Év koncertje - szavazás

Nyár, koncertek, Szentendre!

2015. június 30.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Nem is lehetne szebb díszlete egy nyári fesztiválnak, mint a Dunakanyar ékszerdoboza, Szentendre. Júliusban és augusztusban számos koncert várja a közönséget a Szentendrei Teátrum és Nyár fesztivál keretein belül.

Nyár, koncertek, Szentendre!

A koncertek két helyszínen zajlanak: a MűvészetMalom udvarában világzenei koncertsorozat zajlik, valamint  két külföldi  diákzenekar  is fellép (ez utóbbi koncertek ingyenesen látogathatók). A Dunaparti Művelődési Ház intim hangulatú kertjében világzenei, jazz és népzenei koncerteket hallgathat a közönség.

Koncertek a  MűvészetMalom udvarán

Churchland School of Music (07.09.)
Az ausztráliai Perth zeneiskolájának növendékeiből és tanáraiból álló zenekar és kórus koncertjén klasszikus és könnyűzenei, valamint jazz kompozíciók is elhangzanak.

Vents D’Est –25 éves jubileumi koncert (07.12.)
Miguéu Montanaro okszitán/francia zenész egyik fő műve, a Vents d'Est (Keleti szél) 1995 óta létező formáció, mely a dél-európai és az észak-afrikai népzene sajátos ötvözete a közép-európai népek folkzenéjével, változatos jazz-elemekkel színesítve. A formáció résztvevője a Vujicsics együttes, valamint a Ghymes együttes (egykori) tagjai.

Mill Hill (07. 15.)
Az 1998-ban alapított angol Mill Hill zenekar - melynek tagjai 11 és 18 év közötti diákok - nyaranta európai zenei túrára indul. A teljes zenekar 75-80 főből áll, de most 60 fő érkezik Magyarországra, kiegészítve az iskola 1995-ben alapított 17 fős jazz formációjával.

Parno Graszt (08.02.)
Az együttes neve - 20 éves fennállása óta - egyet jelent az autentikus cigányzenével. A zenekar a hazai szereplések mellett Európa szerte is számos sikert tudhat magáénak, de felléptek a tengerentúlon is: Dél-Korea, India, és az USA is otthont adott már koncertjeiknek, s eddig 4 albumot jelentetett meg.

Budapest Bár (08.09.)
Kitűnő zenekar, fantasztikus egyéniségű énekesek /Ferenczi György, Frenk, Kollár-Klemencz László, Németh Juci/ és nagyszerű dalok. A zenekar eredeti szándéka az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, s nekik köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé.

„Apáról fiúra” - A Vujicsics és a Söndörgő közös koncertje (08.29.)
Középpontban a délszláv zenei tradíció. A formáció tagja, a jazz szaxofonos Borbély Mihály is.


A Dunaparti Művelődési Ház udvarába a következő zenekarok hivatalosak

Borbély Műhely (07.18.)

Szabadtéri koncert a Jazz Klub nyári kiadásaként az udvaron. A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával.

Tárkány Művek (08.08.)

A zenekar kivételes örököse a két világháború közötti sanzonos dalkultúrának és magyar dzsessz, folk hagyománynak, Bartók Béla szellemiségének.

Trans-formation (08.22.)

A zenekar saját kompozíciókat ad elő. Zenéjét műfaji besorolás szerint a jazz tágan értelmezett korlátai közé lehet beszorítani, de tartalmaz kortárs zenei elemeket és helyenként világzenei hatások is fűszerezik. A szerzeményeket legtalálóbban „kortárs jazz-fantáziáknak” lehet a nevezni.

Ugyanezen a helyszínen érdemes figyelni az ElevenKert rendezésében hétvégente megvalósuló programokat, koncerteket, melyek többnyire az alternatív, fiatalosabb vonalat képviselik.

További információ, időpontok és jegyárak


 

 

Szólj hozzá!


Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével fogják zsűrizni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek