Mi lesz itt még?? Nyári fesztivál 2016

2016. július 11.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A nyár javában tart s javában tart a Nyári Fesztivál színes programkavalkádja is. A palettán a legkülönbözőbb műfajok remek képviselői találhatók, olyanok, mint:

Mi lesz itt még?? Nyári fesztivál 2016

Július 15. Margitszigeti Nagyszínpad:

Oscar-díjas filmek és Oscar-díjas filmzenékszimfonikus filmzenekoncert

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad nagysikerű filmzenekoncert-sorozata idén az Oscar-díj jegyében folytatódik – a filmtörténelem legnagyobb filmjei és legnépszerűbb filmzenéi kerülnek terítékre Hollywood aranykorától egészen napjainkig.

Vezényel: Nic Raine

Közreműködik: Budapest Symphony Orchestra


Július 17-én a Városmajorban:

BOLDI 25 – László Boldizsár jubileumi koncert

László Boldizsár már 25 éve énekes előadóművész, ez a koncert mégsem csak az eddigi pályafutásának összegzése lesz. A Cotton Club Singersalapítója ma már elismert operaénekes is. Ezen az estén olyan műsorral idézi meg eddigi sikereit, amelyben a főszerep az igazi szórakozásé, zenében, humorban és látványban egyaránt. Boldi, zenésztársai és a koncert vendégei minden tekintetben garanciát jelentenek minderre.

 
Vendégek: Bebe és Fehér Gábor

Operagála világpremier július 22.

3 tenor a Margitszigeten

A német precizitást, ugyanakkor brazil tüzességet sugárzó, erőteljes hangú Martin Mühle sodró lendületű előadásmódja azonnal magával ragadja a hallgatóságot. A mindig mosolygó, játékosan dinamikus, de ha kell, komoly francia tenor, Sébastien Guèze igazi egyéniség, aki a közvetlenségével hívja fel magára a figyelmet. A klasszikusan kimért és az eleganciát képviselő amerikai James Valenti titokzatossága zengő hanggal párosul, rabul ejtve az érzékeket és a szíveket...


 

Július 20. Városmajor

Így szerettek ők – bemutató Nyáry Krisztián sikerkönyveiből színészpárokkal és a Kalákával

A szépirodalmi szövegek, személyes dokumentumok és a Kaláka népszerű zenéi által megelevenedő történetek az érzelmek titokzatos világába kalauzolnak bennünket, megmutatva a szerelem sokféle arcát. Szereplők: Nagy-Kálózy Eszter, Gryllus Dorka, Rudolf Péter és Simon Kornél


 

Július 29. és 31. Margitsziget

Verdi: Otello – szabadtéri opera Rost Andrea, Marc Heller és Kálmándy Mihály főszereplésével

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az Operaház nagy sikerű előadásában elevenedik meg a népszerű mű, amely utoljára kerül színre Vámos László rendezésében. A szabadtéri bemutató különlegessége, hogy Desdemona szerepében a Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima díjas világhírű szoprán, Rost Andrea látható, a címszerepet pedig a világhírű fiatal tenor, Marc Heller alakítja, aki először lép fel Magyarországon, és a Budapesti Nyári Fesztivál meghívására Belfast, Barcelona és Salt Lake City operaszínpadai után érkezik Budapestre. 

Közreműködik: Budapesti Filharmóniai Társaság zenekara és énekkara


Július 23.

Vásáry Tamás és a Kodály Ifjúsági Világzenekar jótékonysági koncert a Városmajorban

Vásáry Tamás világhírű zongoraművész, karmester és az általa alapított Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar évek óta visszatérő vendége a Városmajori Szabadtéri Színpadnak.

A koncert bevételét a Szabad Tér Színház hagyományosan jótékonysági célokra ajánlja fel.

Műsor:

Kodály Zoltán: Háry János szvit
Liszt Ferenc: Magyar Fantázia - zongorán közreműködik: Berecz Mihály
Johannes Brahms: 2. szimfónia (op. 73.)   

Vezényel: Vásáry Tamás és Bolyky Zoltán


Július 24. Városmajor

Szabó Balázs Bandája

A közkedvelt zenekar először lép fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

 


 

 

Szólj hozzá!


Gödöllői mulatság Fenyő Miklós, Halász Judit és az Anna and the Barbies társaságában

Gödöllői mulatság Fenyő Miklós, Halász Judit és...

A nyári fesztiválszezon végeztével, de még a tél beköszönte előtt rengeteg városi/kerületi rendezvényen találhatunk ingyenes koncerteket. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ez meg ZAZ

A francia énekes-gitáros lány (na jó, legyen énekesnő, végül is már a negyvenediket tapossa) nem először lép majd fel szombaton a Budapest Parkban, három éve szinte napra pontosan ekkor adott koncertet, és korábban is zenélt már Budapesten.

Zenés fürdőzés, Zalatnay Sarolta, retrópartik: Strandok Éjszakája 2019

Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek