Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben

2013. november 18.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A MIAZOTT fesztivál nem titkolt törekvése, hogy áthidalja az esetleges generációs szakadékokat, hiszen programjából tisztán kirajzolódik, hogy okkal lesznek összeeresztve a még szinte ovis korba sem lépett bandák immár huszonéve összenőtt zenekarokkal november 29-én a Dürer Kertben

Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben

A Dürer Kert két koncerttermében izgalmasan szelektált koncertláncok várnak bennünket: a nagyszínpadon inkább az instrumentális, pszichedelikus atmoszféra lesz az uralkodó – sorrendben: Sickpicnic, Grabanc, Airtist, Korai Öröm – míg a kisteremben a rockosabb, szövegcentrikusabb zenekarok dalaitól szellemülhetünk át, mint a Sajnosbatár, a Ricsárdgír, a deBORT, valamint a Dep’art.

Az idén 22. évét betöltő Korai Öröm zenekart talán senkinek nem kell bemutatni. A zenekar tavasszal megjelent 11. sorlemezéhez kapcsolódó turné során nyáron beutazták fél Európát. Ahogyan az új albumon is érezhető, a csapat visszanyúlt a gyökerekhez, így az aktuális koncerten is inkább a kezdeti korszakra emlékeztető életérzésre számíthatunk. Ezúttal egy a hazai közönség számára eddig kevésbé ismert  „állapotba hozó” formáció vezeti őket elő: az Airtist zenéjében szintén föllelhető autentikus alapok főként a didgeridoo és a doromb számlájára írhatók, hangzásában viszont a beatbox-nak köszönhetően már a modern tánczene életérzését adja vissza. Velük a Szigeten és Ozorán kívül nem igazán találkozhattunk velük idehaza, annak ellenére hogy sorra tűnnek fel – évi 25-30 külföldi koncertet adva – hangadó klubokban és fesztiválokon az Egyesült Államokban és Európa-szerte is.

Érdemes kipihenten érkezni a fesztiválra, mert a nagyszínpadon a fent emlegetett két húzó produkció mellett  a saját elmondásuk szerint "húzós grúvokon nyugvó savazós elektronikával vegyített mosolypogót" prezentál a Grabanc zenekar, akik az utóbbi években mára a pszichedelikus rock műfaj élvonalába zárkózott fel kis hazánkban. Mindezek előtt a szemtelenül fiatal szentendrei Sickpicnic fogja nyitni a programot és azzal a lendülettel kellő képpen felborzolni idegpályáinkat, ahogyan tették legutóbb a Tilos rádió születésnapján a Dürer szabadtéri színpadán augusztus végén.

 

A MIAZOTT fesztivál másik helyszínén, vagyis a Dürer Kert kistermében veszi kezdetét az esemény a Dep'art koncertjével, ahol az egykori Bizottság és az Európa Kiadó szellemével garantáltan átitathatjuk magunkat, ha csak az őket követő Sajnosbatár és Ricsárdgír zenekarokból indulunk ki, hiszen gyakran találkozhatunk a legendás zenekarok átdolgozásaival mindhárom zenekar  repertoárjában egyaránt.

 

 

 

Aki tehát bírja szuflával, annak akár az összes fellépő műsorába lesz lehetősége betekintést nyernie, mivel a szervezők direkt csúsztatással hangolták össze a koncert kezdéseket, persze tekintve a fellépők listáját, külön díjat is hirdethetnénk annak, aki ezt mind végig csinálja.

2013 november 29. péntek 20h, Dürer Kert, 

MIAZOTT Fesztivál:

Nagyszínpad:
Korai Öröm
Airtist (H/D)
Grabanc
Sickpicnic
 
Kisszínpad:
Sajnosbatár
Ricsárdgír
Dep'art
DeBORT
 
Belépő: 1200HUFKéptár

  • Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben kép 21906
  • Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben kép 21907
  • Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben kép 21909
  • Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben kép 21911
  • Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben kép 21912
  • Ovisok vs. nagy öregek: MIAZOTT Fesztivál a Dürerben kép 21913
 

 

Szólj hozzá!


Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember 1-jén lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek