Utcákat és tereket neveznek át néhány napra Veszprémben

Kivételesen nem az Európa Kulturális Fővárosa projektsorozatról van szó, hanem egy hagyományos veszprémi rendezvényről, a Rátonyi Róbert Operettfesztiválról.

Utcákat és tereket neveznek át néhány napra Veszprémben
Rockastély, avagy hogy tetszett volna Sissinek az Edda?

Rockastély, avagy hogy tetszett volna Sissinek az Edda?

Idén nyáron ismét megtelik zenével az ország egyik legnagyobb barokk csodája, a Gödöllői Királyi Kastély. Sissi egyik kedvelt rezidenciájaként is ismert, közel 300 éves palota díszudvara ugyanis több különleges könnyűzenei programnak is otthont ad júliusban, a csillagos ég alatt.
 
A padlás lesz az Agria Játékok nyitóelőadása

A padlás lesz az Agria Játékok nyitóelőadása

A padlás című musicallel nyitják július 3-án az egri Líceum udvarán az Agria Nyári Játékok operett- és musicalfesztivált.
 
 
Fotó: americantheatre.org

100 településre gördül be az operettkamion

50 nap alatt 100 hazai településen adnak ingyenes operett koncertet a Budapesti Showszínház művészei idén nyáron. Az Operett Karaván világrekord-kísérlete egy egyedi, külön erre a célra kialakított mozgó kaminonszínpad segítségével valósul majd meg.
 
Foró: Csárdáskirálynő (Operett Színház)

Jössz szilveszterkor az Operettbe?

A legnépszerűbb operett- és musicalrészletek, Webber, Bernstein, Strauss és Kálmán művei szerepelnek a Budapesti Operettszínház online újévköszöntő gáláján, amely december 31-én 15 órától ingyenesen tekinthető meg az interneten.
 
István, a király –online

István, a király – online

December 19-től online látható a Budapesti Operettszínház István, a király című előadása.
 
A Várkert Bazár adventi naptára

Az advent idén átvonul a világhálóra

Rád gondolok! címmel az online térbe költöznek a Várkert Bazár adventi programjai december 1. és december 24. között. A sorozat középpontjában egy egyedi adventi videókalendárium, valamint a déli panorámateraszon kialakított ünnepi dekoráció áll.
 
 
Elmaradt egy jótékonysági koncert – elment Zsombor

Elmaradt egy jótékonysági koncert – elment Zsombor

Múlt héten lett volna a Marczibányi téren, mi is kiemeltük az eseményt többször is. Nem követjük végig az adatbázisunkban szereplő minden koncertünk történetét, talán ezért lehet, hogy csak a minap jött szembe a hír: az Együtt Zsomborért című est február 6-án elmaradt, mert a...
 
Peruban bélyeget is bocsájtottak ki az arcképével: Juan Diego Flórez Budapestre jön

Peruban bélyeget is bocsájtottak ki az arcképével: Juan Diego Flórez Budapestre jön

Juan Diego Flórez hangja a tenorok, és azokon belül is a „bel canto" tenorok között is páratlan, ritka kincs. Hazájában, Peruban a legmagasabb kitüntetések tulajdonosa, de bélyeget is bocsájtottak ki az arcképével. Október 22-én az Erkel Színházban hallhatják a magyar operarajongók.
 
Közkincs: januártól szabadon felhasználhatók az 1948-ban elhunyt alkotók művei

Közkincs: januártól szabadon felhasználhatók az 1948-ban elhunyt alkotók művei

Január 1-jétől közkincsbe kerülnek a híres operettkomponista Lehár Ferenc művei. Az Európai Unió hatályos szabályozása alapján december 31-gyel minden olyan alkotás szerzői jogi védettsége megszűnik, melynek utolsó élő szerzője 70 éve, tehát 1948-ban hunyt el.
 
A cirkuszhercegnő

Újcirkusz és a régiúj cirkuszhercegnő

A cirkuszhercegnő című nagyoperettel indítja évadát a Miskolci Nemzeti Színház szeptember 21-én.
 
Rátonyi Róbertről nevezték el az operettfesztivált Veszprémben

Rátonyi Róbertről nevezték el az operettfesztivált Veszprémben

Végre eszébe jutott valakinek az operett egyik legnagyobb arca! Rátonyi Róbert Veszprémben fejezte be pályafutását megadva a műfaj rangját a színházban.
 
Csipkebogyó fesztivál lesz szombaton Szarvaskőn

Csipkebogyó fesztivál lesz szombaton Szarvaskőn

A fesztiválon fellép Kovács Nóra és Tarnai Kiss László énekművész, koncertet ad a Zinfield zenekar és a The Hangover band, az operettgálán Kalina Enikő, Dobó Katica és Pankotay Péter szórakoztatja a közönséget.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek