Pink Martini, Deluxe és Nouvelle Vague a Művészetek Völgyében

2017/02/07  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az amerikai Pink Martini, valamint két francia csapat, a Nouvelle Vague és a Deluxe is fellép a Művészetek Völgyében. Az összművészeti fesztivál a zenei műsor mellett új programhelyszínekkel, újcirkusszal, gyerekbarát megoldásokkal és még több színházzal várja az érdeklődőket július 21. és 30. között.

Pink Martini

 A karizmatikus énekesnőről, China Forbesról ismert tizenhét tagú portlandi zenekar, a klasszikust, a latint és a dzsesszt ötvöző Pink Martini 1994-ben alakult a zongorista Thomas Lauderdale vezetésével. A sikeres, világjáró együttes eddig tíz albumot készített, a legutóbbi, a Je dis oui! tavaly jelent meg. A Pink Martini olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Rufus Wainwright, Henri Salvador vagy a Dandy Warhols.

A Nouvelle Vague a hetvenes-nyolcvanas évek punk és új hullámos zenéit bossa nova stílusba átültető csapat már többször fellépett Magyarországon. A zenekar, amely Marc Collin és Olivier Libaux vezetésével 2003 óta működik különböző énekesnőkkel, tavaly szintén új albumot jelentetett meg, immár az ötödiket: az I Could Be Happy című anyagon például a Cocteau Twins, a Ramones, a Cure és Brian Eno egykori száma szerepel átdolgozva.

Az idén tízéves, különleges hangszereket használó Deluxe utcazenekarként indult Aix-en-Provence-ban. A formáció az elektro, a groove, a hiphop, a pop, a funk és a dzsessz vegyítésével alakította ki különleges stílusát, amelyet eddig két albumon - The Deluxe Family Show (2013), Stachelight (2016) - mutatott meg.

A szervezők tájékoztatása szerint a kapolcsi Panoráma Színpad vendége lesz a Quimby, a Boban Markovic Orkestar, a Csík Zenekar és a 30Y is. A könnyűzenei színpadot a Budapest Bár koncertje zárja. A 27. Művészetek Völgye új programokat és új helyszíneket vonultat fel: Kapolcson Szirtes Edina Mókus Mókus udvarában, Taliándörögdön Hobo kertjében időzhetnek a fesztiválozók, Vigántpetenden Cirque du Tókert néven újhullámos cirkuszi helyszín nyílik, az Elevenkert felhozatala a Cseh Tamás Program zenekaraival bővül, a Fonó Budai Zeneház a Kocsor Házban folytatja tovább, a vigántpetendi templomban pedig komolyzene lesz.

A fesztiválon idén is lesznek gyermekkoncertek, a szülők a helyszínen kedvezményes kísérőjegy váltásával ügyelhetnek a kicsik fesztiválozására.

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek