Nyár, koncertek, Szentendre!

2015/06/30  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Nem is lehetne szebb díszlete egy nyári fesztiválnak, mint a Dunakanyar ékszerdoboza, Szentendre. Júliusban és augusztusban számos koncert várja a közönséget a Szentendrei Teátrum és Nyár fesztivál keretein belül.

Nyár, koncertek, Szentendre!

A koncertek két helyszínen zajlanak: a MűvészetMalom udvarában világzenei koncertsorozat zajlik, valamint  két külföldi  diákzenekar  is fellép (ez utóbbi koncertek ingyenesen látogathatók). A Dunaparti Művelődési Ház intim hangulatú kertjében világzenei, jazz és népzenei koncerteket hallgathat a közönség.

Koncertek a  MűvészetMalom udvarán

Churchland School of Music (07.09.)
Az ausztráliai Perth zeneiskolájának növendékeiből és tanáraiból álló zenekar és kórus koncertjén klasszikus és könnyűzenei, valamint jazz kompozíciók is elhangzanak.

Vents D’Est –25 éves jubileumi koncert (07.12.)
Miguéu Montanaro okszitán/francia zenész egyik fő műve, a Vents d'Est (Keleti szél) 1995 óta létező formáció, mely a dél-európai és az észak-afrikai népzene sajátos ötvözete a közép-európai népek folkzenéjével, változatos jazz-elemekkel színesítve. A formáció résztvevője a Vujicsics együttes, valamint a Ghymes együttes (egykori) tagjai.

Mill Hill (07. 15.)
Az 1998-ban alapított angol Mill Hill zenekar - melynek tagjai 11 és 18 év közötti diákok - nyaranta európai zenei túrára indul. A teljes zenekar 75-80 főből áll, de most 60 fő érkezik Magyarországra, kiegészítve az iskola 1995-ben alapított 17 fős jazz formációjával.

Parno Graszt (08.02.)
Az együttes neve - 20 éves fennállása óta - egyet jelent az autentikus cigányzenével. A zenekar a hazai szereplések mellett Európa szerte is számos sikert tudhat magáénak, de felléptek a tengerentúlon is: Dél-Korea, India, és az USA is otthont adott már koncertjeiknek, s eddig 4 albumot jelentetett meg.

Budapest Bár (08.09.)
Kitűnő zenekar, fantasztikus egyéniségű énekesek /Ferenczi György, Frenk, Kollár-Klemencz László, Németh Juci/ és nagyszerű dalok. A zenekar eredeti szándéka az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, s nekik köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé.

„Apáról fiúra” - A Vujicsics és a Söndörgő közös koncertje (08.29.)
Középpontban a délszláv zenei tradíció. A formáció tagja, a jazz szaxofonos Borbély Mihály is.


A Dunaparti Művelődési Ház udvarába a következő zenekarok hivatalosak

Borbély Műhely (07.18.)

Szabadtéri koncert a Jazz Klub nyári kiadásaként az udvaron. A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával.

Tárkány Művek (08.08.)

A zenekar kivételes örököse a két világháború közötti sanzonos dalkultúrának és magyar dzsessz, folk hagyománynak, Bartók Béla szellemiségének.

Trans-formation (08.22.)

A zenekar saját kompozíciókat ad elő. Zenéjét műfaji besorolás szerint a jazz tágan értelmezett korlátai közé lehet beszorítani, de tartalmaz kortárs zenei elemeket és helyenként világzenei hatások is fűszerezik. A szerzeményeket legtalálóbban „kortárs jazz-fantáziáknak” lehet a nevezni.

Ugyanezen a helyszínen érdemes figyelni az ElevenKert rendezésében hétvégente megvalósuló programokat, koncerteket, melyek többnyire az alternatív, fiatalosabb vonalat képviselik.

További információ, időpontok és jegyárak


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek