Rám lemez még nem volt ilyen hatással!

2022/06/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Június 1-én indul "Az én lemezem". A VOLT FILM által készített sorozat első évadában 20 magyar zenész mesél arról az albumról, amely igazán sokat számított neki – az első évad szereplői mind fellépnek a két év után újrainduló Telekom VOLT Fesztiválon.

Rám lemez még nem volt ilyen hatással!

Minden rajongó – de minden művész, szerző, előadó számtalan olyan dalt, lemezt, zenekart tud felsorolni, amelyek valamiért igazán fontosak. A zenészek és a zeneszerzők esetében még az is megtörténhet, hogy egy-egy dal vagy egy album hatására indultak el a pályájukon.

Az én lemezem első évada június 1-én indul és 20 napon át, a VOLT Fesztivál indulásáig naponta egy epizód lesz látható többek között az Az én lemezem YouTube csatornáján. Ebben az évadban a 20 művész között helyet kapott (ábécé sorrendben):

Apey, Azahriah, Bagossy Norbi, Beck Zoli, Bérczesi Robi, Bodor Áron, Dzsúdló, Fekete Giorgio, Henro Gonzo, Jumodaddy, Lábas Viki, Lovasi András, Lukács Laci, Marsalkó Dávid, MC Columbo, Papp Szabi, Schoblocher Barbi, Sidi,  Szendrői Csaba és Vitáris Iván.

A forgatások során az is kiderült, hogy a lemez mint formátum mennyire mást jelent egy évtizedek óta aktív zenésznek – és mit jelent a fiatalabb generációnak. Azahriah például bár mindent tud arról a csapatról, arról a lemezről, amelyet választott, vinylt tuti nem gyakran tartott eddig a kezében. Ez látható a filmben is, amikor kissé ügyetlenül próbálkozik kibontani a lemez belső tasakját... Az is kiderül, hogy Marsalkó Dávid kit tart a valódi pszichológusának, és az is, hogy Bagossy Norbi nemcsak énekelni, de breakelni is tud. Beck Zoli riportját képtelenség volt igazán rövidre vágni, annyira lelkesen és részletesen mesél az általa kiválasztott albumról.

 „Az első évad filmjei nagyjából öt perc körüliek. Minden művésszel forgattunk egy rövid riportot Pallag Dániel rendezővel, Kálló Péter pedig művészi fotókat készített róluk, amelyek a második évadhoz kötődően az év végén album formájában is megjelennek. Érdekes és izgalmas volt látni és hallani a példaképeink példaképeit, azokat az albumokat, amelyek nagy hatással voltak rájuk" – jegyezte meg Lobenwein Norbert producer, ötletgazda.

 

Rád melyik album volt ilyen hatással?

VOLT Fesztiválon, VOLT FILM, én lemezem

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek