Év koncertje - szavazás

Minden napra egy fesztivál: VOLT

2014. június 17.  ·   Fesztivál   ·  Zerge

A megszokotthoz képest idén egy nappal hosszabb lesz a VOLT fesztivál, tudtuk meg, mert az Arctic Monkeys csak július 6-án, vasárnap ért rá, és hát kellett egy igazi húzónév is, már amennyire az Arctic Monkeys az, de beállítva mindenképpen akként van. Viszont lehet kapni bérletet AM-koncert nélküli napokra, AM-koncerttel együtt minden napra, és lesz egy hétvégi bérlet is, ami idén lesz újdonság. Meg persze lesznek napijegyek.

Minden napra egy fesztivál: VOLT

Az Arctic Monkeyson kívül olyan fellépők lesznek még, mint a Magyarországra már-már hazajáró, a VOLT-on és a Szigeten is megfordult 30 Seconds to Mars és a Morcheeba és még sokan mások, valamint fellépési lehetőséget kap az első (nulladik?) napon a Nagy-szín-pad nevű, szörnyű szójátékkal tehetségmutatónak nevezett verseny első 5 helyezettje (a győztes Mary Popkids pedig még az Arctic Monkeys előtt is felléphet), valamint itt ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Tankcsapda.

A koncertek jelentős részét élőben közvetíti az MR2 (vagy Petőfi rádió, csoda, hogy ebben a névzavarban nem lesz skizofrén) mindennap, és a támogató telefontársaság és internetszolgáltató jóvoltából annak honlapján át élő adatfolyamon (streaming) is követhetők lesznek a színpadok eseményei.

Ezenkívül lesz még 2,5 m magas és 12 m széles SOPRON köztéri betűszobor, amivel a turisták fényképezkedhetnek, és amit a fesztivál után megkap a város, valamint határőrtorony és mellette gulyáslevesosztás, 16 m magas robot a bejáratnál, robotjelmezverseny, köztéri szoborszékek vagy székszobrok, foci vb-néző helyszínek és sok egyéb, a névadó főszponzor pedig (lásd még Menyhárt Jenő: Agyamban kopasz szponzor ül parafrázisát, elhangzott valamikor a 90-es évek közepén a Szigeten, Európa Kiadó-koncerten; én mondjuk a világ röhejének tartom, hogy a szponzor Magyarországon elvárja, hogy a nevét a támogatott rendezvény vagy szervezet – sportegyesület, média (és nem médium) stb. – neve mellé, pláne neve ELÉ írják) az olvasásra próbálja majd rábírni a népet, ezért e-book-olvasókon olvashatnak irodalmi műveket a hozzájuk látogatók. Sajnos, az olvasót vissza kell szolgáltatni, mint megtudhattuk.

Ezenkívül, mivel Sopron a fesztivált támogató helyi sörgyár mellett borvidék is, lesz – immár hagyományosan – mini borfesztivál is a VOLt-on echte poncichterekkel, ami a soproni borászok német eredetű megnevezése (eredetileg Bohnenzüchter, azaz babtermesztő, kissé magyarosra alakítva). Ebben mindenképpen előrébb vannak az idén elmaradó (de legalább előzetesen ingyenesnek ígért :-) Hegyalja fesztiválhoz képest, ahol nemhogy a helyi bortermelőket nem vonták be a buliba, de a külföldön is ismert egyetlen magyar borvidék közepén megtartva sem lehetett egyetlen normális, iható bort sem találni a területén (igaz, csak a Tisza-hídon kellett átmenni, és ott már volt).

Bemutattak még a szervezők egy új sportot, amely a Teqball nevet kapta a magyar keresztségben (ha már magyar nevet nem lehet adni, miért nem lehet tisztességes angolt...), és egy egyszerűen leírva az asztalitenisz és a lábtenisz keresztezése, és egy hajlított pingpongasztalon zajlik. A feltalálók szerint a kb. világ nyolcadik csodája, és pár év múlva már ezt játsszák a brazilok is foci helyett (na jó, ez szó szerint nem hangzott el, csak a lelkesedésből szűrtem le). Én azért nem fogadnék rá nagy tétekben.

Ezenkívül ezúttal is odafigyelnek a környezettudatosságra, és lehet szemétgyűjtő zacskót bérelni 500 Ft-ért, amit a szeméttel teli zacskó leadásakor visszaadnak. Gondolom, aki nem akar ilyen bonyolult hercehurcába kezdeni meg fölöslegesen sorban állni, de környezettudatos akar lenni, az simán egy reklámszatyorba gyűjti a szemetet, és elviszi a kukába. Igaz, ezért nem jár fesztiválmatrica meg elismerő oklevél, amazért meg igen, de valahogy csak ki lehet bírni ezek nélkül.

A másik, nekem kicsit húzósabb dolog a visszaváltható műanyagpohár, amely a szervezők fertőtlenítési ígérete ide vagy oda, szerintem nem üti meg a higiéniai alapkövetelményeket, arról nem is beszélve, hogy a visszaváltási díjért a sokadik napon a pénztelen fesztiválozók – én még nem voltam olyan hazai fesztiválon, ahol legkésőbb a 3. napon ne kéregettek volna, mert hát hamar elmegy az a pénz piára, ugyanis egyik fesztivál sem olcsó már ebben az évezredben – a Toi-Toi vécékből is minden szívbaj nélkül kibányásszák a 200 Ft-os letéti díjért azt a poharat. Utána meg – elmosogatják, nyilván... – lehet belőle inni. Egészségünkre!

A kártyás fizetés, ami ezúttal is lesz, már bevált módszer, és még jó is (legalábbis gyors és biztonságos), csak egy valamit nem értek: a kártyán maradt pénzek miért nem vihetők át az ugyanazon szervezőiroda által szervezett és ugyanazon kártyacég által kiadott kártyával való fizetéssel működő többi fesztiválra.

Van kérdés?


 

 

Szólj hozzá!


Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az...

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ha addig több előadót nem zárnak ki, kész A DAL szombati döntőseinek listája

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet.

Férfiuralom van a toplistákon

A nemek közötti szakadékra mutatott rá a BBC kutatása, amely szerint a tavalyi toplistás popzenei számok előadói között háromszor annyi férfi volt, mint nő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek