Mi lesz itt még?? Nyári fesztivál 2016

2016/07/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A nyár javában tart s javában tart a Nyári Fesztivál színes programkavalkádja is. A palettán a legkülönbözőbb műfajok remek képviselői találhatók, olyanok, mint:

Mi lesz itt még?? Nyári fesztivál 2016

Július 15. Margitszigeti Nagyszínpad:

Oscar-díjas filmek és Oscar-díjas filmzenékszimfonikus filmzenekoncert

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad nagysikerű filmzenekoncert-sorozata idén az Oscar-díj jegyében folytatódik – a filmtörténelem legnagyobb filmjei és legnépszerűbb filmzenéi kerülnek terítékre Hollywood aranykorától egészen napjainkig.

Vezényel: Nic Raine

Közreműködik: Budapest Symphony Orchestra


Július 17-én a Városmajorban:

BOLDI 25 – László Boldizsár jubileumi koncert

László Boldizsár már 25 éve énekes előadóművész, ez a koncert mégsem csak az eddigi pályafutásának összegzése lesz. A Cotton Club Singersalapítója ma már elismert operaénekes is. Ezen az estén olyan műsorral idézi meg eddigi sikereit, amelyben a főszerep az igazi szórakozásé, zenében, humorban és látványban egyaránt. Boldi, zenésztársai és a koncert vendégei minden tekintetben garanciát jelentenek minderre.

 
Vendégek: Bebe és Fehér Gábor

Operagála világpremier július 22.

3 tenor a Margitszigeten

A német precizitást, ugyanakkor brazil tüzességet sugárzó, erőteljes hangú Martin Mühle sodró lendületű előadásmódja azonnal magával ragadja a hallgatóságot. A mindig mosolygó, játékosan dinamikus, de ha kell, komoly francia tenor, Sébastien Guèze igazi egyéniség, aki a közvetlenségével hívja fel magára a figyelmet. A klasszikusan kimért és az eleganciát képviselő amerikai James Valenti titokzatossága zengő hanggal párosul, rabul ejtve az érzékeket és a szíveket...


 

Július 20. Városmajor

Így szerettek ők – bemutató Nyáry Krisztián sikerkönyveiből színészpárokkal és a Kalákával

A szépirodalmi szövegek, személyes dokumentumok és a Kaláka népszerű zenéi által megelevenedő történetek az érzelmek titokzatos világába kalauzolnak bennünket, megmutatva a szerelem sokféle arcát. Szereplők: Nagy-Kálózy Eszter, Gryllus Dorka, Rudolf Péter és Simon Kornél


 

Július 29. és 31. Margitsziget

Verdi: Otello – szabadtéri opera Rost Andrea, Marc Heller és Kálmándy Mihály főszereplésével

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az Operaház nagy sikerű előadásában elevenedik meg a népszerű mű, amely utoljára kerül színre Vámos László rendezésében. A szabadtéri bemutató különlegessége, hogy Desdemona szerepében a Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima díjas világhírű szoprán, Rost Andrea látható, a címszerepet pedig a világhírű fiatal tenor, Marc Heller alakítja, aki először lép fel Magyarországon, és a Budapesti Nyári Fesztivál meghívására Belfast, Barcelona és Salt Lake City operaszínpadai után érkezik Budapestre. 

Közreműködik: Budapesti Filharmóniai Társaság zenekara és énekkara


Július 23.

Vásáry Tamás és a Kodály Ifjúsági Világzenekar jótékonysági koncert a Városmajorban

Vásáry Tamás világhírű zongoraművész, karmester és az általa alapított Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar évek óta visszatérő vendége a Városmajori Szabadtéri Színpadnak.

A koncert bevételét a Szabad Tér Színház hagyományosan jótékonysági célokra ajánlja fel.

Műsor:

Kodály Zoltán: Háry János szvit
Liszt Ferenc: Magyar Fantázia - zongorán közreműködik: Berecz Mihály
Johannes Brahms: 2. szimfónia (op. 73.)   

Vezényel: Vásáry Tamás és Bolyky Zoltán


Július 24. Városmajor

Szabó Balázs Bandája

A közkedvelt zenekar először lép fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek