik a 16. VeszprémFestet. A prémium zenei fesztivál idén is a História Kertben kap helyet, hogy négy napon át kínálja különböző zenei műfajok legszínvonalasabb, világhírű előadóit, legyen szó világzenéről, jazzről, klasszikus zenéről, operáról, vagy pop zenéről. 

Szintén Veszprémben, július 17-én kezdetét veszi az ország legnagyobb és legnépszerűbb utcazene fesztiválja a Veszprémi Utcazene Fesztivál. Ebben a pár napban több helyszínen várják a zene rajongóit, de az utcai muzsikusok bárhol, bármikor felbukkanhatnak, ezzel borítva a gondosan felállított terveket.

Idén július 19. és 28. között rendezik meg a Balaton legnagyobb összművészeti fesztiválját, a 28. Művészetek Völgyét Kapolcson, Vigándpetenden és Taliándörögdön. A tíznapos fesztiválon közel 1500 különleges programmal várják a látogatókat: könnyűzenei, jazz, világzenei, népzenei és komolyzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, egész nap színes gyermekprogramokkal, zöld programokkal, közösségi programokkal, interaktív játékokkal és új udvarokkal készülnek a szervezők.

Idén nyáron is útjára indul a Klassz a pARTon! nevű nyáresti komolyzenei koncertsorozat, amelynek keretében neves előadóművészek és zenekarok, valamint a feltörekvőben lévő ifjú titánok lépnek fel a Balaton partján.

Napközben piknikhangulat, este a legjobb koncertek. Az augusztus 1-én induló Paloznaki Jazzpikniken olyan sztárvendégek lépnek majd fel, mint Rick Astley, The Jacksons, The Brand New Heavies, Maceo Parker, Adani & Wolf, a Peet Project, Little G Weevil és a Silhouette & Vinx.

Sajnos azonban egyszer véget ér a nyár, amit már hagyományszerűen a zamárdi STRAND Fesztivál és a B my Lake zárják. A STRAND Fesztivál idén már augusztus 20-án megnyitja kapuit a Balaton legnagyobb tűzijátékával, valamint a Petőfi Zenei Díj gálaműsorával, amit John Newman fellépése zár majd.

A B my Lake ezúttal ismét Zamárdiból jelentkezik, a STRAND Fesztivál szomszédságában várja a minőségi elektronikus zene rajongóit. Az eddig közzétett nevek között Adam Beyer, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Chris Liebing, Dax J, Mind Against, Pan-Pot, Recondite, Rødhåd, Sasha, Svan Väth, Sam Paganini és a Tale Of Us is szerepelnek, de érdemes még böngészni a kínálatot.

Új programmal gazdagodik a MOL Nagyon Balaton kínálata: kétnaposra bővül és világsztárok egész sorát vonultatja fel a második Balaton Piknik a balatonboglári Gömbkilátónál.  Szeptember 13-án és 14-én naponta déltől késő estig számos műfaj képviselői váltják egymást.  A káprázatos látványvilágot ígérő piknik vendéglátásról a Balaton legjobbjai gondoskodnak, a VIP terasz házigazdája a balatonszemesi Kistücsök Étterem lesz.

 

Nagyon Balaton, Balaton Piknik, kompkoncertek, PLÁZS, Everness, Kultkikötő, Balaton Sound, VeszprémFest, Veszprémi Utcazene Fesztivál, Művészetek Völgye, Paloznaki Jazzpiknik, STRAND Fesztivál, B my Lake

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek