Rátonyi Róbertről nevezték el az operettfesztivált Veszprémben

2018/06/09  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Végre eszébe jutott valakinek az operett egyik legnagyobb arca! Rátonyi Róbert Veszprémben fejezte be pályafutását megadva a műfaj rangját a színházban.

Rátonyi Róbertről nevezték el az operettfesztivált Veszprémben

A neves operett táncos-komikus Rátonyi Róbert gyermekei, Rátonyi Hajnal és ifjabb Rátonyi Róbert azt hangsúlyozták, hogy sokat jelent számukra és a műfaj továbbélése szempontjából is a fesztivál életre hívása. Rátonyi Hajnal az édesapjáról szóló kiállítás megnyitóján arról beszélt, hogy a tárlaton látható fényképek, színházi és magánéleti emlékek jól tükrözik azt a hatalmas életművet, amelyet édesapja tudhat magáénak. A tárlat július 13-ig látható a színház előcsarnokában.

A június 21. és 24. között zajló rendezvénysorozatot hagyományteremtő szándékkal indítják útjára. A négynapos fesztiválon mintegy 30 program várja az érdeklődőket, köztük meseoperett, bábelőadás és népművészeti vásár.

A délutáni nyitóceremónián lovaskocsi, cirkuszi produkciók és számos meglepetés várja majd az érdeklődőket.

Ezt követően a Bor, mámor, szerelem című zenés produkciót láthatja a közönség, majd operettdallamok csendülnek fel. A rendezvény második napján a Kabóca Bábszínház játéktere és lufibohóc várja a gyermekeket, akik ha kedvük tartja, jelmezben fotózkodhatnak is az operett műfaj egykori csillagainak életnagyságú másaival. Operettkoktél címmel hallhatják az érdeklődők a Petőfi Színház művészeinek előadását a vásári forgatagban.

A Kabóca Bábszínház előadásában Az aranyszőrű bárány című mesét láthatják a legkisebbek.

Honthy Hannáról beszélgetnek szintén pénteken délután a színház előcsarnokában, mások mellett Rátonyi Hajnal és ifjabb Rátonyi Róbert részvételével.

Szaffi, a cigánylány címmel meseoperettet láthatnak a nézők, mások mellett Bozsó József és Csonka Zsuzsanna szereplésével, valamint magyarnóta- és operettest részesei lehetnek, amelyen Kállay Bori és Berkes János is fellép. Az Operett éj című produkció zárja a pénteki programokat, melyben Bozsó Józsefet, Steinkohl Erikát és Virág Józsefet is láthatja a közönség.

Szombaton többek között egy szakmai beszélgetés hangzik majd el Rátonyi Róbertről, láthatják az érdeklődők A régi nyár című operettet, a Budapesti Operettszínház előadásában, az estet pedig Kalló Zoltán zenekarának műsora zárja.

A fesztivál utolsó napján A szegény ember és a róka valamint A kerek nő című népmese látható, a rendezvényt operettgála zárja mások mellett Oszvald Marika és Peller Károly szereplésével, majd a színház előtti téren tűzijátékot rendeznek.

Rátonyi Róbert, fesztivál, operett, Veszprém

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek