Nyuladalom, libadalom, szól a dalom: a Siófok 50 fölpörgeti a Balatont

2018/03/21  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából különleges eseménysorozattal ünnepel Siófok. Kulturális, zenei, és gasztronómiai programok teszik egész évben izgalmassá a Balaton legelevenebb városát.

Nyuladalom, libadalom, szól a dalom: a Siófok 50 fölpörgeti a Balatont

A rendezvény balatoni fogásokkal, zenészekkel és migránsozással (de miért?) színesített sajtóeseményén jártunk tegnap.

"A Halfesztiválon is én leszek...? – tette fel a kérdést Szulák Andrea, és ezt kellő megértéssel fogadtuk, míg Egri Peti (Mystery Gang) NDK-s lányokra vonatkozó nosztalgius megjegyzését a férfiak üdvözölték egyetértő bólogatással. Wolfie (Punnany Massif) poénját, mely szerint rengeteg szép emléke van a balatoni bulikról, amelyekre nem emlékszik, általános derültség fogadta.

De lássuk, idén mire lesz érdemes emlékezni!

A Siófok 50 ünnepi programsorozat nyitóeseménye a Húsvéti Nyuladalom, amit idén már harmadik alkalommal rendeznek meg a város főterén. Március utolsó hétvégéjén az egész család húsvéti kikapcsolódását garantálják az ingyenesen látogatható, formabontó programok. Napközben a terep a gyerekeké, a hagyományőrző és logikai játékok mellett fiataloknak szóló koncerteken, többek között az Alma együttes és Gryllus Vilmos dalaira szórakozhatnak. Este pedig jönnek az ingyenes koncertek: a Republic, a Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus és a 30Y is fellép. 

Pünkösdi hétvégén, május 18-21 között indul az igazi balatoni szezon. A Pünkösdi Szezonnyitó új helyszínen, a Siófoki Nagystrandon, a PLÁZS-on lesz és egy Mystery Gang, valamint Fenyő 50 koncerttel kezdődik, majd a hétvégét a Wellhello és az Irigy Hónaljmirigy élő showja teszi felejthetetlenné. Hétfőn este a Csík Zenekar koncertje zárja a sort.

A Siófok 50 ünnepi programsorozat keretében folyamatosak lesznek az ingyenes rendezvények, amelyeken olyan sztárok lépnek fel idén, mint Deák Bill Gyula, a Beatrice, a Bikini, koncertet ad Demjén Ferenc, a Budapest Bár, fellép az Ismerős Arcok és az R-GO is.

Ugyancsak az ország legnépszerűbb előadói és együttesei érkeznek a PLÁZS-ra: az Ocho Macho, a Punnany Massif, a Piramis évek és Majkáék is hozzák a rájuk jellemző szenzációs hangulatot. Szintén a PLÁZS-on, a MOL Nagyon Balaton programsorozat keretében Lovasi András és barátai lépnek színpadra júliusban. (A „Lovasi '18" a tavaly év végi Budapest Arénában bemutatott életműkoncert balatoni „különkiadása", amely a Siófok 50 egyik kiemelt nyári eseménye.)

Június 30-án az összes Ákos rajongónak a Siófoki Nagystrandon, a PLÁZS-on a helye, hiszen a Félévi Nagykoncert keretében Kovács Ákos visszatér egyik kedvenc nyári koncerthelyszínére. 

Zenei csemegék persze egész évben kínálkoznak a Siófokra látogatóknak. A jazz kedvelők júliusban Jazz fesztiválon, a komolyzene rajongók pedig az ingyenes "Zenél a város" programsorozaton szórakozhatnak. 

Színházi programokban is bővelkedik majd a nyár Siófokon, hiszen a Színpart szabadtéri színpadon a nyári hétvégéken a Játékszín előadásit élvezhetik a látogatók.

A gasztronómia szerelmesei nyáron a Bor és Fröccsfesztivál elnevezésű rendezvényen kortyolhatják a hűsítő italokat, ősszel pedig Halfesztivál és Libadalom lakatja jól Siófokot és vendégeit.

 


 

 

Szólj hozzá!


A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek