MÖRCSFESZTIVÁL lesz a hétvégén! Gondolj a karácsonyra...

2021/11/19  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Több mint 50 hazai zenekar és előadóművész csatlakozott a ProArt-Szövetség a Szerzői Jogokért által útnak indított MÖRCSFESZTIVÁL nevű új kezdeményezéshez: 2021. november 20-21-én egy összehangolt zenei kuponhétvége keretén belül a zenerajongók kedvezményesen vásárolhatják meg kedvenc előadójuk ajándéktárgyait – akár karácsonyra is...

MÖRCSFESZTIVÁL lesz a hétvégén! Gondolj a karácsonyra...

Az évről évre növekvő digitális zenei piac (2020-ban 4,1 milliárd Ft), a stagnáló vagy csökkenő fizikai hanghordozó-értékesítés (2020-ban 1,3 milliárd Ft), ezen belül a vinyl ismételt térnyerése (2020-ban 517 millió Ft) közben a COVID-járvány mutatott rá igazán a mörcs fontosságára. A rajongók a zenekari logóval, fotóval, dalcímmel vagy dalszöveggel ellátott termékek megvásárlásával a koncertmentes vagy kevésbé aktív időszakokban is közvetlenül tudják támogatni, elismerni a zenei produkciók munkáját, fennmaradását - miközben a közönség különleges és hasznos termékekhez jut.

 

A ProArt a "Fair Play a zenéért" tudatossági kampánya részeként összegyűjtötte a hazai merchpiac szereplőit. Egy közös online felület formájában a rajongók elé tárják a magyar zenekarok, előadóművészek ajándéktárgyainak kínálatát: zenekari póló, pulóver, bögre, vászontáska, tolltartó, kitűző, kulacs, tornazsák... Ezek összefoglaló neve az angol merchandising (kereskedelem, értékesítés) szóból rövidült merch, amelyet magyarul gyakran – fonetikusan – mörcsként emlegetnek.

 

A MÖRCSFESZTIVÁL első alkalommal többek között olyan hazai előadók ruházati és ajándéktárgyait segít népszerűsíteni, mint a Tankcsapda, a Margaret Island, a Carson Coma, a Honeybeast, a Leander Kills, a Mudfield, ByeAlex és a Slepp vagy épp az Animal Cannibals. A teljes lista - kuponokkal és kedvezményes ajánlatokkal - november 20-21-én, szombat-vasárnap a www.fairplayhungary.hu oldalon érhető el.

 

"A mörcs termékek értékesítése leggyakrabban a koncertekre, turnékra, illetve az önálló webshopokra korlátozódik. A MÖRCSFESZTIVÁL nevű hagyományteremtő kezdeményezéssel egy szélesebb körű online piactér megnyitása a célunk, amely segít – az ünnepi időszak előtt – az eddig kevésbé elkötelezett rajongóknak, hogy rátaláljanak kedvencük egyedi relikviáira" – mondta dr. Horváth Péter, a ProArt-Szövetség a Szerzői Jogokért igazgatója.

 

A kuponok és a cuccok itt lesznek elérhetők holnaptól!

 

 

MÖRCSFESZTIVÁL, merch, ProArt-Szövetség, karácsonyi ajándék

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek