Év koncertje - szavazás

Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben

2013. november 18.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A MIAZOTT fesztivál nem titkolt törekvése, hogy áthidalja az esetleges generációs szakadékokat, hiszen programjából tisztán kirajzolódik, hogy okkal lesznek összeeresztve a még szinte ovis korba sem lépett bandák immár huszonéve összenőtt zenekarokkal november 29-én a Dürer Kertben

Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben

A Dürer Kert két koncerttermében izgalmasan szelektált koncertláncok várnak bennünket: a nagyszínpadon inkább az instrumentális, pszichedelikus atmoszféra lesz az uralkodó – sorrendben: Sickpicnic, Grabanc, Airtist, Korai Öröm – míg a kisteremben a rockosabb, szövegcentrikusabb zenekarok dalaitól szellemülhetünk át, mint a Sajnosbatár, a Ricsárdgír, a deBORT, valamint a Dep’art.

Az idén 22. évét betöltő Korai Öröm zenekart talán senkinek nem kell bemutatni. A zenekar tavasszal megjelent 11. sorlemezéhez kapcsolódó turné során nyáron beutazták fél Európát. Ahogyan az új albumon is érezhető, a csapat visszanyúlt a gyökerekhez, így az aktuális koncerten is inkább a kezdeti korszakra emlékeztető életérzésre számíthatunk. Ezúttal egy a hazai közönség számára eddig kevésbé ismert  „állapotba hozó” formáció vezeti őket elő: az Airtist zenéjében szintén föllelhető autentikus alapok főként a didgeridoo és a doromb számlájára írhatók, hangzásában viszont a beatbox-nak köszönhetően már a modern tánczene életérzését adja vissza. Velük a Szigeten és Ozorán kívül nem igazán találkozhattunk velük idehaza, annak ellenére hogy sorra tűnnek fel – évi 25-30 külföldi koncertet adva – hangadó klubokban és fesztiválokon az Egyesült Államokban és Európa-szerte is.

Érdemes kipihenten érkezni a fesztiválra, mert a nagyszínpadon a fent emlegetett két húzó produkció mellett  a saját elmondásuk szerint "húzós grúvokon nyugvó savazós elektronikával vegyített mosolypogót" prezentál a Grabanc zenekar, akik az utóbbi években mára a pszichedelikus rock műfaj élvonalába zárkózott fel kis hazánkban. Mindezek előtt a szemtelenül fiatal szentendrei Sickpicnic fogja nyitni a programot és azzal a lendülettel kellő képpen felborzolni idegpályáinkat, ahogyan tették legutóbb a Tilos rádió születésnapján a Dürer szabadtéri színpadán augusztus végén.

 

A MIAZOTT fesztivál másik helyszínén, vagyis a Dürer Kert kistermében veszi kezdetét az esemény a Dep'art koncertjével, ahol az egykori Bizottság és az Európa Kiadó szellemével garantáltan átitathatjuk magunkat, ha csak az őket követő Sajnosbatár és Ricsárdgír zenekarokból indulunk ki, hiszen gyakran találkozhatunk a legendás zenekarok átdolgozásaival mindhárom zenekar  repertoárjában egyaránt.

 

 

 

Aki tehát bírja szuflával, annak akár az összes fellépő műsorába lesz lehetősége betekintést nyernie, mivel a szervezők direkt csúsztatással hangolták össze a koncert kezdéseket, persze tekintve a fellépők listáját, külön díjat is hirdethetnénk annak, aki ezt mind végig csinálja.

2013 november 29. péntek 20h, Dürer Kert, 

MIAZOTT Fesztivál:

Nagyszínpad:
Korai Öröm
Airtist (H/D)
Grabanc
Sickpicnic
 
Kisszínpad:
Sajnosbatár
Ricsárdgír
Dep'art
DeBORT
 
Belépő: 1200HUFKéptár

  • Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben kép 21906
  • Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben kép 21907
  • Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben kép 21909
  • Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben kép 21911
  • Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben kép 21912
  • Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben kép 21913
 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek