Minden napra egy fesztivál: VOLT

2014. június 17.  ·   Fesztivál   ·  Zerge

A megszokotthoz képest idén egy nappal hosszabb lesz a VOLT fesztivál, tudtuk meg, mert az Arctic Monkeys csak július 6-án, vasárnap ért rá, és hát kellett egy igazi húzónév is, már amennyire az Arctic Monkeys az, de beállítva mindenképpen akként van. Viszont lehet kapni bérletet AM-koncert nélküli napokra, AM-koncerttel együtt minden napra, és lesz egy hétvégi bérlet is, ami idén lesz újdonság. Meg persze lesznek napijegyek.

Minden napra egy fesztivál: VOLT

Az Arctic Monkeyson kívül olyan fellépők lesznek még, mint a Magyarországra már-már hazajáró, a VOLT-on és a Szigeten is megfordult 30 Seconds to Mars és a Morcheeba és még sokan mások, valamint fellépési lehetőséget kap az első (nulladik?) napon a Nagy-szín-pad nevű, szörnyű szójátékkal tehetségmutatónak nevezett verseny első 5 helyezettje (a győztes Mary Popkids pedig még az Arctic Monkeys előtt is felléphet), valamint itt ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Tankcsapda.

A koncertek jelentős részét élőben közvetíti az MR2 (vagy Petőfi rádió, csoda, hogy ebben a névzavarban nem lesz skizofrén) mindennap, és a támogató telefontársaság és internetszolgáltató jóvoltából annak honlapján át élő adatfolyamon (streaming) is követhetők lesznek a színpadok eseményei.

Ezenkívül lesz még 2,5 m magas és 12 m széles SOPRON köztéri betűszobor, amivel a turisták fényképezkedhetnek, és amit a fesztivál után megkap a város, valamint határőrtorony és mellette gulyáslevesosztás, 16 m magas robot a bejáratnál, robotjelmezverseny, köztéri szoborszékek vagy székszobrok, foci vb-néző helyszínek és sok egyéb, a névadó főszponzor pedig (lásd még Menyhárt Jenő: Agyamban kopasz szponzor ül parafrázisát, elhangzott valamikor a 90-es évek közepén a Szigeten, Európa Kiadó-koncerten; én mondjuk a világ röhejének tartom, hogy a szponzor Magyarországon elvárja, hogy a nevét a támogatott rendezvény vagy szervezet – sportegyesület, média (és nem médium) stb. – neve mellé, pláne neve ELÉ írják) az olvasásra próbálja majd rábírni a népet, ezért e-book-olvasókon olvashatnak irodalmi műveket a hozzájuk látogatók. Sajnos, az olvasót vissza kell szolgáltatni, mint megtudhattuk.

Ezenkívül, mivel Sopron a fesztivált támogató helyi sörgyár mellett borvidék is, lesz – immár hagyományosan – mini borfesztivál is a VOLt-on echte poncichterekkel, ami a soproni borászok német eredetű megnevezése (eredetileg Bohnenzüchter, azaz babtermesztő, kissé magyarosra alakítva). Ebben mindenképpen előrébb vannak az idén elmaradó (de legalább előzetesen ingyenesnek ígért :-) Hegyalja fesztiválhoz képest, ahol nemhogy a helyi bortermelőket nem vonták be a buliba, de a külföldön is ismert egyetlen magyar borvidék közepén megtartva sem lehetett egyetlen normális, iható bort sem találni a területén (igaz, csak a Tisza-hídon kellett átmenni, és ott már volt).

Bemutattak még a szervezők egy új sportot, amely a Teqball nevet kapta a magyar keresztségben (ha már magyar nevet nem lehet adni, miért nem lehet tisztességes angolt...), és egy egyszerűen leírva az asztalitenisz és a lábtenisz keresztezése, és egy hajlított pingpongasztalon zajlik. A feltalálók szerint a kb. világ nyolcadik csodája, és pár év múlva már ezt játsszák a brazilok is foci helyett (na jó, ez szó szerint nem hangzott el, csak a lelkesedésből szűrtem le). Én azért nem fogadnék rá nagy tétekben.

Ezenkívül ezúttal is odafigyelnek a környezettudatosságra, és lehet szemétgyűjtő zacskót bérelni 500 Ft-ért, amit a szeméttel teli zacskó leadásakor visszaadnak. Gondolom, aki nem akar ilyen bonyolult hercehurcába kezdeni meg fölöslegesen sorban állni, de környezettudatos akar lenni, az simán egy reklámszatyorba gyűjti a szemetet, és elviszi a kukába. Igaz, ezért nem jár fesztiválmatrica meg elismerő oklevél, amazért meg igen, de valahogy csak ki lehet bírni ezek nélkül.

A másik, nekem kicsit húzósabb dolog a visszaváltható műanyagpohár, amely a szervezők fertőtlenítési ígérete ide vagy oda, szerintem nem üti meg a higiéniai alapkövetelményeket, arról nem is beszélve, hogy a visszaváltási díjért a sokadik napon a pénztelen fesztiválozók – én még nem voltam olyan hazai fesztiválon, ahol legkésőbb a 3. napon ne kéregettek volna, mert hát hamar elmegy az a pénz piára, ugyanis egyik fesztivál sem olcsó már ebben az évezredben – a Toi-Toi vécékből is minden szívbaj nélkül kibányásszák a 200 Ft-os letéti díjért azt a poharat. Utána meg – elmosogatják, nyilván... – lehet belőle inni. Egészségünkre!

A kártyás fizetés, ami ezúttal is lesz, már bevált módszer, és még jó is (legalábbis gyors és biztonságos), csak egy valamit nem értek: a kártyán maradt pénzek miért nem vihetők át az ugyanazon szervezőiroda által szervezett és ugyanazon kártyacég által kiadott kártyával való fizetéssel működő többi fesztiválra.

Van kérdés?


 

 

Szólj hozzá!


Nagy Feró és a Beatrice ingyenes koncertet ad Siófokon

Nagy Feró és a Beatrice ingyenes koncertet ad Siófokon

Idén először rendeznek Márton-napi Libadalmat Siófokon. A háromnapos ingyenes fesztivál egyik fő fellépője a Beatrice lesz, amely idén ünnepelte...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Zsédát hívták meg vendégnek az angol hercegi pár osztálytársai

Az angol hercegi pár kedvenc énekegyüttese, a sármos fiúkból álló Blake trió a hazai pop-szcéna legvonzóbb énekesnőjét, Zsédát kérte fel vendégművészként az idén 10. születésnapját ünneplő formáció első budapesti koncertjére.

Egy zenész ne másszon fel a tetőre!

A Rockbook értesülése szerint kómában van Greg „Fritz" Hinz, a kanadai Helix dobosa.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek