Menopauza 1170x180

Rátonyi Róbertről nevezték el az operettfesztivált Veszprémben

2018/06/09  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Végre eszébe jutott valakinek az operett egyik legnagyobb arca! Rátonyi Róbert Veszprémben fejezte be pályafutását megadva a műfaj rangját a színházban.

Rátonyi Róbertről nevezték el az operettfesztivált Veszprémben

A neves operett táncos-komikus Rátonyi Róbert gyermekei, Rátonyi Hajnal és ifjabb Rátonyi Róbert azt hangsúlyozták, hogy sokat jelent számukra és a műfaj továbbélése szempontjából is a fesztivál életre hívása. Rátonyi Hajnal az édesapjáról szóló kiállítás megnyitóján arról beszélt, hogy a tárlaton látható fényképek, színházi és magánéleti emlékek jól tükrözik azt a hatalmas életművet, amelyet édesapja tudhat magáénak. A tárlat július 13-ig látható a színház előcsarnokában.

A június 21. és 24. között zajló rendezvénysorozatot hagyományteremtő szándékkal indítják útjára. A négynapos fesztiválon mintegy 30 program várja az érdeklődőket, köztük meseoperett, bábelőadás és népművészeti vásár.

A délutáni nyitóceremónián lovaskocsi, cirkuszi produkciók és számos meglepetés várja majd az érdeklődőket.

Ezt követően a Bor, mámor, szerelem című zenés produkciót láthatja a közönség, majd operettdallamok csendülnek fel. A rendezvény második napján a Kabóca Bábszínház játéktere és lufibohóc várja a gyermekeket, akik ha kedvük tartja, jelmezben fotózkodhatnak is az operett műfaj egykori csillagainak életnagyságú másaival. Operettkoktél címmel hallhatják az érdeklődők a Petőfi Színház művészeinek előadását a vásári forgatagban.

A Kabóca Bábszínház előadásában Az aranyszőrű bárány című mesét láthatják a legkisebbek.

Honthy Hannáról beszélgetnek szintén pénteken délután a színház előcsarnokában, mások mellett Rátonyi Hajnal és ifjabb Rátonyi Róbert részvételével.

Szaffi, a cigánylány címmel meseoperettet láthatnak a nézők, mások mellett Bozsó József és Csonka Zsuzsanna szereplésével, valamint magyarnóta- és operettest részesei lehetnek, amelyen Kállay Bori és Berkes János is fellép. Az Operett éj című produkció zárja a pénteki programokat, melyben Bozsó Józsefet, Steinkohl Erikát és Virág Józsefet is láthatja a közönség.

Szombaton többek között egy szakmai beszélgetés hangzik majd el Rátonyi Róbertről, láthatják az érdeklődők A régi nyár című operettet, a Budapesti Operettszínház előadásában, az estet pedig Kalló Zoltán zenekarának műsora zárja.

A fesztivál utolsó napján A szegény ember és a róka valamint A kerek nő című népmese látható, a rendezvényt operettgála zárja mások mellett Oszvald Marika és Peller Károly szereplésével, majd a színház előtti téren tűzijátékot rendeznek.

Rátonyi Róbert, fesztivál, operett, Veszprém

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek