Van mááásik: Matteo Bocelli is Magyarországra jön

Egy napra két Bocelli is jut: reggel közöltük, hogy az édesapa duplázik az MVM Dome-ban (cikk alant), most azt a hírt kaptuk, hogy Andrea Bocelli fia, Matteo első koncertjét adja Magyarországon: a zalai Örvényesvölgy Fesztiválon.

Fotó: Örvényesvölgy Fesztivál
Nagy Feró fia és a gitáros is búcsút intett a Beatricének

Nagy Feró fia és a gitáros is búcsút intett a Beatricének

A zenekar a FB-oldalán tudatta a nagyközönséggel, hogy Nagy Hunor Attila és Kékkői Zalán elhagyják a formációt.
 
Morris Madrone a zalai dombok között – Örvényesvölgy 2024

Morris Madrone a zalai dombok között – Örvényesvölgy 2024

Az amerikai Morris Madrone koncertje nyitja az Örvényesvölgy Fesztivált, amelyet jövőre június 28-30. között rendeznek meg Zalacsányban.
 
 
Zalacsányban fesztiválozik Candy Dulfer – Örvényesvölgy 2023 (frissítve)

Öt napra bővül az Örvényesvölgy Fesztivál

A tervezettnél is hosszabb lesz, öt napig tart Magyarország legújabb fesztiválja, az Örvényesvölgy Fesztivál! A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló eseménysorozatot a szervezők egy további gyereknappal bővítik: június 11-én vasárnap...
 
Fesztivál egy posztapokaliptikus kráterben –  mindez Magyarországon

Fesztivál egy posztapokaliptikus kráterben – mindez Magyarországon

A Hello Wood és a Katttarzis által közösen szervezett Kráter elnevezésű, kétnapos nyári zenei rendezvényen komoly hazai DJ lineupja mellett olyan hazai előadók lépnek fel mint az Analog Balaton, Sisi, Lil Frakk, 6363, Kale Lulugyi és a Wavy Budapest.
 
A GIPSY KINGS, a a DELADAP és a CSÍK ZENEKAR is fellép Zala új fesztiválján

A GIPSY KINGS, a DELADAP és a CSÍK ZENEKAR is fellép Zala új fesztiválján

Az Örvényesvölgy Fesztivált 2023 júniusában tartják, és a világ egyik legnépszerűbb zenekarán kívül színpadra lép többek között KEVIN DAVY WHITE, a DELADAP és a CSÍK ZENEKAR is. A szervezők további nemzetközi és hazai fellépők bejelentését ígérik hamarosan.
 
Az Omega dobosa nyitja meg az Azok a rockzenészek című fotókiállítást Óbudán

Az Omega dobosa nyitja meg az Azok a rockzenészek című fotókiállítást Óbudán

Szalay Zoltán életművéből nyolcvan könnyűzenei témájú fotó látható június 30-tól az Óbudai Társaskör Pincegalériájában. Az "Azok a rockzenészek - Ahogyan Szalay Zoltán látta őket" című tárlatot Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa nyitja meg június 30-án.
 
 
Cseh Tamás grafikája

Cseh Tamás pályázatot írtak ki – ezúttal nem zene!

Cseh Tamás szellemi hagyatékához kapcsolódó képzőművészeti alkotásokra írt ki pályázatot a Budai Vároltalmazó Közalapítvány.
 
A fotó illusztráció (musictech.net)

Egy különleges zongora búcsúdala

Egy kalandos nyarat és egyben első szóló EP-jét zárta le Zalai Richard új, egyszerűen csak Finale-ra keresztelt dalával. A rövid videót is kapott szám tulajdonképpen egy, a romániai Summer Daze fesztiválon született improvizáció, amely pontot tesz az album végére – és egyben egy...
 
Révész Sanyika volt a férjem.... – a Dalszerzők napjára Zalatnay Sarolta is készített egy kisfilmet

Révész Sanyika volt a férjem.... – a Dalszerzők napjára Zalatnay Sarolta is készített egy kisfilmet

Pénteken lesz a Dalszerzők napja. Az Artisjus kezdeményezésének célja, hogy nagyobb figyelem jusson a mintegy 14 ezer magyar zeneszerzőre, dalszerzőre és szövegíróra.
 
A fotó a próbán készült (Városi Hangverseny- és Kiállítóterem/FB)

Ennél jobb zongorát nem lehet készíteni!

S ezt nem akárki mondta, hanem Bogányi Gergely, s ráadásul nem is a saját hangszeréről: a futurisztikus kinézetű Bogányi-zongorák ugyanis már mind elkeltek, az utolsót, a tizediket a müncheni Deutsches Museumban helyezték el. Viszont az a hangszer, amiről így vélekedett, egy Yamaha –...
 
Öt híres dal, amit Kovács Katinak írtak, de végül nem ő énekelte el őket

Öt híres dal, amit Kovács Katinak írtak, de végül nem ő énekelte el őket

A Sláger FM-nek volt még június elején egy adása, amelyben feltárcsázták az énekesnőt, és azokról a dalokról (is) kérdezték, amiket neki ajánlottak fel, de aztán mégsem az ő hangjával lettek népszerűek.
 
Örvényeshegy

Idén nem piknikezünk Örvényeshegyen – elmarad a fesztivál

Ahogy az várható volt, a májusi rendezvényeket is sorban törlik, szerencsésebb esetben elhalasztják őket. A fesztiválok esetében sajnos leginkább az első változat érvényes, így történt ez az Örvényeshegy Piknik setében is,
 
Május 17-én nyílik a Városháza pop-up park

Május 17-én nyílik a Városháza pop-up park

Budapesten, a Városháza pop-up parkban tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Vagy mégis? SEMMI címmel jelent meg az ötödik Elefánt nagylemez, amelyet nemrégiben az általunk is bemutatott Van Harag című zaklatott hangvételű dallal vezettek fel.

Jön, jön, jön a második Denagyvilág fesztivál Szigetmonostoron

A fesztivál az első és rendkívül sikeres „próbaszezon” után idén már rendes üzemmódban 2024. július 5-7. között várja a közönséget Szigetmonostoron. A Denagyvilágon számos zenei műfaj lel otthonra a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával.
Új koncertek