Menopauza 1170x180

Nyuladalom, libadalom, szól a dalom: a Siófok 50 fölpörgeti a Balatont

2018/03/21  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából különleges eseménysorozattal ünnepel Siófok. Kulturális, zenei, és gasztronómiai programok teszik egész évben izgalmassá a Balaton legelevenebb városát.

Nyuladalom, libadalom, szól a dalom: a Siófok 50 fölpörgeti a Balatont

A rendezvény balatoni fogásokkal, zenészekkel és migránsozással (de miért?) színesített sajtóeseményén jártunk tegnap.

"A Halfesztiválon is én leszek...? – tette fel a kérdést Szulák Andrea, és ezt kellő megértéssel fogadtuk, míg Egri Peti (Mystery Gang) NDK-s lányokra vonatkozó nosztalgius megjegyzését a férfiak üdvözölték egyetértő bólogatással. Wolfie (Punnany Massif) poénját, mely szerint rengeteg szép emléke van a balatoni bulikról, amelyekre nem emlékszik, általános derültség fogadta.

De lássuk, idén mire lesz érdemes emlékezni!

A Siófok 50 ünnepi programsorozat nyitóeseménye a Húsvéti Nyuladalom, amit idén már harmadik alkalommal rendeznek meg a város főterén. Március utolsó hétvégéjén az egész család húsvéti kikapcsolódását garantálják az ingyenesen látogatható, formabontó programok. Napközben a terep a gyerekeké, a hagyományőrző és logikai játékok mellett fiataloknak szóló koncerteken, többek között az Alma együttes és Gryllus Vilmos dalaira szórakozhatnak. Este pedig jönnek az ingyenes koncertek: a Republic, a Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus és a 30Y is fellép. 

Pünkösdi hétvégén, május 18-21 között indul az igazi balatoni szezon. A Pünkösdi Szezonnyitó új helyszínen, a Siófoki Nagystrandon, a PLÁZS-on lesz és egy Mystery Gang, valamint Fenyő 50 koncerttel kezdődik, majd a hétvégét a Wellhello és az Irigy Hónaljmirigy élő showja teszi felejthetetlenné. Hétfőn este a Csík Zenekar koncertje zárja a sort.

A Siófok 50 ünnepi programsorozat keretében folyamatosak lesznek az ingyenes rendezvények, amelyeken olyan sztárok lépnek fel idén, mint Deák Bill Gyula, a Beatrice, a Bikini, koncertet ad Demjén Ferenc, a Budapest Bár, fellép az Ismerős Arcok és az R-GO is.

Ugyancsak az ország legnépszerűbb előadói és együttesei érkeznek a PLÁZS-ra: az Ocho Macho, a Punnany Massif, a Piramis évek és Majkáék is hozzák a rájuk jellemző szenzációs hangulatot. Szintén a PLÁZS-on, a MOL Nagyon Balaton programsorozat keretében Lovasi András és barátai lépnek színpadra júliusban. (A „Lovasi '18" a tavaly év végi Budapest Arénában bemutatott életműkoncert balatoni „különkiadása", amely a Siófok 50 egyik kiemelt nyári eseménye.)

Június 30-án az összes Ákos rajongónak a Siófoki Nagystrandon, a PLÁZS-on a helye, hiszen a Félévi Nagykoncert keretében Kovács Ákos visszatér egyik kedvenc nyári koncerthelyszínére. 

Zenei csemegék persze egész évben kínálkoznak a Siófokra látogatóknak. A jazz kedvelők júliusban Jazz fesztiválon, a komolyzene rajongók pedig az ingyenes "Zenél a város" programsorozaton szórakozhatnak. 

Színházi programokban is bővelkedik majd a nyár Siófokon, hiszen a Színpart szabadtéri színpadon a nyári hétvégéken a Játékszín előadásit élvezhetik a látogatók.

A gasztronómia szerelmesei nyáron a Bor és Fröccsfesztivál elnevezésű rendezvényen kortyolhatják a hűsítő italokat, ősszel pedig Halfesztivál és Libadalom lakatja jól Siófokot és vendégeit.

 


 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek