Őrjöngő hétévesek: Kowalsky meg a Vega-koncert volt a BNT-ben

2015. június 15.  ·   Fesztivál   ·  Király Anita

Vitathatatlanul itt a fesztivál szezon. Buli buli hátán. Vidéken és a fővárosban is bőven van miből csemegézni. A Kowalsky meg a Vega zenekar is belecsapott, és sok ezres tömeggel kezdtek bele a nyárba. Június 11-én a motorosok balatoni nagy összeröffenésén, az alsóörsi Harley Fesztiválon melegítettek be a másnapi fővárosi nagy Barba Negra Track koncertre.

Őrjöngő hétévesek: Kowalsky meg a Vega-koncert volt a BNT-ben

A bitumen is olvadáspontra hevült a fővárosban, de a kánikula ellenére már jóval a nyitás előtt kígyózó sorban vártak a rajongók. Nem csak azért, hogy elfoglalhassák az első sorokban a helyüket, hanem annak okán is, hogy a fiúk a buli előtt tartottak dedikálást. A kisgyerekektől az idősebb korosztályig tömegesen érkeztek a rajongók, sokan családdal együtt. Abban bizonyos vagyok, hogy a Barba bejáratát elvétve lép át egy esti koncert kapcsán ennyi gyerek. És abban sem kételkedem, hogy az is ritka látványosság, hogy a rockzenészeket ugrálva ünneplő 7-10 évesek pedig kívülről fújják a dalokat. Azt gondolom nem lesz velük nagy baj, ha meg is értik majd ezeknek a nótáknak a valós üzenetét, addig is buliztak egy jót a szülőkkel karöltve.

Mire az előzenekar befejezte a muzsikálást, addigra szalvétányi hely sem maradt a küzdőtéren. Szinte telt házzal indították a koncertet, mivel a hely 5000 ember befogadására alkalmas, erre az eseményre pedig 4800-an voltak kíváncsiak. A nagyérdemű vastapssal, füttyszóval és a Track-et beborító fapadlózaton való dobogással jelezte, hogy nagyon várja már a kezdést. Pontosan 21.00 órakor, ahogy ígérték, elindultak a fénycsóvák az ég felé, a kiabáló közönség elcsendesedett kicsit, és amint megszólalt a zene és Kowalsky hangja, a nagy kórus, vagyis a publikum is bekapcsolódott, és végig is énekelte a koncertet.

A szokásos Kowalsky meg a Vega hangtechnika feltuningolva, kiegészülve szólalt meg, melyet a teljes hátteret beborító ledfal, valamint a pirotechnikai látvány még izgalmasabbá varázsolt. Minden technikai elem rendelkezésre állt ahhoz, hogy egy kiváló minőségi szórakozást nyújtó este legyen, már csak a zene és a szöveg kellett hozzá!

Az pedig nem volt meglepetés, teljes mértékben úgy kaptuk, ahogy elvárható volt egy szeretetforradalom alkalmával... Felcsendültek a régi kedvencek, az utolsó tripla platina lemezről is hallhattunk dalokat, valamint a 2016-ban debütáló albumról is elhangzott két szerzemény, melyeknek a videóklipje már a világhálón található.

A 12. nóta előtt Kowa felhívott két vendéget a színpadra. Erdélyi Péter zeneszerző és Geszti Péter szövegíró érkezett. Amikor Geszti megkereste Kowáékat azzal az ötlettel, hogy egy nótában működjenek közre, még senki nem sejtette, hogy ennyire szerethető alkotás fog születni. Azóta már tény, hogy a Nekem elég című dal Geszti Péter és a Kowalsky meg a Vega albumán is fent lesz. De térjünk vissza a koncertre. Erdélyi Péter zongorán kísérte a zenekart, a mikrofonoknál pedig a Geszti meg a Kowa. Geszti hozta a formáját a szokásos szóviccekkel, amit – úgy tűnt – megkajált a közönség a dallal együtt.

Ettől a kis kitérőtől és a felturbózott technikától eltekintve ugyanolyan szerethető, minőségi buli született, mint amit minden kisebb koncerten is produkál a csapat.

A szeretet forradalmárai, reméljük, még nagyon sokáig szólnak hozzánk (Állítólag Sírig tart): Sóder a dobok mögött, Jimmy a basszgitárnál, Carlos – elektromos gitár, More, akusztikus gitár és végül, de nem utolsó sorban: Kowalsky, ének.


Képtár

  • Őrjöngő hétévesek: Kowalsky meg a Vega-koncert volt a BNT-ben kép 43553
  • Őrjöngő hétévesek: Kowalsky meg a Vega-koncert volt a BNT-ben kép 43554
 

 

Szólj hozzá!


Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

A Blikk értesülése szerint a Texas állambeli Houstonban halálos lövés érte Justin Carter country zenészt. A 35 éves férfit saját fegyvere...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Blues for Jenő – összefogás-koncert lesz a Kobuciban Fekete Jenőért

A hazai blues talán legnagyobb hatású előadója,Fekete Jenő nemrég elkeseredett posztot tett közzé: gerincproblémái miatt hónapokig nem tud fellépni, így komoly anyagi nehézségei támadtak, hiszen a koncertezés jelenti számára az egyetlen bevételi forrást. Mivel segíthetnének a zenésztársak, ha nem a zenéléssel...

Ingyenes Demjén Ferenc, Magna Cum Laude és Supernem koncertekkel nyit a Plázs!

Alig két hónap, és nyit Siófok legkedveltebb szabadtéri szórakozóhelye, a Plázs, ahol idén fellép többek közt Demjén Ferenc, a Magna Cum Laude, a Halott Pénz és Majka is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek