Nyári fesztivál a Városligetben!

2016/06/24  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Július 4. és augusztus 4. között összesen tíz koncertre várják a nagyérdeműt Budapest egyik legvarázslatosabb történelmi emlékhelyére, a Vajdahunyadvárba. Vájtfülűek előnyben: komolyzene, első osztályú cigányzene, egy kis pop zenével és további unikumnak számító előadókkal.

Nyári fesztivál a Városligetben!

A szimfonikus zenekarok mellett, a magyar világsztár Roby Lakatos, a Budapest Bár, Orosz Zoltán és Borbély Mihály, Polyák Lilla és Wolf Kati, valamint a 100 Tagú Cigányzenekar estéin vehetünk részt. 

 Az idén negyed évszázados jubileumát ünneplő rendezvénysorozat egy valódi reneszánsz udvarba invitálja a zenekedvelő közönséget. A fesztivál estéin a Vajdahunyadvár Károlyi udvarában az igényes muzsika és a történelemi környezet egységbe forrásának lehetünk tanúi. A béke szigete vár mindenkit a városi nyüzsgés kellős közepén! A fesztivál egyediségét a koncertek helyszínéül szolgáló különleges szépségű épületegyüttes és a zene egymásra hatása, az a szavakkal nehezen kifejezhető hangulat adja, mely nem csak itthon, hanem Európában is egyedülállónak tekinthető.

 A nyitány - a helyszín hangulatához hűen - egy "Romantikus Est" lesz Rossini és Mendelssohn remekműveivel a Szent István Király Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában. A komolyzene szerelmeseit júliusban még a MÁV Szimfonikus Zenekar „Beethoven estje”, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar „Barokk estje”, a Mendelssohn Kamarazenekar "Szerenád estje", illetve augusztus 1-jén a Budapesti Vonósok előadása várja. Az idei felhozatal igazi gyöngyszemeket is tartogat: a magyar származású világsztár Roby Lakatos ezúttal a hazai közönségnek mutatja be a hegedűművészet határtalanságát. A virtuóz művész produkciójában a magyar cigányzene, a klasszikus és a jazz muzsika keveredik egyedi, formabontó módon. A zenei csemegék között szerepel Orosz Zoltán és Borbély Mihály koncertje, harmonika és fúvós hangszerek találkozása. Zenéjükben a jazz, a világzene, az argentin tangó és a balkán muzsika egészen különleges, új értelmezést nyer. A repertoárból természetesen nem hiányozhat hazánk egyik legsikeresebb zenei produkciója, a Budapest Bár sem - a közreműködők sorában többek között Kiss Tiborral és Mező Misivel. Július 25-én szívet melengető filmslágerek, kuplék, táncdalok és egyéb híres nóták feldolgozását élvezhetjük mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében.

A könnyedebb műfajok kedvelőiről se feledkeztek meg a szervezők; július 28-án Polyák Lilla és Wolf Kati előadásában a legnagyobb világslágerek csendülnek fel ebben az egyedülálló környezetben. Végül, de nem utolsósorban a fesztivál záróakkordja a 100 Tagú Cigányzenekar estje lesz.

A Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál különlegessége még, hogy a koncertek alkalmával a közönség számára megnyitják az egyébként nem látogatható román kori kerengőt. A Millenniumra épült Vajdahunyadvár - Budapest egyik legnagyszerűbb turisztikai látványossága - július 4-e és augusztus 4-e között ismét a társasági élet aktív központjává válik!

Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

Vajdahunyadvára, Károlyi udvar

Július 4., 7., 11., 14., 18., 21., 25., 28.,

Augusztus 1., 4.

Vannak esőnapok!


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek