Morris Madrone a zalai dombok között – Örvényesvölgy 2024

2023/12/06  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az amerikai Morris Madrone koncertje nyitja az Örvényesvölgy Fesztivált, amelyet jövőre június 28-30. között rendeznek meg Zalacsányban.

Morris Madrone a zalai dombok között – Örvényesvölgy 2024

Számos hazai fellépő mellett négy külföldi sztárvendég érkezik majd Zalába, köztük a jazz, soul és a blues legnagyobbjai. Irodalmi programok, e-bike túrák, bábszínház, gyermek kézműves foglalkozások is várják a látogatókat.

Június 28-án pénteken a los angeles-i Venice Beach-ről érkező Morris Madrone nyitja meg a fesztivált, aki 19 éves korában kezdett el zenélni. Zeneszerzői tanulmányait a chicagói Columbia College-ben végezte. Első albumát független előadóként 2020-ban jelentette meg. 2021-es Runaways című száma a rádiós slágerlisták élére repítette, Magyarországon heteken át a Petőfi TOP 40 slágerlista első helyén szerepelt - idehaza komoly rajongótábora van. 2024-ben megjelenő új lemezét Örvényesvölgyben mutatja be élőben, első magyarországi fellépésén.

Június 29-én, szombaton lép fel Zalacsányban a holland származású Steffen Morrison, a soul és rhythm and blues műfajokban kimagasló tehetségű énekes-dalszerző. Hatásai közé olyan ikonikus zenészek tartoznak, mint James Brown, Otis Redding, Marvin Gaye, Donny Hathaway és Teddy Pendergrass. Steffen zenéje a klasszikus soul és a rock & roll dinamikus fúziója, tele nyers érzelmekkel és energiával. 2019-ben Candy Dulferrel a Ladies of Soul koncerten is fellépett, hazájában és világszerte nagy népszerűségnek örvend. Candy Dulfer már szerepelt a fesztivál headlinerei közötzt.

Hamarosan újabb nemzetközi és hazai fellépőket jelentenek be.

Az Örvényesvölgy Fesztiválon lenyűgöző természeti környezetben az esti koncertek mellett reggel jógával és hangtálfürdővel indul a nap. Napközben ingyenes, vezetett e-bike túrákat szerveznek több turnusban. Az elektromos rásegítéses kerékpárok segítségével bárki megismerkedhet a környék természeti szépségeivel és a Zala-Völgyi Nyitott Portákkal, ahol kóstolóval várják a résztvevőket. A hazai fesztiválok között továbbra is egyedülálló programként tervezett, hogy a fesztivál helyszínén zajló nyílt, régészeti ásatáson a közönség is bekapcsolódhat majd a feltárási munkákba, a Göcseji és Balatoni Múzeumok munkatársainak vezetésével.  A területen egykor jelentős gótikus, pálos kolostor állt. 

Újdonság 2024-ben, hogy a normál jegyekhez képest jelentős kedvezménnyel kínálják a 65 év feletti nyugdíjas és 25 év alatti diák jegyeket. 12 év alatt pedig továbbra is ingyenesen várják felnőtt kísérővel a gyerekeket.

 

Örvényesvölgy fesztivál, Zala, Morris Madrone, Steffen Morrison

 

 

Szólj hozzá!


Május 17-én nyílik a Városháza pop-up park

Május 17-én nyílik a Városháza pop-up park

Budapesten, a Városháza pop-up parkban tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Vagy mégis? SEMMI címmel jelent meg az ötödik Elefánt nagylemez, amelyet nemrégiben az általunk is bemutatott Van Harag című zaklatott hangvételű dallal vezettek fel.

Jön, jön, jön a második Denagyvilág fesztivál Szigetmonostoron

A fesztivál az első és rendkívül sikeres „próbaszezon” után idén már rendes üzemmódban 2024. július 5-7. között várja a közönséget Szigetmonostoron. A Denagyvilágon számos zenei műfaj lel otthonra a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával.
Új koncertek